Груевски към Борисов: За името ще решават македонските граждани!

Спорът за името ни е с Гърция, заяви македонският премиер
Обновена: 11 юни 2012 15:07 | 11 юни 2012 13:11, Елка Василева
453
Груевски към Борисов: За името ще решават македонските граждани!
Никола Груевски. Снимка: архив, Reuters

За името на Македония решение могат да вземат само македонските граждани – така премиерът на Македония Никола Груевски отговори на българския си колега Бойко Борисов, който каза, че на София не й харесва името Северна Македония, пише на сайта си македонската телевизия Алфа.

Груевски коментира изявлението на Борисов само в частта му, отнасяща се до НАТО и проблема с името, без обаче да каже нищо за обвиненията, че в последно време Македония непрекъснато предприема действия, които не са в духа на добросъседските отношения, посочва телевизията.

Още по темата

"Искам да приветствам позицията на Борисов, че Македония трябва да стане член на НАТО. Второ, ние отделяме много време и усилия за решаването на спора с Гърция и ще продължим да решаваме този въпрос. Открити сме за всички предложения от всички други държави, но накрая трябва да се намери решение, което ще е приемливо за гражданите на Македония на референдум", заяви Груевски.

Преди дни Бойко Борисов каза, че България не може да приеме име на Македония, съдържащо географско понятие, като например Северна Македония, тъй като може да има проблеми след това с териториални претенции.

"Когато има думичката "Северна" Македония и като знаем как обичат да коментират подобни теми, впоследствие могат да кажат, че Благоевград е техен. Аз не се меся в работата на други държави. Как ще се казва Македония, това си е тяхно суверенно право", заяви Борисов.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


453
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
3
 
3
 
! Отговори
123 преди 11 години
Ами да се озъбят и на Гърците по същия начин и може да си го решат....въпроса?ама не им стискааааа!
254
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хора,самият факт че на допитване до народа ще се решава как да се казва държавата говори,че това е най-измислената държава на света!народът,да, щото Груйо АнтичаревИЧ знае,че след всичките малоумщини няма полезен ход!Македонистите СА В БЕЗИЗХОДНА СИТУАЦИЯ,не Тодор Александров и Иван Михайлов ще го реабилитират скоро...пък нека доказват,че са "етнички"!С една дума еб...м ти държавата щом народът през 21 век, ще избира име/евентуално/на "античките",смеУрия на н-та степен на квадрат!Хумор и забава!
253
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Храни куче да те лае!
252
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
най-ми е кофти, че всъщност са българи. колкото по-глупаво се държат, толкова по-ме боли за тях и за нас и за българите в русия, румъния, покрайнините,тракия, турция и за всички гастербайтери, защото всички сме излъгани/залъгвани, заблуждавани и нещастни. Трябва да си подаваме ръка едни на други.
251
15
 
4
 
! Отговори
Крале Марко преди 11 години
Уважаеми,"аспарухови" българи,от къде се е събрала у вас толкова злост и откровена простотия спрямо македонците?!Би следвало да коментирате становището на македонския премиер.Не прочетох да е казал нещо обидно или унизително против България и българите.Много лесно ви манипулират,уважаеми "аспарухови" българи,много лесно.За това сте последни сред последните в Европската уния. А дали сте сигурни , че вие братя българи сте ония старите "аспаруховите",бидейки не сте монголоиди и не говорите туркски
250
3
 
2
 
! Отговори
!!!!! преди 11 години
"За името на Македония решение могат да вземат само македонските граждани"Гладна кокошка просо сънува. Остайте ги Гърците да им ... както правят с Германия.Борисов да си мълчи и само да им повтаря "оправяйте си проблемите с Гърция пък след това ще видим".
249
4
 
1
 
! Отговори
eigranT BALGARIN преди 11 години
PRI NALI4IETO NA TOLKOVA NEKADARNI I KORUMPIRANI BG, POLITIZI KOITO MISLIAT SAMO ZA GAZA SI SIGORNO STE E PO DOBRE NIE DA SE KAZVAME SEVERNA MAKEDONIA ILI SEVERNA TURZIA VIARVAM 4E TE PO STE SA SAVESTNI I NARODA NI NIAMA DA UMIRA OT GLAD V TOVA PARODIE NA DARZAVA KOETO SME SGA
248
3
 
