Плевнелиев: Не можем да сме свободни в хаоса, нужни са правила

Президентът е най-доброто лице на държавата, допълни той
25 окт 2021 09:15, Анисия Иванова
229

Росен Плевнелиев (президент 2012-2017 г.) говори за политическите битки в предстоящите парламентарни и президентски избори в специално интервю за Bulgaria ON AIR.

"Много е важно да познаваме Конституцията, защото тя е правена от едни големи държавници, ползвала е най-доброто от опита на демократичните държави. Вярвам, че Конституцията на България е здравата основа, на която да стъпим. Разбира се и върховенството на закона", посочи президентът Росен Плевнелиев в интервюто на Христиана Стефанова.

Той е категоричен, че не можем да бъдем свободни в хаоса. Нужни са правила и ред, изтъкна президентът.

"Държавният глава представлява, но не управлява държавата. Той представлява всички. Той е президент, който представлява единството на нацията в нейните различния", уточни Плевнелиев.

По думите му президентът е най-доброто лице на държавата.

"Във вътрешнополитически план трябва да бъде символ на стабилност, на надграждане, на дългосрочните приоритети, на институции, на правила. Искрено се надявам, че хората ще гласуват на следващите избори проактивно. Ще се замислят и ще гласуват за този, който може да надгради демократични институции и може да представлява всички нас", посочи Плевнелиев.

Президентът си спомни и за времето, в което е започнал бизнес в Германия.

"Отидох в Германия по скъсани дънки, нямах пари. Видях едни работещи институции. Видях как и на най-бедния и странния човек може да се помогне. Започнах собствен бизнес. Между Европа и САЩ има много пукнатини. Притеснен съм, че евроатлантическият съюз не е това, което беше", подчерта Плевнелиев.

Държавният глава смята, че икономиката е в основата на успеха на обикновения човек, на нашата перспектива за просперитет и развитие.

"САЩ и Германия искат една успешна България. Ние сме потопени, нямаме план. Направете това, което правят германците. Да, народът вкара 6 политически партии в парламента. Какво правят те? Всяка една от тях търси диалога с другите", каза Плевнелиев пред Bulgaria ON AIR.

Президентът изтъкна, че има много смислени неща, които могат да бъдат свършат, вместо да се "разделяме, цепим и борим един срещу друг".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм мъничкоооо човечееее,на позьорите съм цар!
36
0
 
16
 
! Отговори
Плевнелиев... преди 2 години
...президентът на богатите, разединителят на нацията, говорителят на фирмаджиите на ГРОБ!
35
0
 
16
 
! Отговори
Нане преди 2 години
мистър бийн е новият революционер на България...)))
34
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има нещо сбъркано в Пи Ар Севи, че се опитва с Плевнелиев да бори Радев. Независимо от позиционирането на този сайт и основата от коментиращи, те не са извадка на българското общество. Плевнелиев не може да се похвали с кой знае какво одобрение даже и когато беше президент. А Радев е единственият политик с положителна оценка, одобрението е повече от неодобрението.
33
0
 
12
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Голямо интервю.... Цели 3 минути :)))
32
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"САЩ и Германия искат една успешна България." хахахаха поредната простотия
31
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
борисовата под.лога
30
0
 
25
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Ей, недоразумение, хаосът е наследство от вас !!!
29
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно как могат да се съчетаят Невзрачност и Категоричност,ами това са две несъвместими понятия още по вече когато са изречени от една Кукла Позьор!
28
0
 
23
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Тоя пак го изтърваха от яс.лата !
27
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен българин преди 2 години
Всички са луди: и тоя е луд, и Борисов, и Радев, и Мая, и Каракачанов, и Бойкикиев, и Слави, и Герджиков, и Панов, и Карадайъ, и Нинова, и много други. И всички са за бодене с отровните ваксини и напират за зелен сертификат. И всички мислят, че са велики и авторитетни хора и останалите ще им бъдат стадо. Луди хора!
26
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Майка му Славка ми преподаваше по математика в МГ-то. Толкова мила и добродушна жена беше, а такъв син родила и отгледала! Ужас!
25
2
 
25
 
! Отговори
Начо Културния преди 2 години
Милият човек Роско, надяваше се след президентския мандат да го оценят, и да стане я генерален секретар на НАТО, я шеф на ООН, ама западняците не са толкова слепи да не виждат, и бай Плев докуцука обратно при Бойко.
24
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Старото магаренце. Къде е розовото магаренце?
23
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато виждам Плевнелиев разбирам хората радващи се на гилотините по време на френската революция.
22
0
 
19
 
! Отговори
Без доходи до Коледа преди 2 години
ДеситУ опатка паретата и сега Клекопикаещия е принуден да ръси тъпотии за насъщния!!!
21
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кученце на каишка на Бойко Кюлчето е Росица Плевнелиева
20
1
 
10
 
! Отговори
22 преди 2 години
A ХАОСЪТ кой го направи, за да го използват като оправдание за налагане на рестрикции и отнемане на права и свободи? Правила са нужни, но МОЖЕМ и ТРЯБВА да бъдем свободни. Днес ще отнемат правото да говорим различно (дори Пеканов се изказа така), утре ще отнемат правото да мислим различно. Явно целта е да бъдем локализирани, без право на придвижване и без право на мнение. С пандемията и електрическите коли го постигат много успешно. Наред са масовите полети със самолет.
19
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Невзрачният позьор отново на линия,не е лошо на това бизлично същество въобще да не му се дава трибуна!
18
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Червей