Груевски към Борисов: За името ще решават македонските граждани!

Спорът за името ни е с Гърция, заяви македонският премиер
Обновена: 11 юни 2012 15:07 | 11 юни 2012 13:11, Елка Василева
453
Груевски към Борисов: За името ще решават македонските граждани!
Никола Груевски. Снимка: архив, Reuters

За името на Македония решение могат да вземат само македонските граждани – така премиерът на Македония Никола Груевски отговори на българския си колега Бойко Борисов, който каза, че на София не й харесва името Северна Македония, пише на сайта си македонската телевизия Алфа.

Груевски коментира изявлението на Борисов само в частта му, отнасяща се до НАТО и проблема с името, без обаче да каже нищо за обвиненията, че в последно време Македония непрекъснато предприема действия, които не са в духа на добросъседските отношения, посочва телевизията.

Още по темата

"Искам да приветствам позицията на Борисов, че Македония трябва да стане член на НАТО. Второ, ние отделяме много време и усилия за решаването на спора с Гърция и ще продължим да решаваме този въпрос. Открити сме за всички предложения от всички други държави, но накрая трябва да се намери решение, което ще е приемливо за гражданите на Македония на референдум", заяви Груевски.

Преди дни Бойко Борисов каза, че България не може да приеме име на Македония, съдържащо географско понятие, като например Северна Македония, тъй като може да има проблеми след това с териториални претенции.

"Когато има думичката "Северна" Македония и като знаем как обичат да коментират подобни теми, впоследствие могат да кажат, че Благоевград е техен. Аз не се меся в работата на други държави. Как ще се казва Македония, това си е тяхно суверенно право", заяви Борисов.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


453
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
295
4
 
4
 
! Отговори
брей преди 11 години
Интересно ми е когато, някой реши ни в клин ни в ръкав да се изхвърля, както си иска и където си иска, което ме навежда на една мисъл, а именно , че нямаш жена, която да го поема. Поздрави, с пожелание за много творчески успехи...Запомни си мисълта, утре ще мина да те видя.
294
2
 
4
 
! Отговори
брей преди 11 години
Макар че, има някакъв пробив как го речи "турскоезичен", извинявай, не мога да не се изсмея на тази умопомрачителна словосинтетика МУАХАХАХХ... и кво... Хайде, много е невъзпитано, така да споменаваш това красиво иранско име Аспарух, в едно изречение със славянка и съвременни турци...давай слушам те усилено!
293
2
 
1
 
! Отговори
бре преди 11 години
нали знаеш, колко е културно да отговаряш на въпрос с въпрос...давай , разказвай ми имам време и нерви, или нещо те мързи?
292
5
 
1
 
! Отговори
Ястр3б преди 11 години
Брейчо, я ми обясни какви са турскоезичните Аспарук'овите българи и днешните славящноезични българи?
291
2
 
0
 
! Отговори
брей преди 11 години
Не бе, кажи сега какви са тези турци in the 21st век и какви са турците на Аспарух, обоснови се, както всеки уважаващ себе си чиляк, пиещ първак за разводнител?
290
2
 
6
 
! Отговори
ггг до пирин преди 11 години
Такива като тебе са ПРЕДАТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ и баща ти,а ти не знаеш ,че българите са бягали от гърците ,които са били в негласен съюз с турците против нас.А и ти какво правиш в България *** си в Македония,в откажи се от българското гражданство и приеми македонско.Или и ти като баща си само гювеч търсиш тук,в Родината.И на ОМО ИЛИНДЕН И ОМО ИЛИНДЕН ПИРИН ще ви дойде времето.Со кротце,со благо и ...
289
5
 
1
 
! Отговори
Ястр3б преди 11 години
Брейчо, това, което си мислиш за силна ракия, аз я пия за разводнител!
288
4
 
1
 
! Отговори
Ястр3б преди 11 години
384 - Чукча не чете, чукча пише!
287
2
 
1
 
! Отговори
брей преди 11 години
Ястребино, слаба ракия си ... кво ми овърташ, казвай кво е това тюрки и кво турци... не ми се обяснявай, като някой пубертет. Седни да четеш първо, после запомни, че обобщението не е признак на интелект, най-накрая коментирай.
286
4
 
1
 
! Отговори
Ястр3б преди 11 години
Брейчо, делението на тюрки и турци има само в източномакедонския език - знаещ се също и като български - а в другите езици има само една дума - турци!
285
5
 
1
 
! Отговори
Ястр3б преди 11 години
Брейчо, като ви чета коментарите ми приличате на ***, седнали над чешмата да си надхвърлят аршини! То може мегаломания може, ама вашето надмина всички граници. Ама щом баш-българинът Плевнелиев заявява, че Господ е българин, то какво друго може да се очаква от простолюдието! Айде сега беж при *** да ти обърше великобългарските сополи! ;-) Отворко!!
284
2
 
1
 
! Отговори
брей преди 11 години
Ти правиш ли неква разлика между тюрки и турци...първо??? И втори благозвучното иранско име Аспарух не те ли притеснява, бе птичи интелект ????
283
5
 
1
 
! Отговори
Ястр3б преди 11 години
Българите са наши внуци - на турците и македонците, защото са чеда на нашия снажен юнак Аспарук от турското племе булгари и хубавицата Гергана от славянското племе македонци! Този исторически момент е минало в историята на рода адамов като епопея, която започва със: "Срещнали се на полянка, прабългарин и славянка,цуни-гуни, вади-тури, ..."
282
2
 
0
 
! Отговори
брей преди 11 години
Кой пък се интересува от тебе, бе ястребино, въобще, що си помисли, че на някой му дреме ти колко свободно време имаш?????? Аре беж
281
3
 
1
 
! Отговори
Ястр3б преди 11 години
Като ви казвам, че по мегаломаничност българина конкурент си няма, ми щракате минуси. Я да видим сега какви ги мъти един великобългарски историк в един от тукашните блогове: "Според едно такова предание, Ноевият син Яфет имал син Гомер, чийто пък син е Тагарма. Същият имал 10 сина, от които деветият се казва Болгар . Той, според известието, е родоначалникът на българите.Въпреки несъмнено легендарния характер на цитираното сведение, утвърждава се становището, че българите принадлежат към най-древните народи, за които срещаме спорадични свидетелства в древни източници от еврейски, арменски и ирански произход."
280
4
 
2
 
! Отговори
брей преди 11 години
Крале Марко, само като прочета македонец и настръхвам, сърцето ми полудява и подскача от нетърпения да разбера какво друго сте измислили да ругаете България...кой герой сте си присвоили, как пиша на македонски диалект, как Самуил ви бил първиот цар, бла, бла до благодарствени речи към турците, че са ни еб*ли 500 години...и, че на Макетата най=добия приятел е Турция...после питаш от де тая злоба и ненавист? Ти в кой свят живееш бе марко тотев?????
279
5
 
2
 
! Отговори
брей преди 11 години
Муахахах, македонския народ щял да решава, егати вица...какво ще решавате вие бе кухи ***! Вето до дупка, поне докато ви нахендрят албанците, пък после решавайте как ще се спасявате. Муахах щял да решава народа на мъкидония...вие си повервахте! Аре беж
278
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До "Пирин"
277
3
 
6
 
! Отговори
македонец от БГ преди 11 години
Първо,60% от българската армия са били родом от тези места.Второ,България е защитавала българското население в географската област Македония,отговорила е на несправедливия Ньойски договор,на вероломната сръбска инвазия от Сръбско-българската война и е действала срещу сръбските агресори!
276
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Но последната дума ще е на България,когато отговори с вето.