По кое време на деня да хапвате любимите ви храни?

Яжте сутрин ябълки, консумирайте месо на обяд
0
По кое време на деня да хапвате любимите ви храни?
Снимка: freeimages

В менюто ни всекидневно трябва да присъстват здравословни храни, като плодове, зеленчуци, чисти меса, млечни продукти, ядки. Оказва се, че не е достатъчно да се храним здравословно, защото е важно да знаем по кое време на деня кои храни да консумираме.

В противен случай рискуваме не само да раздразним стомаха си, но и да повишим телесното си тегло. Така например млякото е добре да се консумира сутрин и вечер, ядките и сушените плодове сутрин. Вижте кои други най-често приемани храни по кое време на деня е добре да хапвате.

Ябълки

Най-доброто време – сутрин

Поради съдържанието на полезни влакна (пектин), ябълките имат положителен ефект върху стомашно-чревния тракт и предотвратяват появата на запек. Пектин се съдържа и в плодове като круши, череши, сливи. Ето защо, ако искате да подобрите състоянието на храносмилателната система, хапвайте всяка сутрин на гладно по една ябълка или добавяйте от нея към смутита и овесена каша.

Най-лошото време – през нощта и преди лягане

Хапването непосредствено преди лягане определено не е добра идея, дори и консумираната храна да е под формата на плод. Органичните киселини в ябълките могат да причинят дискомфорт и повишена киселинност в стомаха. Пектинът ще създаде и допълнителна тежест на храносмилателната система през нощта.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари