Стрелбата срещу Баретата – дело на професионалисти

Златомир Иванов се срещал с Алексей Петров, разкри Цветанов
Обновена: 31 яну 2013 15:12 | 31 яну 2013 09:27,
318
Стрелбата срещу Баретата – дело на професионалисти
Цветан Цветанов разкри подробности за стрелбата срещу Баретата. Снимка: Impact Press Group

Стрелбата срещу Златомир Иванов - Баретата е добре подготвяно престъпление, заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред TV7.

„Нападението е професионално подготвено. Мястото е добре подбрано и за да може да се подготви мястото за стрелба, е имало подготовка поне няколко седмици предварително”, обясни МВР шефът .

Златомир Иванов беше прострелян четири пъти на влизане в Съдебната палата във вторник. Стрелецът използвал таванско помещение в сграда на бул. „Витоша“ 2, което запали минути след стрелбата.

Две от версиите, които се разследват за покушението, са финансови неуредици и трафик на наркотици, уточни тази сутрин Цветанов.

Той обясни, че Баретата от години е известен на органите на ред. Цветанов посочи, че при разпитите на приближени и противници на Баретата се появили "много интересни неща".

Още по темата
„Към 2009 година имаше изпратена жалба до президентството, където един от основните играчи в подземния свят през последните години е алармирал за нередности и за притеснения, които има в ДАНС (ръководена тогава от Петко Сертов). В информацията се визира конкретно Алексей Петров и неговото обкръжение в ДАНС, а също и Златко Баретата”, разкри вътрешният министър.

В този сигнал се говори за конкуренцията между Златомир Иванов и Алексей Петров и за среща между двамата, в която става въпрос за разпределението на наркопазара. Въпросното писмо не е било взето под сериозно внимание и е изпратено в архива.

По думите на Цветанов Златомир Иванов-Баретата и Алексей Петров в началото са били тандем. Баретата се отнасял с необходимото уважение към Петров, наричал го е Майора. 

В последствие обаче всеки тръгва по своя път, като мисли, че може да е по-велик и по-силен и започват съревнованието.

Състоянието на Златомир Иванов – Баретата остава тежко и не може да се комуникира с него, каза още вътрешният министър.

Вчера беше направен повторен оглед и в таванското помещение, което беше подпалено веднага след стрелбата срещу Баретата. Тогава беше намерено оръжието – автомат със заглушител и други веществени доказателства. Назначени са експертизи.

Цветанов отново заяви, че за него остава  е загадка защо, след като има присъда от 8 години затвор на първа инстанция за лидер на организирана престъпна група, Баретата има променена мярка – домашен арест.

По думите му това винаги създава възможност за генериране на нова престъпна дейност, както и за заплаха на живота на хората, осъдени на първа инстанция. 

Когато имаме неадектватно правораздаване и дълги срокове, няма как да очакваш положителното развитие на нещата, коментира Цветанов.

Той отправи критика към предишните управляващи, които по думите му са позволили на обикновени престъпници да израснат през годините и да станат "вековни дървета".

МВР шефът беше категоричен, че  сегашното правителството няма да направи крачка назад в борбата с тежката организирана престъпност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kvo sa pravite na lydi che neznaete tva onova ,a kato se razchye vsichki ste v kupa i v edin kyrnik kydkodiakate 23 god vi qdem poparata .
241
0
 
3
 
! Отговори
ROSI преди 11 години
Milo i drago se dava da se spasi jivota na tozi bandit, sigurno e i zdravno osiguren???????Az predi 1 mesec prez no6tta imah babre4na kriza i kogato otidoh v barza pomo6t vijdaiki me v kriti4no sastoianie , vmesto vednaga da mi pomognat zapo4naha da me azpitvat ,dali sam usigurena, gledaha v PC i nakraia kazaha 4e triabva da dam 30 leva za6toto ne sam osigurena , a az niamah i si otidoh taka kakto i biah do6la previvaiki se ot bolki.A sega 4eta kakvi griji se polagat za tozi bandit.UJAS!!!!
240
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жалко, че липсват професионалисти между министрите в кабинета, които да се справят с тях.
239
1
 
1
 
! Отговори
333 преди 11 години
Цеца Меца пак се ***....Специалисти коментираха че стрелецът срещу баретата е бил дилетант което незначи че пред задния вход от където редовно досега е влизал мутрата не го е чакал 100% професионалист!....Явно че по баретата е стрелял резервния снайперист който не е бил чак толкова голям снайперист
238
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България ще получи 425 млн. лв. за развитие на регионалния туризъм и реклама на сектора от Брюксел, ако бъде одобрена финансовата рамка на ОП "Регионално развитие". Това стана ясно от презентацията на строителния министър Лиляна Павлова на конференцията "Лицето на твоя град". Общо 4,730 млрд. лв. е сумата, за която се бори регионалното министерство, а дали ще я получи ще стане ясно през март, когато се реши каква ще е финансовата рамка на европомощта.
237
2
 
