В 80% от болниците в Европа Цвети щеше да си отиде...

Постигнатото с гимнастичката е грандиозен успех, заяви проф. Миланов
Обновена: 13 сеп 2016 12:41 | 13 сеп 2016 10:37,
120
В 80% от болниците в Европа Цвети щеше да си отиде...
Снимка: архив, Bulphoto

В 80% от европейските болници гимнастичката Цвети Стоянова, която скочи от 6-и етаж на жилищен блок, щеше да загине, обяви проф. Милан Миланов от "Пирогов".

"Това, което постигнахме с Цвети Стоянова, е грандиозен успех", заяви той и допълни, че падането от повече от 15 метра е несъвместима травма с живота.

Още по темата

По думите на медика Цвети е имала късмет, че е паднала върху дърво.

"Тя мина през деветте кръга на ада. В момента е възстановена във всички физиологични нужди до 90%", обясни проф. Миланов пред Нова тв. Според него гимнастичката сега има нужда от една добра рехабилитация.

Консумативите са операциите на Цвети стрували 20 000 лв. и били платени от спортния министър Красен Кралев.

"Семейството й е скромно и няма откъде да извади толкова пари", добави проф. Милан Миланов.

"Много ме беше страх от първата среща с Цвети след инцидента, не спах от вълнение и когато отидохме в болницата, аз цялата треперех. В момента, в който я видях, се успокоих", това разказ съотборнича по повод срещата й с Цвети Стоянова след тежкия инцидент, който тя претърпя.

"След завръщането ни от олимпиада, си говорихме, правихме няколко крачки дори. Тя наистина е добре", споделят останалите гимнастички. 

Припомняме ви, че Цвети беше изписана от "Пирогов" в понеделник. Там тя прекара 3 месеца в лечение, след като скочи от 6-и етаж на жилищен блок в столичния квартал "Надежда". В лечебното заведение гимнастичката претърпя множество операции, като първата от тях бе животоспасяваща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още по темата: ПироговЦвети Стоянова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъй като коментарът ми бе изтрит:Първо, от първата секунда не спряха да повтарят, че е опит за сомоубийство, защото това е по-голяма сензация! Много е възможно е да е така, но от самото начало да се правят заключения на базата на нищо е просто гнусно.Второ, както може да е болно тялото, така може и да е болна душата. Защо не смятате, състоянието, в което изпадат някой хора и се опитват да отнемат живота си за болест, която СЪЩО трябва да се лекува. Това е много ограничено и наивно мислене
29
3
 
32
 
! Отговори
Глупости преди 7 години
Българското здравеопазване е под всякаква критика. Казаното от доктора граничи с наглостта, а болниците в "белите" държави са 50 години пред нашите. И технологично, и като персонал. А и да не забравяме, че когато има медиен интерес, докторите в БГ-то се стараят. Обикновен човек нямаше и да го погледнат.
28
5
 
9
 
! Отговори
Дежурния преди 7 години
Тая да не вземе пак да се метне от някоя сграда, че труда на лекарите ще иде зян.
27
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е така е - имаш крава, пиеш мляко. (явил се вуйчо Владика, в случая Кралев, и туй-то).Поредното признание за социалното общество в което живеем. Ако си спортист или друга известна личност, ок. Ако си случаен минувач... там у лево.
26
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До всички вие, които само плюете по лекарите!Аз съм от семейство от средната класа, нейде из ниските нива откъм доход. Баща ми получи тежък менингит, директно в инфекциозна. Лекарите и сестрите се грижиха за него като за свое дете, дори когато не сме заможни или известни, а обикновени хора!Не си мислете, че да си лекар е лесно, или че от тях зависи всичко! И аз съм бил в Пирогов, със запушен бъбрек! Чаках си на опашка, оправиха ме, пари ме ми взеха! Техниката и лекарите ни са добри.
25
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не е истина за болниците в Европа. Миланов говори все едно там работят аборигени. Не очаквах от него такова изказване. Все едно в Германия, Австрия, Швейцария, Швеция, Норвегия, Финландия, Франция са в миналия век.
24
0
 
19
 
! Отговори
. преди 7 години
Тогава за мен е загадка , как 80% от хората с тежки заболявания или наранявания не оживяват в тая болница , сигурно не пишат за тях по медиите и не се казват Цвети.
23
2
 
17
 
! Отговори
Гладен редактор преди 7 години
Диагнозата ми е Дисекация на Аортата. Във Франция освен че локализираха проблема много точно и бързо, ами добре се погрижиха лекари и мед. сестри за да мине всичко нормално и да живея. За тези които не знаят каква е тази болест, могат да прочетат в google. Тук, в България, едва ли някой ще обърне внимание защо те болят силно гърдите. Сина на президента почина от това, защото навреме не разбраха какво става. А първите 2-3 часа са критични за състоянието на човека болен от това.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въпрос 32 е до коментар 23
21
0
 
5
 
! Отговори
bub преди 7 години
До Само за известни и дддНапълно ви разбирам мили хора..Наистина по-добре да не попадаш там.
20
0
 
37
 
! Отговори
ГОГО преди 7 години
Само да уточним: в 99% от болниците в България, Жвети щеше да си отиде.Има късмет че е била в София. В провинцията е леш
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук има няколко индивида: УМЕН ГУЩЕР, СТРАНДЖАТА, BURZUM, Odisey и др които спешно трябва да се лекуват.
18
2
 
19
 
! Отговори
Гладен редактор преди 7 години
Не е вярно. Заглавието ви просто е боза. Ако знаете какви болници има в Европа-та, свят ще ви се завие. А за работещите там, от санитарка до шеф на болница - всички работят и се грижат за пациента. Лежах в болница във Франция. Иде си нямате какво отношение и какъв професионализъм цареше там. Спасиха ми живота, отнасяха се с мен като човек, въпреки че бях чужденец. Не ме деляха от французите, предлагаха ми дори и кафе, най учтиво. Излекуваха ме и се върнах. Ако бях с България, щях да умра 100%...
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това опит за Самоубийство ли е?Или е Нещастен Случаи г-да журналисти,защото ако е първото имаме сериозен проблем да не се повтори,дано да е второто
16
2
 
8
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Да искам Референдума, защото искам промяна. Всички които не искат значи са доволни от моментното състояние.
15
0
 
21
 
! Отговори
р преди 7 години
Дано момичето оцени късмета си и помощта на лекарите. Дано има психическата стабилност да ги оцени и да продължи живота си, без да му посяга повече.
14
0
 
29
 
! Отговори
ДС преди 7 години
Това се прави само за известните в БГ. НО е така, защото здравеопазването куца. В една Германия (давам я за пример защото си е за пример) 40 % от данъците отива за здравеопазване а тук 6.5 % (или около 6%). Над 1 000 000 здравно НЕосигурени. На мен взимат 131,35 лева всеки месец за здравеопазване и понеже имам права колкото всички останали + чаоове висене по кабинените предпочитам да си платя частен преглед. Ей това е пладнешки обир.
13
0
 
34
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Наистина имаме добри лекари, но да не си кривим душите, че за обикновен човек щяха да се положат същите усилия, вижда се, че се опряло до пари..... Независимо от всичко, това е добра новина и е похвално за всички участвали! Поздравления!
12
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бооооожееееее, как не ги беше срам да кажат подобна глупост тези Пироговски убийци.
11
1
 
22
 
! Отговори
Не ми преди 7 години
стана ясно Красен Кралев лични пари ли е дал?А Илиана Раева нещо дала ли е?

Спонсорирани публикации