Битка на клановете Корлеоне и Пантальоне в ГЕРБ видя БСП

Борисов и Цветанов да се откажат от политиката, иска левицата
Обновена: 25 апр 2013 15:13 | 25 апр 2013 14:08, Камелия Цветанова
201
Битка на клановете Корлеоне и Пантальоне в ГЕРБ видя БСП
Снимка: БСП

Настояваме бившият премиер Бойко Борисов и бившият вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов незабавно да напуснат изборите, да не са в листите на кандидатите за депутати и да излязат от политиката, защото тяхното оставане поставя под съмнение бъдещето на страната. Това обобщи от името на БСП евродепутатът Илияна Йотова, след като тази сутрин ексземеделският министър Мирослав Найденов заяви, че цялото правителство е било подслушвано по нареждане на Цветанов още от 2009 г.

Социалистите искат още Борисов и заместникът му да се откажат и от имунитета си, който имат като кандидат-депутати, за да се развържат ръцете на прокуратурата и да извади цялата истина за последните 4 години наяве.

„В противен случай как ще бъдат проведени изборите, след като се заплашва бизнесът, хора от държавната администрация се принуждават да се срещат с нас почти нелегално, защото се страхуват, докато тези хора са все още начело на листите на ГЕРБ под съмнение е поставен не само изборният процес, а и резултатът от тях“, коментира Йотова.

Според Петър Курумбашев в целия скандал около разкритията с подслушванията на министрите няма политика.

Става дума за битка на мафиотски кланове в ГЕРБ и в момента условно има битка между, да ги наречем условно, клановете на Корлеоне и Пантальоне, каза той.

Още по темата
Курумбашев настоя, че ако Борисов стои зад думите си, че Цветанов  няма нищо общо с подслушванията, явно заместникът му го държи с нещо.

Социалистите са убедени още, че истинският поръчител на незаконните подслушвания на министрите е бившият премиер, а Цветанов е просто изпълнител.

Проблемът е, че подслушваните продължават да са зависими от Борисов и Цветанов дълги години след това, настоя  Курумбашев и през медиите попита Лиляна Павлова, Симеон Дянков и Делян Добрев дали знаят, че Цветанов е наредил подслушването им и смятат ли, че трябва да се оттегли от политиката.

„Уважаеми господин президент, осъзнавате ли своята роля сега, Вие сте единственият легитимно избран представител  на властта, защото няма функциониращо Народно събрание, нямате право да мишкувате, трябва да кажете ясно бил ли сте подслушан и като министър, и като президент“, настоя Мая Манолова.

Въпреки че Мирослав Найденов отрече Бойко Борисов да знае за разкритията, които прави тази сутрин, Илияна Йотова настоя, че доколкото го познава, Найденов се е решил на този ход със знанието на бившия премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още по темата: БСПборисовподслушване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
4
 
11
 
! Отговори
аз преди 11 години
тези от БСП захапаха темата като удавник за сламка. предвид липсата на адекватна политическа платформа, нормално е да търсят варианти за печелене на внимание
71
0
 
3
 
! Отговори
Ot Tzenralen Komitet преди 11 години
Nie iskame samo nie ot BSP da sme si politikani i nikoj ne ni trebva- nito Gerb, nito Ataka, nito DPS, Nito Kuneva. Nie si znaem kak se lapa banitzata , koiato nie nari4ame "Vlast". Kato si vzemem vlastta , taman nikoj nema da ni podslu6va, sami 6te se podslu6vame , za6toto MVR-to 6te si e na6e. I 6te dadem pove4e ot banitzata i na Kurumba6ev i na Monika i na Gagauzov i na Gergov i na Maslarova. Moje i na na6ite priateli ot DPS da dadem , te imat nov hidrogeolog.
70
0
 