10
 
! Отговори
умерен преди 11 години
Утрепаха една мутра и ''политиците '' рИват цяла седмица вече......как да гласуваш за таз ***.?Явно са били на хранилка при него....
236
1
 
4
 
! Отговори
ВИНКЕЛА преди 11 години
НЯМА ПЕРНИ НЯМА МЕРНИК
235
1
 
6
 
! Отговори
Комисар Попов преди 11 години
Значи възможно е да са от хората на Джаро но още работим по случая за сега друго не мога да кажа
234
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те и Боко Го наричат Тиквата и Рапоня, ама Цеко си трайка! Да млъкне, защото за сигурността в държавата за нещастие все още отговаря той!
233
4
 
5
 
! Отговори
murmashka преди 11 години
Цветанов казва че по ,,баретата" стреляли професионали.Ами той няма как да не знае това.Нали той ги е наемал.А сега ще разправя разни приказки от 1001 нощ.Уж А Петров и т.н.Айде стига с тая плява! В България от както Бойко стана директор на полицията та и до ден днешен,НЯМА НИТО ЕДНО ПОРЪЧКОВО УБИЙСТВО БЕЗ УЧАСТИЕТО НА ,,ГЕРБ" И БОЙКО Това го знаят вече дори пеленачетата
232
2
 
2
 
! Отговори
777!ULTRA преди 11 години
КВИ АРИСТИКРАТИ ВЕ ША ТЕ СМАЖА
231
2
 
4
 
! Отговори
BG преди 11 години
"Краставицата съдържа 98% вода" -казваше Мирча Кришан. Ние тук за каквото и да стане дума, все опираме до Русия. Един *** се тръшка, че след толкова войни Русия ни е освободила чак 1877-78 г. Отиват и по-натам - платили сме им. С какво бе, ***? Със съкровищата на Шишмановци? Може би с 40-те катъра злато на Вълчан Войвода и Поп Мартин? Наистина няма нанаказано добро! А ако почетете книжки, ще разберете, че вашите прадеди (не моите!) са искали пари за агнетата си! На Ботев - също!!!!!!!
230
1
 
5
 
! Отговори
Янко преди 11 години
"Краставицата съдържа 98% вода" -казваше Мирча Кришан. Ние тук за каквото и да стане дума, все опираме до Русия. Един *** се тръшка, че след толкова войни Русия ни е освободила чак 1877-78 г. Отиват и по-натам - платили сме им. С какво бе, ***? Със съкровищата на Шишмановци? Може би с 40-те катъра злато на Вълчан Войвода и Поп Мартин? Наистина няма нанаказано добро! А ако почетете книжки, ще разберете, че вашите прадеди (не моите!) са искали пари за агнетата си! На Ботев - също!
229
0
 
5
 
! Отговори
ВИС-3 преди 11 години
Васил Андреев Илиев е български борец, предприемач, организатор на престъпната групировка ВИС. Роден е през 1965 г. в Кюстендил. Той е бедно момче от работническо семейство. Има брат Георги и сестра Мариана. Многократен шампион по борба във всички възрасти. Ученик на школата Олимпийски надежди, сред неговите съученици са били Илия Павлов, Димитър Джамов, Атанас Комшев, Младен Михалев-Маджо и много именити след това подземни босове.ДЖАРО НЯМА МАРО НЯМА
228
0
 
2
 
! Отговори
ни преди 11 години
Стрелеца се е упражнявал с прашка.
227
0
 
2
 
! Отговори
poluanaunimen преди 11 години
да живее Джароооо
226
0
 
3
 
! Отговори
SAVCHO51gdn преди 11 години
А ОХРАНАТА НА СЪДЕБНАТА ПАЛАТА И ,НА ГРАЖДАНИТЕ ВЪОБЩЕ Е ДЕЛО НА ТЪПААРИ, КАТО ЦУЦОЛИНДО !!!
225
1
 
5
 
! Отговори
gancho преди 11 години
той,ако беше професионалист (стрелеца), баретата нямаше да е сред живите с 1 куршум а то...
224
2
 
4
 
! Отговори
arhar преди 11 години
На басейна ' Спартак ' не се ли бяха срещнали Запалката , Златко баретата и ИзбеГалевите ? Тази среща между тях не беше ли организирана от Трактора ?Запалката може и той вече да има ' амнезия ' , досущ като Филчев, но ние помним ...
223
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Според мен стрелбата е дело на аматьооори

Спонсорирани публикации