Пушенето водило до шизофрения

Причината: повишеният допамин
10 юли 2015 11:15,
22
Пушенето водило до шизофрения
Снимка: Getty images/guliver photos

Химически съединения, които се съдържат в тютюневите изделия, могат да предизвикат психични разстройства като шизофрения, се твърди в изследване на британския Кралски колеж в Лондон, предаде ТАСС.

Медиците са установили, че 57 процента от хората, при които са били диагностицирани първи признаци на психични разстройства, редовно са пушили цигари. Освен това учените са открили, че сред психично болните пушачите са три пъти повече, отколкото са тези, които не пушат.

"Нашите изследвания показаха, че пушенето наистина трябва да се приема като рисков фактор при развиване на психични заболявания", казва д-р Джеймс Макаби.

"Превишените /заради пушенето/ нива на допамина са най-доброто обяснение за възникване на шизофренията" - добавя проф. Робин Мъри от Института по психиатрия, психология и неврология към Кралския колеж.

В изследването са участвали 15 000 пушачи и 272 000 непушачи.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
E Tova e sa Tova bG narod e bolen Beden no glasuvat sa komunagite ot gerb s te sa druschki s dps
13
0
 
3
 
! Отговори
212121 преди 8 години
До Анонимен 19Не ми харесват нито кретенясали западняци, нито въшливи руснаци. Това е най-големия проблем на БГ, че винаги трябва да заемаш страна или на изток или на запад, а ако кажеш истината за едните, значи че харесваш другите...И двата полюса ядат същите *** и са еднакво противни. Просто някой долу се изказа, че едва ли не у нас хората се хранят здравословно, което просто не е така... Здравословно може да се хранят само индивидуалности, а не маси....
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
212121 Никой не е решил тия простотии, които пишеш. Това, че ти харесват западняците си е твоя работа, но май си обиден дето ние не ги харесваме. Трябва да се примириш и това е.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И да пушиш, и да не пушиш, каквото е писано. Дето се вика, ако не ти е писано да се удавиш, ще се обесиш. Така че яжте, пийте, пушете, е...те, носете си новите дрехи и така нататък, защото не се зане откъде може да ви падне на главата една саксия и дотам.
10
3
 
4
 
! Отговори
212121 преди 8 години
*** както винаги защитават пушенето...америкаците и европейците били дебели и се хранели с вредни храни...със сигурност има много такива там, интересно ми е как решихте обаче че *** и руснаците са атлетични, слаби и се хранят здравословно или домашна ракия и водка от казани, примесени със сланина с червен пипер и баница от извара и боза за закуска са здравословните алтернативи на западните ***....
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичките ми роднини, които си отидоха от рак не бяха пушачи.
8
5
 
5
 
! Отговори
Дане преди 8 години
Не знам за психическите заболявания, но че пушачите вонят на гнило е факт. Те горките не го усещат защото постоянно си живеят в тази смрад.
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 7Без допамин ще фанеш паркинсон.По добре щастлив и енергичен с повечко допамин отколкото слаботелесен или супер дебел депресант с мисли за самоубийство и енергия колкото да се натъпче с храна и да захърка пред телевизора.Голяма част от европейците и американците са точно такива.Инертни лоени топки с затихващи функции освен ядене и спане.Да не говорим за други способности като сексуални например.Те затва жените им като водят *** и все едно черен петък в уолмарт-писъци и женски бой
6
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е изненада, че пушенето води И до шизофрения. Достатъчно е да се огледа човек в какво са се превърнали пушачите ....
5
0
 
20
 
! Отговори
Сократис преди 8 години
Защо показвате на снимката отрудена работническа ръка с цигара? Покажете нежна дамска ръка с изискан маникюр държаща цигара,мъжка бизнесменска ръка с цигара или пура,тийнеджърска ръка с цигара или качак с марихуана,детска ръка с първата цигара или снимайте вашите ръце които също вероятно са с цигара...Човекът от снимката едва ли е шизофреник,но за останалите се съмнявам...
4
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До шизофрения води прекаленото четене на статии в този сайт.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знаех, че Тиквуня пуши!
2
1
 
3
 
! Отговори
aa преди 8 години
И си пушкам...и всичко ми е розово...
1
3
 
9
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
Точно..

Спонсорирани публикации