Проф. Герджиков: Не съм сигурен, че снимките от стаята на Борисов са автентични

Той не участвал на протестите заради поста, който заема
15 окт 2021 09:10, Нели Христова
996
Проф. Герджиков: Не съм сигурен, че снимките от стаята на Борисов са автентични
Снимка: БГНЕС

Проф. Анастас Герджиков - кандидат-президентът, подкрепен от ГЕРБ, коментира скандала със снимките с кюлчета и пачки евро от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов. Това се случи тази вечер в авторското предаване на Миролюба Банатова "Въпросите" по ТВ1.

"Не съм сигурен, че тези снимки са автентични. Борисов си е разпознал жилището, но очевидно никой не си оставя парите така. Не съм адвокат на Борисов. Откровено смятам, че има проблем с тези снимки, защото никой нормален човек не си държи парите по този начин... Трябва да се провери дали тези снимки са автентични. Това ще е най-добре за всички ни - този въпрос да се изясни - дали подобно нещо е имало в къщата на Борисов", каза Герджиков, като неколкократно подчерта, че не е адвокат на лидера на ГЕРБ, но се съмнява с истиността на кадрите.

"Действащият президент беше твърде рязък с хората и личното му пристрастие се прехвърли и върху хората", коментира професорът един от основните си опоненти в битката за "Дондуков 2" - Румен Радев.

Ректорът на Софийския уневерситет заяви, че не участвал в протестите миналата година заради поста, който заема. "СУ е участвал в 4 или 5 протеста през последните години. Има само един протест, в които са участвали и преподавателите, защото винаги са се опитвали да не заемат страна политически", каза Герджиков.

Той осъди полицейското насилие, което е упражнявано над протестиращи зад колoните на МС. "Не беше ясно на протеста кои са правите, но полицейското насилие, като всяко насилие, не бива да се търпи. Не взех отношение тогава, защото бях ректор на СУ. По закон е така, но това не ме вади от човешкото. Като ректор не мога да направя това и да заемам позиция", допълни проф. Герджиков.

Той сподели още пред Бенатова, че през 2013 г., когато е заемал поста на заместник ректор, е подкрепил протеста на студентите, които бяха окупирали СУ. "Виждах тогава протестите отвътре, тъй като университетът беше окупиран. Бях в подкрепа на тези студенти, нямаше как да го обявя публично, но ги подкрепях студентите и им помагах", коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


996
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
826
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много бършете коментарите, г-да цензори. Две-три думи срещу ББ и ЗЗД се задейства.
825
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не беше ясно на процеса кои са правите Напротив, беше ясно кои са тези хора, които протестират - предимно младежи, студенти в чужбина, върху които се стовари омразата на спецполицаите, насъскани от ББ и водени от шефа на СДМВР, от шефа на столичната полиция, които сега се правят на невинни овчици, а Данчето, столичната градоначалничка, взе на работа гл.секретар на МВР. Професоре,от тези ви думи личи, че ставате пешка в ръцете на ББ. Не помислихте ли преди да станете кандидат-президент на ГЕРБ?
824
1
 
2
 
! Отговори
Бай Коко преди 2 години
Е те това изречение те издаде. Сядай си (Слаб 2)
823
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а ако се окже че Ректорът Атанас активно експериментира Инректоидното забременяване и плода му се намести в апандисита му като в малка и оскъдна плацентичка- леле че го цепат за зашиване иза да задържа и после втрои път да му праа секцио. Ей тва е наука. Тванеепедерастичество
822
1
 
1
 
! Отговори
БореееТолкоСеНадахме преди 2 години
Ето пак вклчиха канонадите от нелеганя Банкя. И кво като таковата. Затникът на ректора Атанас е е една тооолко малка част от цялото му био, че не си струва зарадиеднонеубрисаноклано да се занимава цялото общество и най вече студентите. И какво като загуби избора. Нищо, ще си намери работа я по разпределение, я по връзки я по ориентиране на трегера. Жалко че Борето не се осмели да скочи в битката на титаните,
821
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко бе, колко те питам от днешните Ректори са тепераси. Ако има само един активен Ректор, излиза че влиза и излиза. Некой важизт треа да гя подеме с вилите и кокилите тея с непудрените бузете, умититедупета и нацрвените джукета
820
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъгата на Танас с Тогата Тегне с Теглото си по Тангентата на Тотото от Тихоокеанското Тобаго Наеваго (с Б)
819
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕТО, ЧЕ ГЕРДЖИКОВ СЕ ИЗЯВИ КАТО КАРТЕЗИАНЕЦ, КАТО ИЗРАЗИ АКТА НА СЪМНЕНИЕТО, НО ЗА РАЗЛИКА ОТ ПЪРВИЯ РАЦИОНАЛИСТ ДЕКАРТ МУ СЕ ГУБИ RATIO-то!!!
818
2
 
2
 
! Отговори
Атанас Симеонов преди 2 години
Никога не е късно да станеш за резил!
817
4
 
0
 
! Отговори
Гласувам за Акадмика преди 2 години
най вероятно Гербаджичкоф си мие зъбите в Червено Море. Няма от къде да са му толкова червени устните защото никаде той неспоменава че е обртнатазахапка на тирбушона и че се омазва под носа с хомошското червили КодкодякШинел. не е грях че помогнал майка му да гушне 9тарката, нито красавчика да одмота чуждо 80 сътърета или пък че не се изказа за двойното гражданство на Кирчету, грях да злепоставиш майка си, да пущиш крадеца в СУ и да се облизваш по мъжките елементи на Киро 5кановски.
816
2
 
3
 
! Отговори
The retired military преди 2 години
ГЕРБджиков и Матеева, смях в залата.
815
1
 
7
 
! Отговори
Красимир Дойчев преди 2 години
Герджиков: "Не съм сигурен, че тези снимки са автентични. Борисов си е разпознал жилището, но очевидно никой не си оставя парите така. Не съм адвокат на Борисов. Откровено смятам, че има проблем с тези снимки, защото никой нормален човек не си държи парите по този начин..."Аз пък твърдя, че никой нормален човек не си държи пистолета на шкафчето, но това беше подвърдено от Борисов.
814
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Действащият президент радев е агент на цру, от времето когато е учил в сащ във военна академия, ще трябва да се освободим от него, точно както и от борисов. Политическият проект на двамата бивши служебни министри е режисиран от американските служби и съответно дискредитиран в зародиш. Те ще изпълняват нареждания от тези служби, които са против националните ни интереси, резултатът ще е плачевен, още по-голямо обедняване. На изборите трябва да играе Голямата метла.
813
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нелито христова е учило в "Софийския уневерситет".
812
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това се казва колаж. Не е снимка.
811
5
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Прав е професора, парите и златото на имащите не са в широко отворени чекмеджета, а в "кутията на Пандора"! Трябва да си молоумен или необразован, за да се вържеш на тези номера!
810
9
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Не съм фен на Борисов, но снимките бяха скалъпени, за да започнат протестите на майките, Маямата, носещите ковчези, после станали министър Минеков и депутати Хаджигенов и Бабикян, подкрепени с твърдия юмрук на изпълняващия длъжността президент на държавата Румен Радев, и Чалгаджията на републиката Слави Трифонов! Поискаха властта, взеха я и разбиха държавата, а на народа оставиха високите цени на горивата, тока и храните! И въпреки цялата си немощ, пак искат властта, най-вече Радев!
809
3
 
11
 
! Отговори
ООООХ... преди 2 години
А СИГУРЕН ЛИ СИ ЧЕ СТАВАШ ЗА ПРЕЗИДЕНТ?????????? НИЕ НЕ СМЕ
808
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този толкова интелигентен човек се фокусира върху парите, това, че премиера на страната държи пистолет на нощното си шкафче явно е в реда на нещата, това, че тик.вун се държи и говори като каруцар явно импонира на професора и го насърчава да продължи тази линия на поведение. Това е интелектуалец от класа, който защитава мутрите-пролетарии! Браво!
807
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герджиков СРАМ!