"Турски поток" не може да мине през Сърбия, обяви Белград

Изграждането му през наша територия е невъзможно, заяви Николич
Обновена: 8 май 2015 14:10 | 8 май 2015 11:03, Елка Василева
77
"Турски поток" не може да мине през Сърбия, обяви Белград
Томислав Николич. Снимка: архив, Reuters

Изграждане на газопровода „Турски поток“ през територията на Сърбия не е възможно, заяви сръбският президент Томислав Николич. Според него по тази причина Сърбия няма да получава газ от тази посока.

„Смятам, че реализацията на „Турски поток“ /на територията на Сърбия/ е невъзможна и от тази посока няма да получаваме газ“, каза Николич в интервю за Интерфакс.

Руската агенция припомня, че сръбският посланик в Русия Славенко Терзич каза по-рано, че отказът от „Южен поток“ и новият договор за „Турски поток“ са усложнили ситуацията за Сърбия в областта на енергетиката, пише на сайта си сръбският вестник „Блиц“.

Президентът на Сърбия заяви също така, че Сърбия е против налагането на санкции срещу Русия, но когато стане член на ЕС, Сърбия ще бъде длъжна да следва общата политика на Съюза.

„Пред всички европейски официални лица ние сме изложили нашата позиция, че сега не сме съгласни с налагането на санкции срещу Русия, но когато станем член /на ЕС/, ще бъдем длъжни да провеждаме общата външна политика“, каза Николич.

По повод стремежа на Сърбия да стане член на ЕС Николич изтъкна, че по-голяма пречка за това в момента е въпросът с Косово, отколкото развитието на сътрудничеството с Русия.

По-рано тази година руският енергиен министър Александър Новак не изключи газопроводът "Турски поток", който ще минава по дъното на Черно море до турско-гръцката граница, по-нататък да минава през Гърция, Македония, Сърбия и Унгария до Австрия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако ни изгонят от европа -доматите стават вкусни,краставиците криви и истински,петрола става /бензина/тока без пари,заплатите скачат до небето както преди ЕС/преди 2007/ гоним инвеститорите ,магазини и на т.н.--налага ме си визи,мита ,забрани и се самоизолираме.ПОЧВАМЕ ДА СИ ИЗМИСЛЯМЕ ВРАГОВЕ/ЗАПАДА/ ЗА ДА СЕ ОПРАВДАЕМ И---НАСТЪПВА БГ РАЙ
28
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЕМИЛ 65. Ако някой не е на твойто мнение значи е .....Каквото повика това ще се обади
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tук има хора който неистово се радват че до 2020 ЕС ще се разпадне.ПИТАМ -А СЛЕД ТОВА ВИЕ ПО ДОБРЕ ЛИ ЩЕ ЖИВЕЕТЕ. ПРЕДИ 2007-ПО ДОБРЕ ЛИ БЯХТЕ/РАЙ ЛИ БЕШЕ ТОГАВА/ СЕГА ПОНЕ НЯКОЙ ИЗЛИЗАА И РАБОТИ В ЕВРОПА-И ХРАНИ РОДИТЕЛИ ,СЕМЕЙСТВА В БГ. а аа ако има визи следва да се търсят хиляди работни места.следва пренасищане и на без това ограничения пазар на труда и още по голяма мизерия.НО ДОМАТИТЕ ЩЕ СА ВКУСНИ НАЛИ.
26
2
 
7
 
! Отговори
Турчин :) преди 9 години
Ха-ха-ха-ха-хаааааааааааааааТе Турция от половин година коментира, че потокът ще мине през Македония, Косово(или Албания) и Босна и Херцеговина,а и не са в ЕС и нямат такива оланове !Сърбия беше просто алтернатива, но щом не искат, да са живи и здарави :)))
25
3
 
5
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
до 49От къде ги вадиш тези цифри? От американското посолство ли? Ти руснаците не ги мисли - петрола евтин, газа евтин, санкции и миналата година над 200 милиарда долара положително външнотърговско салдо. Рекордно! В България за сравнение 16 милиарда дълг.до 50Строителството на морската част на "Турски поток" започна днес. Да, факт е, че с неграмотната си политика нанесохме щети на Газпром, но това ще ни излезе през носа. Най-малкото, като изтече този договор руснаците няма да подпишат нов.
24
0
 
0
 
! Отговори
do 55 преди 9 години
Da napravqt edin referendom,taka nikoi politik niama da bade obesen .
23
5
 
12
 
! Отговори
славянин преди 9 години
Преди няколко години се твърдеше че Сърбия през тази година - 2015-та ще стане член на ЕС ама ЕС нещо не ще да се разширява повече, че и без разширяване се пука по шевовете! Условието да станат членове на ЕС е да признаят независимо Косово, а който сръбски политик го направи това ще бъде обесен моментално! До 2020 година ЕС ще бъде в небитието!
22
3
 
