Москва убедена: САЩ омаловажава участието си във взривовете по "Северен поток"

Ще продължи да иска независимо разследване
Обновена: 29 мар 2023 08:06 | 29 мар 2023 07:50, Александър Попов
66
Москва убедена: САЩ омаловажава участието си във взривовете по "Северен поток"
Снимка: БГНЕС/EPA

Руското посолство в САЩ заяви, че Вашингтон се опитва да омаловажи компрометиращата информация за предполагаемото участие на разузнавателните му служби във взривовете, които миналата година повредиха газопровода "Северен поток", предаде Ройтерс.

В понеделник Москва не успя да убеди Съвета за сигурност на ООН да поиска независимо разследване на експлозиите от миналия септември, които повредиха газопроводите "Северен поток", свързващи Русия и Германия. Руските официални лица реагираха гневно и вчера Кремъл заяви, че ще продължи да настоява за международно разследване.

Руското посолство в САЩ заяви в свое изявление, публикувано в платформата за съобщения Телеграм, че Вашингтон прави "всичко възможно", за да попречи на "безпристрастните усилия" да бъдат установени обстоятелствата около експлозиите.

"Смятаме това за очевиден опит да се омаловажи информацията от уважавани журналисти, която е вредна за Съединените щати, за вероятното пряко участие на американските разузнавателните служби", се казва в изявлението на посолството.

В публикация в блога си през февруари разследващият журналист и носител на наградата "Пулицър" Сиймур Хърш цитира неидентифициран източник, според който водолази от военноморските сили на САЩ са унищожили тръбопроводите с експлозиви по нареждане на президента Джо Байдън.

Белият дом отхвърли информацията на Хърш, наричайки я "напълно фалшива" и "пълна измислица". Норвегия заяви, че обвиненията "са нелепи"./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
4
 
! Отговори
Гай Турий преди 1 година
До Гай Турийподкупите. Честността и порядъчността ще се осмиват и ще останат отживелица. Нахалството, наглостта, лъжата, измамата, пиянството, наркоманията, животинският страх един от друг - всичко това ще култивираме ловко и незабележимо. Ще скъсаме духовните корени. Ще опошляваме и унищожаваме народната нравственост, поколение след поколение. Ще атакуваме младежта. Ще ги направим циници и космополити. Ето така ще направим".В България резултатът на това днес е представен от полит-партизаните на ГРОБ, ПП, ДБ.
56
1
 
4
 
! Отговори
Гай Турий преди 1 година
Алън Дълес,1945-а: "Ще завършим войната. Ще хвърлим всичко, което имаме. Всичкото злато, цялата материална мощ за обработката и оглупяването на хората там. Човешкият мозък, съзнание, подлежат на изменение. Посявайки хаос, ще подменим ценностите им с фалшиви и ще ги накараме да вярват в тях, като намерим единомишленици в самата Русия. От литературата, изкуството и театрите ще изкореним социалната им същност. Всичко ще изобразява секса, култа към насилието, садизма, предателството, безнравствеността, а в управлението на държавата ще създадем хаос. Ще насаждаме корупцията, безпринципността, подку
55
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Лисичански сектор руските части продължават да изтласкват фашистката uзMeT в гората край Кременная. На Купянския участък на фронта продължават позиционните битки и артилерийските дуели в района на Гряниковка и Двуречная. Страните се възползват от относителното спокойствие и прехвърлят допълнителни сили към линията на съприкосновение.
54
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
CNN пише, че след свалянето на Reaper американските дронове са принудени да летят не на 12 мили от брега на Черно море в Русия, а на 40,"за да бъдат по-малко провокативни".А това усложнява събирането на разузнавателна информация.В САЩ има желание да се върнат към старите маршрути,но "все още" няма да направят това. Направление Херсон.Артилерийските дуели продължават по цялата линия на съприкосновение:руските войски поразиха местата за съсредоточаване на фашистка uзMeT в Херсон, Антоновка и Казацки. На свой ред uзMeTTa обстрелва левия бряг на Херсонска област: атакувани са жилищни сгради и граж
53
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На видео се вижда, как противотанковите и артилерийските сили на Вагнер действат по колона на фашистката uзMeT близо до село Зализнянское на магистралата водеща от Бахмут към Славянск. В резултат на това са унищожени няколко бронирани машини и пикапи на uзMeTTa, останалите живи бяха обълрнати в бягство. На друго видео с едно точно попадение е ликвидирана група фашистка craH. Дроновете засичат и предават координатите, след което стрелците унищожават подразделенията на фашистката uзMeT.
52
0
 
