Груевски към Борисов: За името ще решават македонските граждани!

Спорът за името ни е с Гърция, заяви македонският премиер
Обновена: 11 юни 2012 15:07 | 11 юни 2012 13:11, Елка Василева
453
Груевски към Борисов: За името ще решават македонските граждани!
Никола Груевски. Снимка: архив, Reuters

За името на Македония решение могат да вземат само македонските граждани – така премиерът на Македония Никола Груевски отговори на българския си колега Бойко Борисов, който каза, че на София не й харесва името Северна Македония, пише на сайта си македонската телевизия Алфа.

Груевски коментира изявлението на Борисов само в частта му, отнасяща се до НАТО и проблема с името, без обаче да каже нищо за обвиненията, че в последно време Македония непрекъснато предприема действия, които не са в духа на добросъседските отношения, посочва телевизията.

Още по темата

"Искам да приветствам позицията на Борисов, че Македония трябва да стане член на НАТО. Второ, ние отделяме много време и усилия за решаването на спора с Гърция и ще продължим да решаваме този въпрос. Открити сме за всички предложения от всички други държави, но накрая трябва да се намери решение, което ще е приемливо за гражданите на Македония на референдум", заяви Груевски.

Преди дни Бойко Борисов каза, че България не може да приеме име на Македония, съдържащо географско понятие, като например Северна Македония, тъй като може да има проблеми след това с териториални претенции.

"Когато има думичката "Северна" Македония и като знаем как обичат да коментират подобни теми, впоследствие могат да кажат, че Благоевград е техен. Аз не се меся в работата на други държави. Как ще се казва Македония, това си е тяхно суверенно право", заяви Борисов.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


453
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
275
4
 
7
 
! Отговори
МАКЕДАНЕЦ преди 11 години
Ало , какви македонци какви 5 лева НЯМА такава държава македония е като Патагония географско понятие сите смме от мъкедоня но смме бъргари и ке умрем за българия ! СЪ НАМИ БОГЪ !
274
5
 
5
 
! Отговори
Ахмед преди 11 години
М да, една трета ще решат, че се казва Албания. Половината, че се казва България. Останалите сръбски ***, ще си фантазират.
273
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само този ли още не е разбрал,че македонци няма ИМА БЪЛГАРИ!
272
10
 
2
 
! Отговори
Пирин до ггг преди 11 години
н.360, знаеш ли ти драги за колко безобразия са виновни българските войници в Македония ? А знаеш ? Пак те питам, знаеш ли ? Пък били те и родом от там. Ние винаги сме били богати на предатели, на такива като баща ти. Добре ли си е живял той в България, докато моите са теглили под турците и върховистите, а ? А Иван Апостолов на кого се е клел да служи - на Македония или на България, питам ? Не си позволявай да ни казваш на нас вътре какви сме, просто не си позволявай !!!
271
5
 
4
 
! Отговори
чакам бис преди 11 години
Не е важно кой решава,важното е кой ще има последната дума ,а това е ББ или българското правителство,макетата ще го д*т яко този път, търпението на Бойко е на изчерпване и скоро ще им тегли генералски шут.
270
4
 
2
 
! Отговори
попалексов-лдп преди 11 години
В Свободна зона в ТV+ Георги Коритаров с въпрос за Иво Андрич подложи динена *** на премиера Бойко Борисов и го подигра за неговата ниска обща култура. По лошото е, че му подложи динена *** и за името на Република Македония и го подведе да направи антинационални, антибългарски, про гръцко-сръбски изявления. Премиерът се отрече от признаването на Р Македония с конституционното и име, единственото свестно нещо, което България направи през последните 50 години по адрес на Македония и в защита на националните интереси на България. България се нареди до отколешните си приятели Гърция и Сърбия срещу Македония, сиреч срещу себе си. България предава отново Македония в услуга на гръцки и сръбски политики на Балканите, които естествено са антибългарски. Абсурдът е, че след време ще и потърси сметка /на Македония/ за собственото си поведение. Премиерът на България унизи България.Понекога е срамно, ако не те е срам че си българин.
269
3
 
4
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
Вместо под 3, Борисов ще се подписва под заплата от 6 бона...А МАКЕДОНИЯ Е ПО ВАЖНА А...ХИХИ...!
268
3
 
