Нищожна избирателна активност в Гърция и тотална анархия на места

Все още има броене на бюлетини и хора по секциите
12 юли 2021 10:00, Ния Христова
15
Как протече парламентарният вот в Гърция?
 
"При нас нещата в общи линии все още се случват. Все още има броене на бюлетини, все още има хора по секциите. Тотална анархия на някои места. Непростимо е след като имаме в една камара секции машинно гласуване, да се чака отново както преди", заяви в ефира на Bulgaria ON AIR председателят на Сдружението на българите на остров Крит Петър Анастасов.
 
"Организацията, за съжаление, в държавата е сведена до: Всеки друг ще направи нещо. Гражданите, отдадени изцяло на доброволческия труд, в събота между 3 и 5 часа изгубиха от своето време, за да получат нещата от България", добави той.
 
По думите на Анастасов в момента има една секция, която получава обратно върнати протоколи от ЦИК за корекции. Той намира за абсурдно това да се чака 6 часа за одобрение на един протокол.
 
Той добави, че забавянето може да има връзка с Европейското първенство по футбол.
 
"По-скоро сънародниците ни в Гърция не гласуваха. Гласуваха сънародниците ни от България, които дойдоха да си починат в Гърция. Абсолютно слаб е резултатът в посолството в Солун - 541 гласували. Това е под минимума", уточни още Анастасов.
 
Според него, за сметка на това има повишаване при секциите на местата, където почиват много българи. Анастасов е категоричен, че Гърция е една от държавите, в които има една от най-ниските избирателни активности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 9Много добра идея. И мисля че би се приела. Ако някой е готов да чака 3 часа на опашка не му е проблем да даде 10 евро/паунда.
10
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 9 сънародниците ни на запад са най-големият инвеститор в Българската икономика.
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте кво сънародниците ни в Чужбина , ако ви е мила България вие трябва да платите за секциите,заплатите,наема и тн разноски -примерно по 10 евро на глас -така е Честно ! инак бедния бг народ плаща и някак не е честно.
8
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност вота в Гърция е рекорден и Демократична България смазва конкуренцията. Някой в редакцията на тази медия е пред инсулт явно.
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя ГЕРБ ли го назначи там?Какво очаквате да каже?
6
2
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Защо ми изтрихте коментара и ме блокирахте по IP? Живущите в Гърция българи правилно са преценили, че изборите в България не ги засягат.
5
6
 
7
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Абсолютно слаб е резултатът в посолството в Солун - 541 гласували. Това е под минимума", уточни още Анастасов. ------/////------- Този какво обединение представлява, какви българи на остров Крит, какво посолство в Солун.... За пет леа от чекмеджето на Тулупа, си плюете на сърата...
4
1
 
7
 
! Отговори
хаха преди 2 години
И другаде е била ниска :В плевенското село Буковлък на тези избори е необичайно вяло.Цял ден кола на жандармерията обикаля в района, за да следи за нарушения. Интересът към изборите е минимален, признават някои от местните хора."Не сме разбрали за кой номер да гласуваме. Просто не знаем нищо. Друг път са минали с коли и ни даваха пари, това-онова, ама сега...", казва местна жителка.По колко пари са давали?"По 30 лв, по 50 лв - най-много. Е, това е. Повече не", казва жената.
3
7
 
10
 
! Отговори
BLM преди 2 години
Герберите лъжат най-безсрамно.Много ги боли.😄
2
5
 
11
 
! Отговори
wtf преди 2 години
ние минахме 120 км с 4 месечно бебе за да гласуваме, ако обича, да не ми омаловажава вота
1
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, как така нищожна показаха огромни опашки под палещото слънце? И не видях анархия, хората си чакаха спокойно. Основно са гласували за ДБ и нищо чудно да ви се иска да е енижна. Но не е.