Бойковците в България идват и си отиват!

За "Транснефт" Бургас-Александруполис е само замразен
Обновена: 21 фев 2012 14:55 | 21 фев 2012 14:35, Елка Василева
340
Бойковците в България идват и си отиват!
Снимка: архив, Reuters

Руската компания "Транснефт" смята проекта за петролопровод Бургас – Александруполис не за провален, а за замразен. Това заяви вицепрезидентът на дружеството Михаил Барков, цитиран от руското издание "Експерт".

"В края на краищата Бойковците идват и си отиват, а българите с тяхното отношение към Русия остават", казва Барков.

Преди около месец с гръм и трясък се провали главният и най-модерен проект на "Транснефт" в чужбина нефтопроводът Бургас – Александруполис, пише изданието, като припомня решението на българската страна да се оттегли от проекта и скорошното плащане на нейната част от разходите, свързани с проектната дейност, в размер на 4,7 млн. евро.

Тази стъпка практически всички експерти свързаха с политиката на проамерикански настроения премиер Бойко Борисов, посочва "Експерт". От думите на Барков става ясно, че компанията "Транснефт" смята себе си за изхвърлена.

Още по темата

Според вицепрезидента на компанията има петнайсетина варианта за проект, който да заобикаля Босфора и Дарданелите, като най-отработеният е Баку – Джейхан. За "Транснерфт" обаче той не е рентабилен.

Небезинтересна според Барков е идеята на турската страна тръбата да преминава през европейската част на Турция към Гърция. Подобен монополизъм обаче като този на Турция при положение, че всички маршрути на руския петрол от Черноморието ще са под неин контрол, се възприема като минус от всички, казва Барков.

"Това е още една причина, поради която смятаме проекта Бургас – Александруполис не за провален, а за замразен. В края на краищата Бойковците идват и си отиват, а българите с тяхното отношение към Русия остават", заключава Барков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
4
 
2
 
! Отговори
за 129 преди 12 години
Не съм разбрал,а казвам ПО-ДОБРЕ.*** е мошеник,и именно еврейското име МОШЕ е производна на МОШЕНИК.
96
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко е пътник отвсякъде, но загроби България
95
7
 
8
 
! Отговори
Вагнер преди 12 години
Руснаците са велик народ,а евреите крадлив.Само Герб
94
3
 
6
 
! Отговори
askhole преди 12 години
125, Израелски паспорт искат потомците евреи в Русия, никой руснак не се е засилил да ходи в Израел.
93
3
 
6
 
! Отговори
Anonimen преди 12 години
Do 121 извинявам се че се намесвам в спора ви , но как разбра че руснаци могат да управляват по добре от когото и да било , къде си чел за тяхно добро управление , дай ми някой пример от историята , ако обичаш.
92
3
 
8
 
! Отговори
Вагнер за 125 преди 12 години
Ало 125...Евреите знаят как да крадат от света,не да управляват.
91
4
 
8
 
! Отговори
Антикумонист преди 12 години
До 123 - май забравяш кои плати на еколозите да протестират срещу Шеврон - това бяха другарите от Газпром и технят представиел в България - Р.Овч.Ако Шеврон започне да добива шиистов газ комисионите на р.овч секват.Овергаз няма да печели от надутите цени.Това е истината.Само ми е чудно защо същите тези еколози не казват нищо за Бургас-Александруполис - защото си личи какви са!!!!!
90
6
 
9
 
! Отговори
до евреина 115 преди 12 години
Българите не мразят Русия, нещо си се объркал. Но не мога да ка да се изкажа за евреите така... Най-големите пирамиди, които ограбоиха парите на българите бяха основани от евреи и после тези хора реват и се оплакват колко били страдали от Втората световна война...
89
5
 
5
 
! Отговори
121 преди 12 години
115 - толкова ли са ви промили мозъците.гледахте няколко филма като духът на времето и си помислихте че знаете всичко.другарио ако това бяха истини те никога нямаше да излязат наяве.но за евреиското управление на света запада говори много,а за руското истока говори.защо ли милиони руснаци всяка година искат израеслки паспорти и да избягат от русия.Обясни ми това и ако ми дадеш довод спирам да пиша тук.Просто евреите знаят как се управява !!!
88
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За разлика от краварите, които се изредиха тука да лобират за Шеврон и шистовия газ поне руснаците си го казват директно - ще почакаме пък каквото стане. Нито са почнали да пращат кви ли не политици да лобират, нито техните консули дават гръмки интервюта от сорта на "ми аз ако бех на ваше място щях да искам да знам дали има или няма шистов газ". Евалата им!
87
5
 
17
 
! Отговори
за 115 преди 12 години
Евреино мили!!По добре Русите да са господари на света от колкото вие!
86
2
 
28
 
! Отговори
доволен преди 12 години
Отсякоха тръбата, сега да турят кръст и на Белене и от Големия Член дето ни готвеха ще остане един гол муй........
85
12
 
22
 
! Отговори
norm преди 12 години
Барков май още ни мисли за съветска соцколония.Ама че наглост.
84
9
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
114"Каза ли го човека - каза го!"***********************************************Къв човек бе... - той е руснак...
83
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Барков яко се е хванал за "Голямият Член", защото мисли за "българите с тяхното отношение към Русия" !..."вечна дружба" между "Транснефт" и българите !!!
82
10
 
7
 
! Отговори
Хами преди 12 години
109 - аз съм еврейн и не съм слагал минус на някой написал нещо хубаво за българия.и аз както българите мразя русия,мислещи се за господари на света.
81
10
 
8
 
! Отговори
ХАХАХА преди 12 години
Каза ли го човека - каза го!По скоро ГЕРБерастката напаст да си събира некадърността и да не са се мярнали повече. *** долни!
80
6
 
9
 
! Отговори
Антикумонист преди 12 години
до 108 - ами такива хора които обичт повече Русия от родната си страна.такива които биха ни продали само и само да е доволен някой като ***.Това са комунистите - плюят против родината си и народа си,но във същото време боготворят матушката си Русия и руските генерали убиици от КГБ.Повръща ми се от такива хора.
79
8
 
5
 
! Отговори
Акъл море до 102 преди 12 години
България над всичко! Такава песен обаче няма! И не е имало! БГ беше 16-та република на СССР.Сега е 51-и щат на САЩ."Патриоти" като теб са фалшиви! Ако си патриот ще се обявиш срещу сегашния колониален режим в БГ.Но както виждам да си роб напълно те устройва! Повръща ми се от такива като теб!
78
3
 
6
 
! Отговори
ЖП преди 12 години
"Бойковците в България идват и си отиват".А цветановците?

Спонсорирани публикации