Подстъпите до АЕЦ Запорожие пак са били минирани

Централата е близо до фронтовата линия
Обновена: 20 яну 2024 07:11 | 20 яну 2024 06:46, Петър Бойчев
46
Подстъпите до АЕЦ Запорожие пак са били минирани
Снимка БГНЕС

Руските сили отново са минирали подстъпите към контролираната от тях Запорожка АЕЦ, сочи публикуван доклад на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ), цитиран от ДПА.

Мините са разположени между вътрешната и външната ограда, опасвайки атомната електроцентрала, намираща се близо до фронтовата линия, се казва в доклада, предаде БТА. През ноември руските сили разминираха централата, посочва ДПА. Новото миниране на съоръжението е несъвместимо със стандартите за безопасност, заяви генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси.

Той предупреди също, че назначените от Русия служители, отговарящи за централата, вероятно няма да извършат цялостна поддръжка на съоръжението тази година. Миналата седмица на постоянните наблюдатели на МААЕ в Запорожката АЕЦ беше представен работен план, но организацията смята, че той е непълен. "Тази поддръжка трябва да бъде извършена, за да се гарантира ядрената безопасност", настоя Гроси.

Част от системата за резервно електрозахранване на централата спря да функционира за осем часа онзи ден, съобщи МААЕ.

Макар при този инцидент електроснабдяването, необходимо за охлаждане на радиоактивния материал, да не беше прекъснато, Гроси още веднъж изрази безпокойство за липсата на надеждност на системите за безопасност, предназначени да предотвратят ядрена авария.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А АЕЦ "Белене" изнесен за фашистите.
29
1
 
7
 
! Отговори
Нормално е преди 3 месеца
Иначе подкрепяните от Великобритания Банделовски терористи ще предизвикат ядрена катастрофа.
28
0
 
5
 
! Отговори
Мдамммммм.... преди 3 месеца
....минирането е опасно, а редовните обстрели от неизвестни лица не будят никакъв страх у опасяващите се.... Забавни стандарти в мисленето на тия добри хора!
27
0
 
5
 
! Отговори
американеца преди 3 месеца
ами Германия и Франция д адават далекобойни ракети още и после ще подсмърчат доживот кат стан е белята
26
3
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 месеца
БАЙДЪН ОБЯВИ, ЧЕ ЩЕ ПРАВИ ВОЙНА ПАКИСТАН СРЕЩУ ИРАН И ТАКА ЩЕ ЗАМАЖЕ ПРОВАЛА НА КОНТРАНАСТЪПЛЕНИЕТО НА УКРАЙНА ЗА 2024-ТА! ТЪЙ, ЧЕ АКО НЯКОЙ ВЗРИВИ ЗАЕС ПРЕЗ 2024-ТА ЩЕ Е САМО ЧЕРВЕНИЯ РЕЖИМ НАЧЕЛО С ФАЛШИВИЯ ПУТИН!
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До тяУкраинците ли? Да не би Зеленски и олигарсите, които държат властта в Украйна, да са украинци? Ами не са. Почти всички са евреи, има и един мюсулманин за парлама, даже и грузинец имаше, само украинците не са във филма, само ги използват за разходен материал в тази кървава драма.
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Украинциииии, сменете ги тези управляващи, те не са натурални украинци и не им пука за Украйна и украинците, изтрепаха виииииии, нацистката Киевска хунта, извършват геноцид над вас! "Украинские мужчины ужасно напуганы снижением мобилизационного возраста, пишет NRK.Президент Украины Владимир Зеленский в середине декабря сообщил, что Генштаб ВСУ просит дополнительно набрать в армию до полумиллиона человек. В конце декабря правительство внесло законопроект о мобилизации.В нем, в частности, предусмотрена отмена срочной службы и отсрочки для инвалидов III группы. Кроме того, документ предлагает вно
23
2
 
9
 
! Отговори
тя преди 3 месеца
Украинците разпалиха войната подтиквани от американците и сега въпреки западната помощ ,губят и са бесни и склонни на най -нечовешки престъпления !
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не знам дали е вярно(не мога да проверя), но са стоварени 12 000 немска войска в Полша и 20 000 английска войска в Прибалтика! Мръсния, кървав и масов убиец Зеленски, дано гори в ада, казах ли ви аз, че ще изззсеере някое голямо лайййййно на европейските държави, някой трябва да го спре и измете нацистката хунта!
21
2
 
10
 
! Отговори
Shark преди 3 месеца
Ще минират, след като украинците я обстрелват как няма да минират. Укрите от некадърност допуснаха да се взриви Чернобил, сега пак някоя беля може да направят.
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А в България , са рекетирали земеделците, да дават пари на кървавия клоун в Украйна, след като земеделците ни са започнали да протестират, са им запалили един трактор и са ги заплашили.
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Първи започнаха да протестират поляци и словаци, те блокираха украинската граница. Ето така се защитава родно производство и транспорт! Сега фермерите протестират и срещу високите цени на горивата и вноса от страни извън ЕС, срещу селско-стопански стоки, употребяващи забранени пестициди, които също са внос.
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Протестите на фермерите в Европа обхванаха и Франция.След Германия, Холандия, Полша и Румъния протести започнаха и фермерите във Франция.Вчера те блокираха магистралата А64 между Тулуза и Байон в двете посоки, съобщи Figaro.Френските фермери увеличават броя и големината на протестите си в цялата страна, следвайки примера на германските и полските си колеги, отбелязва вестникът.През последните седмици стачкуват фермерите в Германия, Холандия, Полша и Румъния.
17
2
 
6
 
! Отговори
ЕЙ, ХОХЛИ, преди 3 месеца
на стария в канчето не се гледа! руснаци са я строили тази централа, и те най-добре знаят какво да правят!
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ха ха някаква проиранска въоръжена групировка е свалила поредното MQ-9 Reaper, ц ц тия хора хептен без уважение към американската техника останаха.
15
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако руската армия беше на ниво, тоя конфликт отдавна щеше да е приключил. Ама нали са пияндета, наемници и затворници...
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Новото миниране на съоръжението е несъвместимо със стандартите за безопасност, заяви генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси."...............Целта е да спрат "съвместимите" украински атаки срещу АЕЦ-а.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
който гроб копае другимо сам пада в него
12
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако русия имаше граждани щяха отдавна да се търкалят глави на гилотината. Ама нали имат крепостни селяни...
11
6
 
3
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 месеца
Нема мужици, нема. Китайци се снимаха как отиват по договор да се бият за рОсия (после се снимаха как реват да се приберат). Сега е модерно в телеграм да се показват африканските наемници, само хубави неща казват, явно много е добре на -20 градуса в окопа.

Спонсорирани публикации