Pfizer ще дарява цялата си печалба в помощ за Украйна

Компанията ще прекрати всички планирани инвестиции
14 мар 2022 19:20, Нели Христова
87
Pfizer ще дарява цялата си печалба в помощ за Украйна
Снимка: БГНЕС

Считано от днес, фармацевтичният гигант Pfizer ще дарява цялата си печалба от Русия за хуманитарна помощ на народа на Украйна. Компанията ще прекрати всички планирани инвестиции.

Това се казва в прессъобщение на компанията от 14 март.

Компанията ще продължи да осигурява лекарства за Русия, защото противното би било пряко нарушение на основополагащия ни принцип да поставяме пациентите на първо място, уточняват оттам, предаде OFFNews.

В изявлението се казва:

"Пфайзер" застава на страната на обединената световна общност в публичния, частния и гражданския сектор в опозиция на руската война в Украйна и създадената от нея брутална ситуация.

Международната общност въведе безпрецедентни санкции срещу Русия. Както във всички предишни случаи, по хуманитарни причини лекарствата бяха изключени от тези санкции. "Пфайзер" стигна до заключението, че доброволното спиране на потока от наши лекарства към Русия би било пряко нарушение на основополагащия ни принцип да поставяме пациентите на първо място. Прекратяването на доставките на лекарства, включително на терапии за рак или сърдечносъдови заболявания, би довело до значително страдание на пациентите и потенциална загуба на живот, особено сред децата и възрастните хора.

Запазването на доставките на лекарства за Русия обаче не означава, че ще продължим да извършваме обичайната си дейност в Русия. Днес обявяваме, че считано от днес "Пфайзер" ще дари цялата печалба на руското ни дъщерно дружество за каузи, които предоставят пряка хуманитарна помощ на народа на Украйна. Това ще бъде в допълнение към всички други наскоро обявени дарения от "Пфайзер" за Украйна.

Освен това няма да започваме нови клинични изпитвания в Русия и ще спрем набирането на нови пациенти в текущите ни клинични изпитвания в страната. "Пфайзер" ще работи с FDA и други регулаторни органи, за да прехвърли всички текущи клинични изпитвания на алтернативни места извън Русия. В съответствие с нашия ангажимент да поставяме пациентите на първо място, ще продължим да предоставяме необходимите лекарства на пациентите, които вече са включени в клинични изпитвания.

И накрая, въпреки че Pfizer не притежава и не управлява никакви производствени обекти в Русия, ние ще прекратим всички планирани инвестиции с местни доставчици, предназначени за изграждане на производствен капацитет в страната.

Тези решения са в съответствие с нашите ценности, които са насочени към пациентите, и гарантират, че всеки долар от печалбата, получена от Русия, ще укрепи Украйна и нейния народ, които продължават храбро да защитават своята нация и свобода от това непровокирано и неоправдано нападение".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже, какъв е тоя билшит.. Надявам се малко хора да се хванат на 'въдицата' на тази 'новина'. Файзер нямат общо с белия герой от приказките, който помага и страда за хорица та..било то в Украйна или другаде.. Чак да ти се догади от лицемерие и двоен стандарт..
74
1
 
3
 
! Отговори
Ковид одговорните преди 2 години
Те най много спечелиха което говори много.От такива пари дадат ли ти значи си отписан офицялно
73
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Pfizer - спасител на човечеството. А сега и щедър дарител на пострадалите.
72
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле ми то там са лабораториите им ,гадове
71
2
 
9
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 2 години
Направо да ги ваксинират безплатно и задължително!Тия дето останат де./Особернно бандеровци /
70
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Или Pfizer инвестира във войната.
69
0
 
3
 
! Отговори
Ъм преди 2 години
Прочетете си заглавието, прочетете си първото изречение, после се блъскайте по главите с бухалка, та дано ви дойде акълът...
68
3
 
12
 
! Отговори
Додо преди 2 години
За всеки, който още не е разбрал - "Войната в Украйна" е Ковид 2.0
67
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е може би най-силното доказателство, че Пътин върши добро дело и че объркв плановете на сатанистите чийто явен и ярък представител са файзер! Нека това ви е показателно кой крив и кой прав тази ситуация!
66
8
 
12
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Тази Файзер имаше Лаборатории в Харков - там се произвеждаше Ковид и се пръскаше над Европа и Света .Мисля че СЪДА в Хага трябва да се самосезира за военнен геноцид - много хора загинаха , много .
65
1
 
2
 
! Отговори
В. преди 2 години
Цялата печалба на Руското им дружество. Между другото корони военна техника в Одеса.
64
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия първа направи ваксина,такива имат и китай,индия,турция,обаче само американските се разпространяват
63
8
 
4
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Рашия ке стане Китайска бензиностанция, без ракети!
62
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха-ха ааааааааа аааааа, не моа.
61
11
 
9
 
! Отговори
Георгиев преди 2 години
Къщата на путлерския олигарх Дерепаска и Абрамович в Лондон са окупирана от граждани! Домът на една от дъщерите на Путин във Франция също. Няма да има мир за нито един нацист на Путин.
60
4
 
4
 
! Отговори
Владо преди 2 години
На концерт на Кобзон е пратен днес още един висш офицер на Московската *** - полковник Сергей Иванович, командир на 12 инженерна бригада
59
4
 
17
 
! Отговори
А преди 2 години
Добър ден.Разбутаха им кошера на файзерите и започнаха със загриженоста си......
58
0
 
1
 
! Отговори
дърт преди 2 години
До 57 - Съгласен съм, но този пропуск е твърде съществен за да не му се обърне внимание.
57
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички ваксинирани ще измрат, ще останат 1 млн българи, конгуаци и хаитянци, и борундейци. Златния милиард. Ха ха ха
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
6, 5 милиарда души са ваксинирани. До сега. 11 милиарда дози. Някои са с една доза, други с две, три... Ваксини всякакви разновидности, различни приложения.