8
 
! Отговори
2 преди 1 година
Фашистката uзMeT оказва яростна съпротива. Боевете продължават в югозападната част на Бахмут, близо до село Ивановское (известно още като Красное). Руските войски се опитват да влязат в селото и да започнат бой там, докато фашистката uзMeT се опитва да изтласка руските войски и да деблокират пътя, минаващ през селото.
51
0
 
9
 
! Отговори
1 преди 1 година
за Бахмут:В града Вагнер продължава бавното си настъпление в района на промишлената зона на завода АЗОМ(други източници съобщават, че промишлената зона е превзета и малки групи фашистка craH се прочистват).Също така продължават боевете в центъра на града и в югозападната част,в посока паметника на летците.Фашистката uзMeT продължава да оказва упорита съпротива. В северозападната част на Бахмут продължават боевете при Орехово-Василевка и Богдановка. Нито те, нито Хромово са освободени.
50
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сутринта започнаха да постъпват информации за експлозии в Мелитопол(Запорожка област на Русия). Фашистката uзMeT твърди, че взривовете са били в района на летището и локомотивното депо. Актуализация: част от града и някои близки населени места са без ток. В резултат на обстрела от фашистката uзMeT е повредена една от електропреносните кули в района на Мелитополската електроцентрала, а на място е възникнал локален пожар. На място работят оперативните служби. Последствията от обстрела вече се ликвидират.
49
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-тежките боеве се водят в посока Авдиевка. Успех за руснаците се отчита в Первомайски, където има яростна съпротива от фашистката uзMeT. При челна атака руснаците напреднаха по пътя около стотина метра напред. Каналът "Два майора" коментира това по следния начин: "От посоката на Авдеевски военните канали получават информация за напредъка на ВС на РФ в района на Опитно и Водяное на южния подстъп на фронта". Освен това в североизточната част на Авдиевка се водят битки за Каменка. Всичко това има за цел да вземе Авдиевка в клещи, устройвайки Бахмут 2.0.
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато руснаците кажат / загатнат нещо, обикновенно е на база информация, за разлика от САЩ, при които се пуска една лъжа, тиражира се и оттам нататък е ясно. Примери много
47
0
 
4
 
! Отговори
торбалан преди 1 година
каквото и да става оня отгоре си знае работата , всичко излиза наяве , рано или късно , рано или късно всичко се плаща
46
0
 
9
 
! Отговори
До 51 преди 1 година
Ти пък..те в пускането на ядрени бомби над цивилни в Япония са си омаловажили участието, ти за някакви кули!
45
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами тя и в падането на Кулите близнаци си омаловажава участитето, та в тръбите ли няма?
44
3
 
7
 
! Отговори
Съдията Дред преди 1 година
До После защо САЩ: Международен..., колко да е международен? Просто се намира в Европа, а не в Америка, но си е частно съдилище на господаря. Няма как да изкара роба невинен, а господаря -виновен.
43
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този дядо ако не го хванат за ръчичка да го заведат където трябва се е изгубил като малко дете. Президент на САЩ, но наистина е жалка история вече.
42
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
германия е най-измислената територия с най-гну'с'ното население в Европа. германия даже не е държава като Бъргария. За 20 века нищо добро не е дошло от германия. Факт.
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ лъжат.
40
2
 
6
 
! Отговори
После защо САЩ преди 1 година
Никога не са осъдини от международен съд за престъпления...
39
1
 
17
 
! Отговори
Шерлок Холмс преди 1 година
САЩ имат мотива и средствата да извършат този терористичен акт! Имат и средствата да спрат разследването, което вече го направиха :)
38
1
 
15
 
! Отговори
Това че самата преди 1 година
Германия не е поискала такова международно независимо разследване и не настоява да разбире резултатите от засекретените разследвания на Швеция и Дания, ти казва, че те ЗНАЯТ! И правят умишлено всичко за да прикрият извършителя! САЩ!

Спонсорирани публикации