Безплатен преглед за 450 деца в Бургас

25 фев 2023 12:01, Нели Христова
16
Безплатен преглед за 450 деца в Бургас
Снимка: БГНЕС

"До момента са записани за високоспециализирани профилактични прегледи 450 деца. Консултирани ще бъдат и тези, които не са успели да си запишат час предварително, но желаят да бъдат прегледани от колегите". Това заяви министър Асен Меджидиев пред медии в Бургас, където здравният министър е във връзка с организираните днес, 25 февруари, безплатни прегледи за деца, по линия на програмата „Детско здраве“, създадена преди повече от 10 години от д-р Меджидиев. Това съобщават от пресцентъра на здравното министерство.

Тринадесет специалисти с педиатричен профил по УНГ, ортопедия, хирургия, урология, неврохирургия, неврология, кардиология, офталмология, ендокринология, дерматология, педиатрия, образна диагностика и гинекология ще реализират високоспециализирани профилактични прегледи с цел скрининг на заболявания в детска възраст.

Програмата "Детско здраве" улеснява и подпомага профилактиката на децата в цялата страна, предоставяйки бърз и лесен достъп до водещи специалисти. Благодарение на екипната работа на медиците от старта на инициативата до днес над 18 500 деца са получили безплатни консултации, а при необходимост – последващи лечение и проследяване.

"Благодарим на министър Меджидиев и на лекарите от София за организираните днес безплатни прегледи в Бургас. Инвестицията в детското здравеопазване е инвестиция в бъдещето на нацията", посочи в изказването си областният управител на Бургас Мария Нейкова.

"Развитието на майчиното и детско здравеопазване е основният ми приоритет. С екипа на министерството работим за това, високоспециализираната профилактика при децата да бъде рутинна практика в здравеопазването, а не изключение. Това е заложено и в редица документи, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост", подчерта още здравният министър. Той обясни, че провеждането на днешната инициатива в Бургас има добавена стойност и за лекарите, доколкото медиците от Бургас имат възможност на място да обменят опит със специалистите от тесни педиатрични специалности, практикуващи в столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
до 2 преди 1 година
А на братският ти съветски режим знаеш ли колко сме дарили от 1944 г. насам?
12
1
 
1
 
! Отговори
Lina преди 1 година
В третия по големина град в Бг майка ми си купува лекарствата, само срещу капаро. " защо г-н , министър?''
11
1
 
3
 
! Отговори
Няма безплатен обяд преди 1 година
Живеем в 21-ви век срамота е при такива развити технологии и генетични лаборатории да не се прилага контрол на качеството. Нарича се социална отговорност когато човек знае че има наследствени болести и увреждания е престъпление да създава деца. Това е златно правило. Няма нищо фашистко няма лагери няма никой убит просто ПРЕВЕНЦИЯ и ОТГОВОРНОСТ това е за едно здраво и качествено население. Хората с лоши гени и физически характеристики да си живеят, но просто да НЯМАТ право да създават деца ТОВА Е
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Няма безплатен обяд И ако само 1000 мъже и жени отговорят на фашистката ти идеология за чиста арийска нация, кво правим тогава! Не е ли по логично тези нечистивите да ви претопят и да се каете до девето коляно, че са ви идвали такива фашизоидни идеи!
9
2
 
5
 
! Отговори
БеГе Мама преди 1 година
Мястото е не случайно по морето явно това е САМО за УКРАИНЧЕТА. Освен луксозни и СПА хотели им осигуряват и други безплатни екстри.
8
2
 
1
 
! Отговори
Закони Природни преди 1 година
Когато родителите са кривогледи, късокраки и с цял куп болести много ясно че и децата им ще бъдат такива. Трябва ли нормалните работещи и здрави хора да бъдат ощетявани от държавата да поощрява създаването на такива деца от такива родители с увреждания които за цял живот и постоянно ще източват социално осигурителната система.
7
2
 
2
 
! Отговори
Няма безплатен обяд преди 1 година
Здравето и медицината не са безплатни. Вземат пари от друго място и от пусто в празно. Ако наистина ИСКАТ политика за здраве и качество трябва да се прилагат принципите на Евгениката селекция и подбор само на здрави родители с качествени гени само на тях да се позволява да имат деца. Така след определени брой поколение генетичният фонд ще се подобри и пречисти от некачественото.
6
1
 
3
 
! Отговори
Набор на клиенти преди 1 година
Кампания безплатна с ПАРИ за сметка от данъците за подбор на нови клиенти пациенти, които да се прекарат по здравни пътеки за още повече пари.
5
1
 
4
 
! Отговори
Евро Рома преди 1 година
Така де за сметка от работещите бели хора данъкоплатци ще се преглеждат ромеййски деца родени от други деца и традиционното кръвосмешения заложено в ромейскатаа култура.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо е прецедент че са безплатни? Защо изобщо трябва да има платени детски прегледи? Как може да си правите ПР с подобно нещо?
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че то поне децата досега не ги ли преглеждаха безплатно? 500 млн.лв. сме дарили на фашисткият режим в Украйна, а децата ни са се преглеждали досега платено. Децата, чийто родители нямат възможност да плащат прегледи и лечение на деца, какво са правили досега? Надявали са се на лицемерни самаряни или на всевишният? Не държава, а koчиHa! Не народ, а M.ъpшa!
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че то поне децата досега не ги ли преглеждаха безплатно? 500 млн.лв. сме дарили на фашисткият режим в Украйна, а децата ни са се преглеждали досега платено. Децата, чийто родители нямат възможност да плащат прегледи и лечение на деца, какво са правили досега? Надявали са се на лицемерни самаряни или на всевишният? Не държава, а ***! Не народ, а ***!
1
2
 
4
 
! Отговори
Нелка Бестселъра преди 1 година
Заглавието ти е грешно, спрямо информацията в статията! Трябва да е "Над 450 деца, минаха безплатен преглед в Бургас". Твоето е, все едно има някава ограничена квота. Некадърност 10/10