1
 
! Отговори
Гергана преди 9 години
ох ох... много ми е кеф... искам ощееее
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Румбо абе тоя Сорос някакъв Бог ли е ..как така ги подкарва без те да искат си е направо загадка........някои хора си мислят,че да участваш в дискусии е необходима само УСТА..
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Венелин Дори и на цена от $350 за хиляда кубически метра,при разходи за строителството $ 60 милиарда, сделката според експертите е губеща. Въпрос: какво става сега при цена на газа с една четвърт по-ниска, и цена за изграждане с $40 милиарда повече?
19
0
 
7
 
! Отговори
Лен преди 9 години
Ето това се казва принципна позиция! Сърбите са патриоти и имат държава, а не като нас! Нашите продажни крадливи политици ще ни продадат, заедно със земята, за да гушнат някой милион комисионни! Повръща ми се от депутатите, министрите , премиера и президента ни! И *** за зеле не става от тях!
18
3
 
8
 
! Отговори
брей преди 9 години
Стига с този пАток, няма да има нито турски, нито никакви патоци.
17
5
 
5
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Отношенията между Сърбия и Русия хич не са идеални, както си мислят някои. Руснаците хванаха, че сърбите им пробутват полски ябълки и им биха шута. Колкото до газопровода - той ще си стане така или иначе. Руснаците ще докарат газта в Турция и ще я продават там. Поне това е първоначалната идея. Къде ще мине след това е въпрос на по-далечно бъдеще. Но те сега са хвърлили сили да строят газопроводите за Китай. Когато те станат, може спокойно да не се занимават повече с южноевропейския пазар.
16
5
 
11
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Събитията в Македония са ключът към истината!Дедо Сорос подхвана и тази страна,докато не я унищожи както много други-няма да мирняса!Съсипването на Европа върви страна по страна!Сърбите си вързват гащите,защо да рискуват,след като съдбата на "турски поток"е още неясна?А това дали газ ще тече през Украйна,зависи изцяло от властта там.Запази ли се сегашната-руски газ няма да минава оттам!По-скоро Русия ще се лиши от 2-3 слаби клиенти на Балканите.За Гърция ще си има-през "Т.поток" и за Италия.
15
11
 
18
 
! Отговори
АГЕНЦИЯ ФОКУС. преди 9 години
НЕ ПУСКАЙТЕ ИЗМИСЛЕНИ НОВИНИ,АМИ ПУСНЕТЕ СТАТИЯТА ОТ ДНЕС НА АМЕРИКАНСКОТО КОНСВЕРАТИВНО ИЗДАНИЕ THE AMERIKAN CONSERVATIVE ПОД ЗАГЛАВИЕ ФАЛИТА НА САЩ ЩЕ СЛОЖИ КРАЙ НА ВОЙНИТЕ ПО СВЕТА .В ТАЗИ СТАТИЯ ЯСНО Е ОТБЕЛЯЗАНО,ЧЕ САЩ СА ПРАКТИЧЕСКИ ВЪВ ФАЛИТ .ДЕФИЦИТА ПО ТЪРГОВСКИЯ БАЛАНС НА САЩ Е 51,37 МИЛЯРДА$,А РЪСТА НА ИКОНОМИКАТА ОТ НАЧАЛОТО НА 2015 Е САМО 0,2 %.УПАДЪКА НА ЩАТИТЕ Е ОЧЕВИДЕНКАКТО И ВУ=ЪЗХОДА НА КИТАЙ ЗАВЪРШВА ИЗДАНИЕТО.
14
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"когато стане член на ЕС, Сърбия ще бъде длъжна да следва общата политика на Съюза"ЕС не беше ли съюз на суверенни държави или влизайки в него, се отказваш от собствено мнение и те пишат винаги "съгласен" без да те питат дори, какъвто пример даде Ципрас с "гръцката" позиция наскоро?
13
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 29Братята сърби са с много по яки дупета от нас ! И война си спретнаха ...и криза имаха ....а сега са по добре от нас даже !Строят си магистралите ..без Европейска поддръжка ....!
12
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 33do 2018 ...след това Украйна че провежда само украйнци и Украйнки за европа ..Путин каза че ще направи Южен поток и ще го направи ...но го преименува Турски...не е необходимо да злобеем от факта че загубихме в тази Укринска война най много от всички Европейски страни ......Сега трябва да си търсим компенсацийй от ЕС ....а не да се сърдим на Росия ... всеки да си гледа интереса ...
11
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
още един ***
10
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Путин ще му стане ясно, че газопровода през Украйна си остава най-приемливото решение....,като се помири с украинците.

Спонсорирани публикации