Рецептата Dnes: Пилешки топчета по китайски

Азиатска кухня
8 юли 2021 08:29, Илияна Николова
4
Рецептата Dnes: Пилешки топчета по китайски
Снимка: istock

 Продукти:

100 г брашно
1 чаена лъжица бакпулвер
1 щипка сол
1 чаена лъжица сусамово олио
125 мл вода
Олио за пържене в дълбок тиган
За пилето:
5 супени лъжици царевично брашно
1 голяма щипка бял или черен пипер
4 бр. пилешки гърди, нарязани на кубчета
 
Приготвяне:
 
Смесете брашното с бакпулвера и солта. Добавете сусамовото олио и водата, като разбърквате постоянно, докато се получи гладка смес. Консистенцията трябва да е кремава. Ако се налага добавете още вода. Оставете сместа да почива 30 минути.
 
Загрейте олиото за пържене на висока температура. В отделна голяма купа смесете царевичното брашно с пипера. Оваляйте в него пилешките кубчета, така че да полепне добре навсякъде. След това ги потопете в кремавата смес и ги пуснете в тигана да се пържат за около 5-6 минути.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кремава какво ще рече, с такъв цвят ли? Тази дума друго значение няма.
3
0
 
0
 
! Отговори
Алтер преди 2 години
Два литра олио върви.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Илиянке, персонално се обръщам към тебе. Събирай си партакешите и се изнасяй от тази редакция, защото си ужасно неграмотна и не знаеш нито български, нито английски. Няма твой материал, който да не гъмжи от явна липса на владеене на българския език. Един от последните ти "бисери" е материалът за Джиджи Хадид от 7 юли.
1
0
 
5
 
! Отговори
интересно преди 2 години
Каква ще да е тази КРЕМАВА смес?Е, голяма неграмотност.Имам чувството, че статиите се пишат от чужбина или от супернеграмотни.

Спонсорирани публикации