8
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...КОЛКО *** СА ПОЛИТИЦИТЕ...МАКЕДОНИЯ Е ИМЕТО И НИШТО ДРУГО...!
267
2
 
1
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...МУДЕРАТ ПА СИ ТРИЛ С ПАРЦАЛА...ЧИСТЪНИК...ХИГИЕНИЗ...!
266
3
 
1
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....МАКЕДОНСКИЯ Е ТРУДЕН ЯЗЬИК...!
265
6
 
9
 
! Отговори
ггг до Крале Марко преди 11 години
Приятел,коренът ми е от с.Комънич-Драмска околия-Македония,сега Гърция.Не мразя македонците ,защото това би означавало да мразя себе си.От рода ни е българския войвода Иван Апостолов-Копаран чауш,починал в с.Долна баня-България.Моят баща,роден в същото село,но живял и починал в България, като войник е участвал в освобождениета на македонските земи.Питам,защо унищожихте българските гробища в Македония?Това е паметта на войниците.
264
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
......
263
5
 
3
 
! Отговори
Крале Марко преди 11 години
Момчи, абе много БИТИВИ гледаш и много Борисов го читаш, и това ти е информацията за Македония майче само. Прошетай се из Мк, *** в Охрид и ще видиш "Велико Трново на езер", *** во Битола и ще видиш "македонският Пловдив", *** в градот Велес и ...ооо чудо - като град близнак на българския Ловеч...Види некоя стара баба в некое запуштено на жалост македонско село и одма ке припознаеш твоята баба, прабаба...Много огров има налято в душите български и македонски.В младите генерации е спасението...
262
2
 
4
 
! Отговори
до 344 Крале Марко преди 11 години
Няма злоба драги , а простотията е за ваша сметка , ние българите може да сме всякакви , но знаеме историята си , една от най старите в Европа ! А вие сте просто новоизлюпена държавица с претенций да е наследник на Александровата Македония ..., изчезнала още преди н.е..., смешно защото незнам кой ще е този дето ще запази гена си чист още от онези времена преди 22 века , какви ли не са минали и през вас , пич , затова по добре си млъкнете и...спрете, че сте жалки !!!
261
3
 
4
 
! Отговори
бай Ганьо преди 11 години
Ако си ги делнеме с Сърбите и Албаците тамън ще им решим проблема и няма да си натоварват *** зомбирани ***....Има макета има проблем...няма макета няма проблем.......а и Византийците ще са доволни...веднага им решаваме проблема с името
260
5
 
3
 
! Отговори
Крале Марко преди 11 години
Ето, другарче че пак обобщавате - "Иисус е казал да обичаме враговете си,а македонците се държат като такива". Спрема тебе кой македонец се е държал като враг?Питам таков македонец, който е бил лош с тебе, само защо си българин?Имаш ли посетено Република Македония? Там дали е имало лоши односи спремо тебе,за това што си българин?Лоши хора има неавсякъде и тие нямат връзка нис етнос,ни с вераска принадлежност,ни со ништо.Има такива и в България, нали? А Аспарух е съща приказка като Александар
259
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
боже, боже,АЗ кого да питам, как ще се казвам.....и това е държава с претенции-не си знае името и ще питала . . . . у ж а с . . !Да питат Югославия, Сърбия или Албания
258
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига сме коментирали тези 'македонци'. Има не повече от 20-30 км които стават за нещо и те са в близосост досегашната граница. Нямаме файда от предатели, нямаме файда от албанци, нямаме файда от пустинята. Тях никой ги не бръсне за нищо.
257
4
 
8
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Най добре е да се отнасяме към тази *** с презрение. Да, но за целта трябват държавници, а не куртизани на Брюксел, Вашингтон и Ангира.
256
4
 
4
 
! Отговори
ггг до Крале Марко преди 11 години
Приятел,истина е ,че има злост и простотия,но тя е провокирана от опита за кражба на българската история.Иисус е казал да обичаме враговете си,а македонците се държат като такива.Колкото дали сме наследници на Испор,то историята го доказва,а не сме монголоиди,защото никога не сме били.А и говора ни никога не е бил тюркски,а не туркски,както пишеш,защото е от индоевропейската група.Наздраве.

Спонсорирани публикации