Студените крайници - симптом на дисбаланс в организма

Анемия и проблеми с щитовидната са само част от тях
20 дек 2015 09:30, Михаела Лазарова
0
Студените крайници - симптом на дисбаланс в организма
Снимка: photl.com

През зимните месеци усещаме крайниците си по-често студени и за това обикновено са отговорни ниските температури. Ръкавиците, леката разтривка и обливането с топла вода могат да ни помогнат. Но в някои случаи студените крайници подсказват за някакъв дисбаланс в организма, като:

Синдром на Рейно

Състоянието се характеризира с постоянно усещане на студени крайници. Стесняването на кръвоносните съдове се наблюдава при излагане на ниски температури или при емоционален стрес (най-често). Синдромът на Рейно е патологично състояние на кръвоносните съдове, като носът и ушите също могат да бъдат засегнати.

Синдромът бива първичен и вторичен, като при втория се наблюдават често и симптоми на други сериозни заболявания. Студените крайници се наблюдават не само при възрастни, но и при деца. За да се намали дискомфорта при първичния синдром е важно да се избягват факторите, които водят до стесняването на кръвоносните съдове.

Също така може да се регулира и чрез носенето на ръкавици, чрез редовна физическа активност, топла вана, здравословна храна. Ако не усетите подобрение е важно да се консултирате със специалисти.

 Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации