Германците ставали все по-бедни

15,8% от тях живеят с ниски заплати или са на социални помощи
Обновена: 18 окт 2012 14:49 | 18 окт 2012 12:20, Бойчо Попов
32
Германците ставали все по-бедни
Снимка: Ройтерс

12,8 млн. души в Германия са бедни или са сериозно застрашени от бедност въпреки доброто икономическо състояние на страната, сочат публикувани днес данни, цитирани от ДПА.

Въпреки че засега Германия не се поддава на рецесията, засегнала голяма част от еврозоната, данните разкриват, че 15,8% от германците живеят с ниски заплати или са на социални помощи.

Обикновено това означава да се живее в апартаменти с нисък наем и да се оцелява с най-основни храни.

Данните са изготвени въз основа на изследване за доходите на гражданите през 2010 година.

Според европейската статистическа практика в риск от бедност живеят хората с под 60% от средния доход за страната.

За един германец това означава под 952 евро месечно - равнище, което не позволява на хората да заделят пари за старини и ги прави зависими от социални помощи.

През 2005 г., когато стартираха годишните изследвания на германската Федерална статистическа служба, от бедност са били застрашени 12,2% от германците, а през 2009 г. достигна – 15,6%.

Oще новини за икономиката в Европа четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
бай Шано преди 11 години
наскоро прочетох в един икономически вестник ,че германия от 89-та насам е претърпяла 7 икономически кризи ,пък гърците си чесаха мъ+дята през това време и цокаха евро-фондове ,сега Меркел виновна
28
0
 
4
 
! Отговори
Гнафт преди 11 години
Как няма да обедняват като гърците им цоцат кинтите
27
0
 
7
 
! Отговори
Стефка Стефанова преди 11 години
Германците не могат да ни стигнат по бедност--световни първенци сме...
26
0
 
7
 
! Отговори
до 28 преди 11 години
Ако не е ОЛ ИНКЛУЗИФ - немците ще ядат консерви на морето!
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нашенеца е най-беден в Европа, но съчувства на бедните немци които със социални помощи идват на почивка в албена.
24
0
 
4
 
! Отговори
притеснен преди 11 години
Както вървят нещата-другото лято,почти всички немци на морето ще бъдат:СОЦИАЛ ТУРИСТ!
23
1
 
2
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ ДО 23 преди 11 години
До Do ГУРБЕТЧИЯ ."Добре ,да приемем цял живот ще лежиш по гръб.." ! Направо ставате дразнещи с подобно мислене ! Първо тук и да искаш цял живот да лежиш ,самата държава няма да ти го позволи !! Аз съм писал и друг път ,трябва да докажеш на месец минимум 15 кандидатури за работа ,отделно и от Джобцентър ти дават няколко адреса ,ако не спазваш тези правила ,дърпат ти шалтера ! Друг е въпросът ,когато търсиш ,но няма работа ,въпрос на шанс ,за 1 място кандидатстват 30-40 човека !
22
0
 
4
 
! Отговори
Do ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Добре, да приемем цял живот ще си лежиш по гръб и ще си получаваш социалните помощи. Един ден обаче ще се замислиш да излезеш на пенсия! И после? Или в долкова дългосрочен план не ти се мисли?
21
1
 
2
 
! Отговори
до 20 преди 11 години
Аз помня стабилни немски туристи у нас!И бяха доволни!
20
2
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ ДО 16 преди 11 години
До до 11!. Ти от колко г. живееш в Германия?!Щом си с 900 евро заплата ,имаш квартира 400-500 евро /по-евтини няма/ ,значи малко или много ти доплащат във вид да помощи от Джобцетър!А щом получаваш някакви помощи от Джобцентър значи си освободен от такси за ТВ ,а когато накрая на г. получиш известие ,че трябва да доплатиш за квартирата още напр. 800 евро /за разни поддръжки ,надвишен лимит за ток и вода и пр./ ,тези пари ти се превеждат на банковата сметка от Джобцентър ! Беден да си ,ама в Гер
19
1
 
6
 
! Отговори
До притеснен преди 11 години
Е те за какво си мислиш идват у нас, защото са богати ли?
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Германците, англичаните и холандците, са НАЙ-ГОЛЕМИТЕ *** И ЛИЦЕМЕРИ!!! Слагайте сега минуси, но отидете там и се опитайте с български паспорт, като граждани на EU, да работите свободно (както можете например да го правите свободно в някой други, т. н. западноевропейски страни, като Дания, Швеция, Финландия, Норвегия, Исландия,...) и тогава ще видите какво значи ДИСКРИМИНАЦИЯ В 21 ВЕК!!! Слагайте минуси, айде.
17
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поплаках малко...за 16-те % бедни германци... Доста повече сълзи ми иде да пролея за 80-те% българи в същото състояние..Айде стига ни промивахте мозъците колко зле са немци и американци.Бъде истински журналисти и напишете как живеем ние българите!
16
1
 
3
 
! Отговори
HETO преди 11 години
Айде, гордеещият се със себе си, че е безработен и лежи на социални помощи - Гурбетчия - пак е тук...
15
1
 
11
 
! Отговори
до 11! преди 11 години
И какво си мислиш, ще направиш с 900 евро в Германия? Нищо! Ще имаш чувството, че си със събути *** на обществено място! Минимум 300-400 Евро ти отиват за наем - ток (ако живееш сам) 40 Евро месечно. Обществен транспорт -автобус в една посока 2 Евро, ако си вземеш месечна карта -50 Евро. Храна -може някак със 150 Евро да добуташ. Ежегодишна такса смет, данък за автомобила - застраховка за автомобила, интернет (25-30 Евро), телефон. И разбира се месечна такса за телевизор и радио...и много други
14
2
 
4
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Ади холан ,не са проблем 10-15% безработни или работещи на ниски заплати и получаващи и помощи за да компенсират ниските заплати ! Лошото е когато като в Бг. 70-80 % от населението работейки мизеруват !!! Аз също съм безработен ,но не мизерувам ,свинското месо както съм писал и друг път е 3,5 евро за кг. ,без кокал ,идеално месце ! Писал съм и за цените на другите храни !
13
0
 
7
 
! Отговори
притеснен преди 11 години
Това лято,на морето имаше доста бедни немски туристи.Пази Боже!
12
4
 
7
 
! Отговори
гном преди 11 години
15,8 % живеят с ниски заплати и соц. помощи-мале мале,тук ако взимаме техните помощи ще живеем като крале,оцелявали с основни храни,в Бг 20 % и нагоре ядат месо само по празник.Работещите там,живи да ги оплачеш,намалиха им заплати с по 500 евро и бедни станаха.Но това е нормално,все пак народ,който е живял добре винаги иска да е по-добре,а не да върви към по-зле.Ние от друга страна винаги сме били зле и за съжаление и така ще си останем с такова овчедушие...
11
1
 
10
 
! Отговори
до 7 преди 11 години
няма какво да ме караш да ти вярвам, живял съм и работил в Германия 3 години, избиват си комплеските от втората световна война срещу източноевропейците, а, на арабите и другите *** не смеят гъг да им кажат, освен това са се превърнали в ГНУСНА ПОЛИЦЕЙСКА ДЪРЖАВА много повече отколкото е Мутробойкова България,...
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да им имам нямането!