Деница Сачева: Готвим се за победа на изборите!

Акцентът на правителството сега бил да се овладее кризата, заяви тя
Обновена: 13 фев 2021 13:37 | 13 фев 2021 09:45, Петя Славова
307
Деница Сачева: Готвим се за победа на изборите!
Снимка: БГНЕС

Готвим се за победа на изборите и да приемем решението на народа такова, каквото е. Разчитаме на добър резултат и на това, че ще получим мандат на управление. Това заяви  снощи пред "Панорама"  по БНТ социалният министър Деница Сачева. На въпроса с кого би се коалирала партия ГЕРБ, тя заяви, че е рано това да се коментира, но със сигурност, винаги са успявали да намерят добрите баланси за политиките на управление.

Нашият акцент в момента е да овладеем кризата. За изборите е твърде рано да говорим, заяви Сачева.

"Фокусираме нашите усилия да овладеем здравната система, ваксинацията, да имаме социално-икономически мерки и да действаме", уточни тя.

Още по темата

Социалният министър коментира процеса на ваксинация у нас: "Вече трета седмица ние сме на 16-то място по смъртност в Европа. В момента нямаме неоползотворени ваксини и предприехме разумен и балансиран подход", .
"Да, ваксините не стигат, но в следващите седмици очакваме доставка на стотици хиляди дози и дори сме готови да започнем четвърта фаза", допълни Сачева.

Що се отнася до мерките за бизнеса, министърът обясни, че много малко бизнеси са затворени. "Имаме либерални мерки и непрекъснато разширяваме обхвата, подчерта Сачева. Каквато и да било компенсация не може да компенсира реалния подход, но ние имаме симетрия между цели ресурси - най-ниски данъци и най-ниска преразпределителна роля на държавата".

По думите й,над 2 млрд. правителството е дало до момента на сектори като туризъм и транспорт, които са най-засегнати от кризата. Според нея икономическите мерки ще продължат до края на септември, ако е необходимо, някои от тях биха продължили и до края на пандемията.

Министър Сачева обясни, че таванът по мярката за затворени бизнеси ще се повиши на 300 000, а до момента държавата е подпомогнала с финансови средства над 25 000 компании.

Друга промяна, която беше приета вчера в парламента, е неплатеният отпуск от 90 календарни дни заради пандемията, да бъде признаван за трудов стаж.

230 000 души са безработни в момента, със сигурност има хора, които не са регистрирани в бюрата по труда, но нямаме данни за срив, посочи категорично министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
4
 
22
 
! Отговори
асдас преди 3 години
деницоооу, каква победа *** клявко! оди плувай в метрото на хаджи димитър!
225
3
 
20
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
мда,доста е бомборясала.....на тая снимка изглежда като .."женската" версия на другия бомборясал-Винкела..
224
6
 
24
 
! Отговори
СРАМ МЕ Е ОТ БОЙКО Б преди 3 години
Ако Кюлчо спечели, печели само той.Народът губи.
223
5
 
29
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
След като видя сачева цяла седмица не мога да го вдигна
222
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гласуваш за ББ, получаваш Сачева!Хак да ви е!
221
0
 
9
 
! Отговори
червен вой преди 3 години
Няма закон който да регулира шашкънията на червената клика и клакьори те и овоняли форумите !!!
220
5
 
13
 
! Отговори
Победа преди 3 години
Герб за винаги!Борисов вкара в затвора Пеевски за разграбването на Булгартабак иСпря заменките на Гори и застрояването на Черноморието.Багери разрушиха нелегалния Доган Сарай и одържавиха простанище Тец Варна. нСпряха Корупцията. Инвестират се милрди в образование и раждаемост. На първо място по ваксинирани сме на последно по смъртност. Чужди инвестиции текат като реки в държавата със електронна администрация, ниска корупция и прозрачни процедури. Надминахме естония Стартират бизнеси РАЙ
219
5
 
17
 
! Отговори
Безпартиен преди 3 години
Гответе се да сте максимум трети, а следващия път с мажоритарна система, нито един от Вас няма да успее да влезне, докато гравитирате около оранжеви плодове!
218
2
 
9
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
Стюи Грифин, може и да сте първи на изборите, благодарение на купения вот и факта, че вие ги организирате, но в никакъв случай няма да ги "спечелите". С подкрепа от 15% от българите, Стюи най-добре да млъкнеш и да не дразниш народа с тролските си изказвания ала Далавери Симеонов.
217
6
 
17
 
! Отговори
skatelite преди 3 години
Всички виждаме, че се готвите. Ограничихте вече гласуването в чужбина. Ще създадете хаос с машините. Отказахте камери в секциите. Ясно е, че се готвите за победа... служебна.
216
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама снощи в Панорама как беше надиплила буклите.Кой знае колко време са и правили фъш,фъш,както казва шефа и.И как каканижеше само,свет да ти се завие от опорните точки и лъжите,които непрекъснато повтаря като папагал.Ама писателя Марко Ганчев добре и го каза:Ако хората не управляват глупавите,глупавите ще управляват хората.
215
5
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До мутреса цигансканаистина е много ПРОТИВНА тая персона!..но какво да очакваме от Харема на Боко?.....впрочем,тая ми мяза на женския вариант на "Винкела"..Ако разбира се,все още можем да употребяваме понятия като "мъж" и "жена"-.-
214
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ние се готвим да ви сготвим.
213
7
 
3
 
! Отговори
Позитано - НАПОМНЯНЕ преди 3 години
Другари, ние като вземем властта, само за най-изявените в плюенето наши другар ще има по едно Техноимпексче. За останалите - по 1 знаменце на БСП, 3 студени кебапчета и една топла бира , останали от сборищата ни на Бузлуджа....ДЕРЗАЙТЕ !!! Слава на БСП и лично на другарките Нинова , Йончева и другаря Радев !
212
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има повече шанс да спечели конкурс за красота, отколкото пак да е министър
211
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Готви се пак да сменяш партията, нагла лъжкиня
210
4
 
4
 
! Отговори
анкета преди 3 години
1.Сачева е мила и добра жена,дори и фамилията й идва от сач в който знаем се готви много вкусна храна (+) 2.Глупости,мила и добра е колкото гърмяща змия (-)
209
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гнусотия, ама народът си е по-мазохистичен, щом си ги преизбира такива.
208
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прави сте двамата преди мен. Българинът вече не оре с ралото впрегнал Белчо и Сивушка, а дядото впряга бабата и двамата орат с ралото.
207
0
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До ГЕРБ 1обаче и ти си прав/а,ша знайш!Ето:-Вече българина не ходи с цръвули,не оре нивата с Белчо и Сивушка,не купува шарлан на версия,не си шие сам шаячни дрехи,...и всичко това-.."БЛАГОДАРЕНИЕ на герп 1 и ЛИЧНО на неговия Пръв "партиен" ръководител-Боко Т. Бклка"!