Бойковците в България идват и си отиват!

За "Транснефт" Бургас-Александруполис е само замразен
Обновена: 21 фев 2012 14:55 | 21 фев 2012 14:35, Елка Василева
340
Бойковците в България идват и си отиват!
Снимка: архив, Reuters

Руската компания "Транснефт" смята проекта за петролопровод Бургас – Александруполис не за провален, а за замразен. Това заяви вицепрезидентът на дружеството Михаил Барков, цитиран от руското издание "Експерт".

"В края на краищата Бойковците идват и си отиват, а българите с тяхното отношение към Русия остават", казва Барков.

Преди около месец с гръм и трясък се провали главният и най-модерен проект на "Транснефт" в чужбина нефтопроводът Бургас – Александруполис, пише изданието, като припомня решението на българската страна да се оттегли от проекта и скорошното плащане на нейната част от разходите, свързани с проектната дейност, в размер на 4,7 млн. евро.

Тази стъпка практически всички експерти свързаха с политиката на проамерикански настроения премиер Бойко Борисов, посочва "Експерт". От думите на Барков става ясно, че компанията "Транснефт" смята себе си за изхвърлена.

Още по темата

Според вицепрезидента на компанията има петнайсетина варианта за проект, който да заобикаля Босфора и Дарданелите, като най-отработеният е Баку – Джейхан. За "Транснерфт" обаче той не е рентабилен.

Небезинтересна според Барков е идеята на турската страна тръбата да преминава през европейската част на Турция към Гърция. Подобен монополизъм обаче като този на Турция при положение, че всички маршрути на руския петрол от Черноморието ще са под неин контрол, се възприема като минус от всички, казва Барков.

"Това е още една причина, поради която смятаме проекта Бургас – Александруполис не за провален, а за замразен. В края на краищата Бойковците идват и си отиват, а българите с тяхното отношение към Русия остават", заключава Барков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
1
 
2
 
! Отговори
до хами преди 12 години
Това са потомствени руски евреи- това не ти ли е ясно на теб.Не си придавай важност, каквато я нямаш. И изобщо какво правиш в бърлгаски форум да ми развиваш теории за това колко велики сте. Знаем ви всички и затова е смешно и жалко да се напъваш да се вземаш насериозно. Не виждам тълпи да се засилват за паспорти за Израел...Като ви секнат кранчетата най-накрая с обезщетенията и ви накарат да работите ще ви видим как ще се оправите- то само с пирамиди не става.
116
1
 
4
 
! Отговори
Вагнер преди 12 години
По принцип, евреите са грамотни и образовани.Но това не важи за Хами........
115
4
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА. преди 12 години
ЧЕСТИТИ ВИ НОВИ ЦЕНИ НА ГОРИВТА - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ ( ГРОБ ) И ОТ БОКО ТИКВАТА !
114
2
 
4
 
! Отговори
Anonimen преди 12 години
Wagner , да занеш ,че най виртуозните диригенти и изпълнители на твоите творби са именно евреите.
113
3
 
2
 
! Отговори
Сеиров преди 12 години
Знам и лесни работи....ама да застанеш на пьтя по които се движат стратегическите интереси на Русия ,които скоро няма да се променят независимо кои управлява в Кремьл ,хич не ми се вижда работа с успешен краи.На това му се вика да нагазиш в големите л....на.
112
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе *** мамака му, има ли Българи тук бе!??Не ме интересува нито Русия нито САЩ! Аз съм българин и искам да е добре за България и всички българи,НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА Русия ,не ме интересува и САЩ.И които ми хвали някои от тези значи е национален предател и трябва да бъде наказан!!!
111
3
 
0
 
! Отговори
Вагнер преди 12 години
Евреино Хами,не ти искам съветите.
110
2
 
4
 
! Отговори
Хами преди 12 години
148 - моето момче израелският паспорт осигорява много по голямо предимство от другите паспорти.Ако си забелязал в сащ еврейте са добре дошли без хиляди бюрукратщини.на руснака му трябва виза дори за европа.а ти ако искаш взимай турски или ирански,щом мислиш че те са повече от израелският паспорт.явно си доста ограничен от към мислене.в израел живеят 3 милиона руснаци- сам си прави сметката
109
3
 
2
 
! Отговори
Хами преди 12 години
вагннер - ходи композираи песни и не се занимавай с политика,защото ставаш смешен.Боико Борисов защитава интересите на българите,докато гоцев и овчаров защитават своите интереси,демек комисионите които ще гълтат от неизгодните договори с газпром и транзнефт
108
0
 
3
 
! Отговори
за 147 преди 12 години
А плаващ буй за танкери до курорт къде има? Руснаците имат плаващи буеве, но риболова около тях е забранен....сетете се защо
107
2
 
3
 
! Отговори
до Хами-то преди 12 години
Говориш глупости.Русанците и не само те, ако искат ще отидат в Германия, САЩ, ама в Израел- нещо много насериозно си се взел като евреин...Кой нормален ще иска да вземе еврейски паспорт, при положение, че е по-престижно български да вземе, турски, ирански дори....
106
1
 
3
 
! Отговори
Вагнер за 142 преди 12 години
Прав си другарю# 142#Бойко ще продаде майка си за да спаси България от такива като теб и като Хами.
105
2
 
8
 
! Отговори
за 144 преди 12 години
Разликата е ,че Боку се опъна на шеврон, докато хамстера и гоцко ще разтворят бузи за Големия.......
104
2
 
2
 
! Отговори
ВАГНЕР преди 12 години
МОШЕ=МОШЕНИК
103
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко ще продаде и майка си
102
2
 
2
 
! Отговори
хами преди 12 години
130 - говориш без да знаеш.бил ли си в израел да знаеш колко са руснаците и колко от тях са евреи.всеки втори руснак носи кръстче.това ми говори само едно,че са готови на всичко само и само да се спасят от русия.80 процента от тези руснаци лъжат че са евреи само и само да избягат.134- глупав ли си.Мошеник на англииски как е,как е на руски,как е на изпански.Тогава май името моше не съвпада с мошеник.ама мога ли наливъм акъл на *** хора като теб.значи думата
101
3
 
18
 
! Отговори
Препоръка преди 12 години
Офчия Румен и гоце Рублата да вземат Големия Член и да си го фичнат отзад.........а пияната руска *** да се събуди и погледне поне годината
100
2
 
6
 
! Отговори
Вагнер преди 12 години
Ами браво на ББ.Поряза един американски и един руски ***.И ся ревът на умряло и двамата.Но руския чифутник е по нагъл.
99
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато представител на един авторитарен режим, опротивял вече и на самите руснаци, се изказва така арогантно, то неминуемо и "българите с тяхното отношение към Русия" се променя.
98
3
 
13
 
! Отговори
Георги Стоянов преди 12 години
Барков и Уорлик да лапат чурката. БЪЛГАРИЯ НЕ Е ЗА ПРОДАН.

Спонсорирани публикации