При 65% обработени протоколи: Какъв е вотът в чужбина?

ДПС печели най-много гласове зад граница
15 ное 2021 06:57, Александър Попов
116
 

Очаквано ДПС печели най-много гласове зад граница, след засиления интерес към гласуването в Турция, сочат данните на ЦИК, при обработени 65,11% обработени СИК протоколи.

Партията, предвождана от Мустафа Карадайъ, събира 39,32% от гласовете.

Продължаваме промяната заема второ място с 20,95%, а тройката се допълва от Има такъв народ с 10,65%.

ГЕРБ-СДС са спечелили доверието на 8,58% от избирателите и засега изпреварват Демократична България, които са със 7,84%.

6,3% от избирателите са пуснали бюлетина за Възраждане, а на дъното е седмата представена партия в новия парламент - БСП, които имат едва 2,2%.

При гласуването за президент зад граница с най-силен вот също е представителят на ДПС Мустафа Карадайъ, за когото са гласували 39,33%.

Зад двойката Радев-Йотова застават 36,26%, а зад Анастас Герджиков - 9,25%.

Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе взимат 4,74% от вота, а Костадин Костадинов от Възраждане с една десета повече - 4,84%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турция ни се бъркала а в същото време у нас гласуват 20-30 процента, смях! Ако на хората им пукаше и бяха гласували едни 80-90% вотът от Турция щеше да се отмие
26
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да може да се състави правителство. Герб и депесето ще пречат. Те са продажници.
25
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се въведе изискване за уседналост. Щом не живее тук и не изкарва поне 3 месеца в БГ - никакво гласуване. Тия в Турция български не знаят, ще ми какват как да живея. Аз на тях казвам ли им? Айде у лево.
24
17
 
10
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Всяко удоволствие се заплаща, това че режима на комунистическия диктатор Живков изгони 1 милион турци , ще се плаща още дълги години под всякакви форми!!!Животът е жесток селяни прости, а Турция е регионална сила и бивша империя на три континента, а не на три морета!!!Агент Кларк Гейбриъл!ЦРУ!!!
23
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я да си припомним КОЙ! искаше да се разшири възможността за манипулации от чужбина?И сега шведското трио май изпадна? Що бе? А Славтшу на какви теми ще се излага следизборно? Ами БКП-то що изгуби? Нямаха време от крадене?А щом влезе и оня ***-антиваксър от ***, значи работата съвсем е отишла на Ньъ.
22
4
 
22
 
! Отговори
ВЪПРОС ? преди 2 години
Турция не само , че ни се бърка в националната сигурност, Турция буквално ни клати! И не знам , ЗАЩО ДАНС , Президента, политиците не си свършат работата???? Превърнали сме се в по смешна държава от РСМакедония! Давайте да спреме ДВОЙНОТО ГРАЖДАНСТВО С ТУРЦИЯ ????????? Иначе АЗ и моето семейство на следващите избори няма да гласуваме, няма смисъл!
21
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вота от Турция е благодарение на вносителките на законопроекта за либерално гласуване в чужбина. Спомняте ли си кой чете промените в изборния кодекс от времето на краткия парламент. Тази важна жена и издигналата я партия е отговорна за това че даде тежаст на етническия вот. Не на средновековното етническо гласуване. Долу етническия вот. Вън на продажниците от нашия и от европейския парламент. Не на етническото гласуване.
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да да те и в Аржентина и в Германия и Австралия и Великобритания и т.н. дават гражданство на там родени деца на емигранти
19
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вота от Турция е благодарение на вносителките на законопроекта за либерално гласуване в чужбина. Спомняте ли си кой чете промените в изборния кодекс от времето на краткия парламент. Тази важна жена и издигналата я партия е отговорна за това че даде тежаст на етническия вот. Не на средновековното етническо гласуване. Долу етническия вот. Вън на продажните от нашия и от европейския парламент.
18
4
 
40
 
! Отговори
БЕСЕН СЪМ!!! преди 2 години
В Турция продължава да се дава на деца българско гражданство при положение че са родени там родителите му също!!! Вчера дори махнали машините, защото не може ли на машини, не знаели български ЙОК! ЖАЛКО мислех, че сме се освободили от турско робство преди повече от ВЕК , но не напълно !! Не може ли да спреме двойното гражданство с Турция??? Питам?? Иначе какво правиме, Турция ни се бърка в националната сигурност БУКВАЛНО!!
17
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вота от Турция на 98% е купен. Вчера пак пристигаха автобуси с хора, които даже не знаят да говорят български, но получават безплатна екскурзия, храна и кои знае още какво друго. Отделно доста от тях споделиха, че ако пътуват с личен транспорт после им възстановяват парите за гориво и храна.
16
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Законопроекта на ИТН на ДБ и Изправи се позволи етническия вот да има тежест в новия парламент. Помогнаха няколко продажници които нямат място нито в нашия нито европейския парламент. Продажните еничари нямат място под слънцето. Те продажните са срам и позор за човешкия вид.
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Делян вече си сипа едно турско кафенце, очаквайки брифинга на бат бойко ефенди. Машала, аферим бат Бойко ефенди каскет
14
3
 
5
 
! Отговори
Бялата Златка преди 2 години
Нещо от Русия не идва,ли за мен?
13
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако се прочистят избирателните списъци, каква ли ще е истинската избирателна активност?
12
1
 
13
 
! Отговори
Не е ясно преди 2 години
65% от какво? От вота в чужбина или от всички преброени бюлетини? Половината бюлетини от чужбина още не са пристигнали, камо ли да бъдат преброени.
11
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извън БГ има почти 3 милиона. От тях гласуват около 170К. Справките на страницата на ЦИК са достъпни, стига да можеш да ползваш интернет. Гласовете извън БГ не променят абсолютно нищо. Единствено гласовете от Турция са фактор поради ниската избирателна активност. Не знам кой ви излъга, че хората извън БГ ги интересува какво се случва в *** ви. Който си е избрал да живеее там да си гласува и да си носи отговорността.
10
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без вот в Турция! Това са турци с бг паспорти.
9
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не на средновековното етническо гласуване. Долу етническия вот. Етническото гласуване е азиатски синдром. Срамно е също така да има толкова много еничари и еничарки . Тяхното умишлено натрапено присъствие е доказателство за етническия вот който е недопустим. Не на етническия псртизанлък.
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те се втурнаха да гласуват на предишните 2 "избора", ама на Славчо главния приоритет бил да прати маке на Луната, не да се справи с истинските проблеми в БГ :)) Сега са поизнервени и не знаят за кого да си дадът вота :))