7
 
! Отговори
яна преди 11 години
Господин Борисов,мисля,че подкрепата за членството на БЮРМ трябва да се реши с референдом от българският народ кактои други теми касаещи българите в България като например дали здравната система дабъде солидарна.
247
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига с тия македонски комунисти. Нямат място в ЕС. Борисов е прав и те трябва да знаят, че са територия, независима от съседните държави. Какво като някакви к.. сега ще ни скарват с гърци и сърби. Да си се наричат Македония и да се развиват оттук нататък. Историята е ясна. Самуиловите българи не са били "македонци".Ама и Александър Македонски от лакомия се е "задавил" и е загубил всичко. Сега и тия управници с тяхната агресия към България. Ха спрете се де! Няма го Интернационала да ви хвали
246
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да не им обръщаме повече внимание, казали сме всичко, каквото имахме да кажем. Просто от нас вече да не очакват подкрепа, нито за НАТО, нито за ЕС! Нито срещу попълзновенията на аланците. Тяхната стратегия срещу македонците е доказано печеливша и скоро няма да имаме за какво да спорим!
245
4
 
13
 
! Отговори
1 преди 11 години
за името решават макетата.за НАТО и ЕС решава България.България над всичко!
244
3
 
7
 
! Отговори
Македонец преди 11 години
... Анри Посси, който тогава е бил положително настроен към сърбите /Франция помага тогава на Югославия след 1-вата световна война 1918 г. в узурпирането на Македония/, пише обаче: "... такава жестокост към местното население не са си позволявали дори башибозуците..." Трябва вече определено да кажем: Македония е област каквато е Тракия, Добруджа , Мизия и т.н. На всички идиотщини, които говорят и правят сърбеещите се управници на Македония трябва да се сложи официално точка. Стига политика! БГ
243
4
 
6
 
! Отговори
разярен преди 11 години
наистина прекалено много ги коментираме тия нещастници..., ето моето последно мнение за македонците : -
242
3
 
15
 
! Отговори
Македонец преди 11 години
Няма Северна Македония, има Югозападна България или исторически Самуилова България /този, заради когото нарекоха византиеца Василий - ***/. Стига сме си мълчали пред сърбеещата се македонска вероотстъпна върхушка. Четете френския журналист Анри Посси /"Войната се завръща"/, за да видите на какви жестокости са подлагали сръбските окупатори след 1918 г. българското население там. Покорили са ни тогава с изключителна жестокост и гавра с народа...
241
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що им се вързвате на тия "велико-македонци". Оставете ги да плямпат колкото си искат. Това са подкупени, с мисия да всяват разкол в България. А пък като дойде друг президент, друга песен ще запеят. Я да спрем изобщо да коментираме в знак на пренебрежение. Те са същите като "велико-турците" по шуменските села, които всяка нощ заспиват с молитва: Аллах да порази България и да докара по-скоро Турция. Така е, един народ сме, но поради лоша политика и мизерия, все по-разединени ще ставаме.
240
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"За името ще решават македонските граждани!"Навремето, когато са откъснали Македония от България не са питали "македонските" граждани какви са, нали сръбско ***. Обаче след като претопявате там народа толкова години и ти реши да ги питаш дали са съгласни с теб и сърбо-комунистическата ти политика.
239
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Точно така,за името ще решават македонските граждани.....ОТ АЛБАНСКИ ПРОИЗХОД!!!Иначе реакцията на скопските политичари е направо смайващо мека ако се има впредвид каква бясна антибългаркса пропаганда и истерия се води там!ББ ги нацели в десетката,а и евродепутатът Андрей Ковачев в прав текст заявявя"ще блокираме БЮРМ за ЕС,ако има проблеми които могат да възникнат заради името Северна Македония"т.е. България ТОТАЛНО ПРОМЕНЯ ОТНОШЕНИЕТО КЪМ БЮРМ след 20 години лигавене!Те разбират само от кютек.
238
3
 
11
 
! Отговори
НЕБЛАГОДАРНИЦИ преди 11 години
Неблагодарници! Първи ги признахме,а те...Явно не са свестни хора!
237
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Македония, та Македония, кой се интересува от вас бе?....Нещастници!"- - - Кой се интересува??? 323 коментари по темата. Един хляб да струва 10 лева, няма да има толкова коментари и интерес, ама кво, важно ще злобите по другите и ще си ядете хляб от 10 лв
236
2
 
0
 
! Отговори
иванчо преди 11 години
Абе арно, ама що вие пишете.Я Борко да попита Ив.Костов , Станишев или Сидеров , що да отговори !!

Спонсорирани публикации