6
 
! Отговори
ASEN преди 11 години
ABE DRYGARKI I DRYGARI,NALI POMNITE VIE ISKAXTE GOLIAM SHLEM A NA IZBORITE POLYCHIXTE OGROMEN NARODEN CHLEN,GOTVETE SE ZA NEGO,INACHE PAK SI ISKAITE
69
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Народа ще каже кой да отпадне, червени ***, Бойко ще ви смачка пак!
68
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Герберуги,нали знаете песента - "Пътнико свиден,пътнико млад"
67
12
 
14
 
! Отговори
алито преди 11 години
Питали Бай Брадър:- Има ли по-голям политик - *** от Бойко Борисов?Брадърът отговорил:- Да, Цветан Цветанов
66
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва да си сляп за да не виждаш единствената цел на Станишев БСП БКП!! Да свалим ГЕРБ, като основен противник, да сме на власт и да продължаваме с далаверите си!!!! Това е предизборната им програма!! Не им ли стигнаха 20 години да доказват, че обслужват лични и свои интереси! Големи пари трябват за да се организира тази компроматна кампания със демонстрации и лозунги! Те са майстори от преди 1944година!! Обърнаха недоволствата във своя полза! Защо най големите парични дарения са получили БСП! За да защитават нечии и свои интереси! Повръща ми се от провалили се политици!
65
7
 
17
 
! Отговори
СоциаГлист преди 11 години
Eeeee, много лесно искате да стане, основните опоненти подават оставка и наште печелят мача служебно. Това да не ви е ПЕС - Серго да печели като единствен кандидат. Ще трябва да се поизпотите малко, пък накрая каквото сабя покаже!
64
10
 
16
 
! Отговори
как може преди 11 години
Да иззимвате правата на Суверена?!На 12.05. Народа ще реши кой да слезе от сцената и кой да остане.Помним заплахите ,че ще използвате всички средства да свалите ГЕРБ.
63
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вие сте под съмнение, за да управлявате , извикайте не само Орешарски , но и Иван Костов.
62
7
 
19
 
! Отговори
още 10 години преди 11 години
Единственната надежда за тази държава е че след 10 години голяма част от твърдия електорат на БСП ще са на 2м под земята. Дано до тогава не са унищоли държавата!!!
61
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ла.нометите стрелят срещу вятъра.
60
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДРУГ ---ФАКТ !В последните 4 години ,образованият,КОНСЕРВИРАН електорат ,....предпочита ---Бойко !
59
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ФАКТ---ЛЮПИЛНЯТА НА ---ДС!ЧЕНГЕТАТА -МОЛИОНЕРИ ,НА ВСИЧКИ ВЛАСТИ-------МУТАФЧИЙСКИ,СТОЙЧЕВ ,АГАФОНОВ
58
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я не обиждайте НАРОДА червени нехранимайковци.Зад БОЙКО е НАРОДА.!!!! Кои сте вие??
57
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това пък ново двайсе:)) Да се оттеглят от изборите и да остане само БСП.*** нагли.
56
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Целта на БСП е бавно и методично да омаскарят ГЕРБ ! Но другари на този номер могат да се вържат само червените бабички
55
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има изненада за тебе Манолова ако си в листата от Кюстендил-- няма да те изберат бъди сигурна -ама като те гледам не си го разбрала още.Сутринта като те гледах по тв. за момент ми се стори,че май си усетила накъде духа вятъра и че кюстендилци няма да можеш да ги лъжеш вече.
54
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това го може червенат *** , да лъже, клевети , да омаскарява,да руши.....срамувам се от тях.
53
1
 
4
 
! Отговори
dimitar преди 11 години
BSP kato sa tolkova chestni zashto skriha sluchaya za sreshtata na rumen petkov s bratya galevi.po logikata na BSP poslednite 23 godini vsichki kashi i dalaveri vse vanshni hora sa gi pravili.na protestite nikoy ne iskashe BSP da gi oglavi zashtoto i tyah steshe da gi osere.tezi edna roza imaha za emblema( i tya beshe otkradnata) i neya ya izsushiha.

Спонсорирани публикации