"Политико" с прогноза: Пълно равенство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

Шест партии влизат в парламента
Обновена: 31 мар 2023 21:03 | 31 мар 2023 11:30, Нели Христова
198
"Политико" с прогноза: Пълно равенство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ
Снимка: БГНЕС

Шест ще са формациите в новия български парламент. Тази прогноза направи изданието "Политико" в проучването си Poll of polls. Данните в него се базират на усредняване на проведените на територията на България социологически проучвания.

Шестата формация вероятно ще е коалиция "Левицата!" на Мая Манолова и Румен Петков. Според данните на "Политико" те ще успеят да съберат 4% в неделя, колкото е бариерата за влизане в парламента.

Прогнозата за шеста формация в новия парламент е изненадваща. Българските социолози засега допускат такава възможност, но винаги уточняват, че партиите и коалициите с потенциал да влязат като най-малка политическа сила са все още под бариерата.

Пълно равенство на ГЕРБ и коалицията ПП-ДБ дава прогнозата на "Политико". И двете формации ще имат по 26% според нея. На трето място ще е ДПС с 14%, а "Възраждане" ще има 13 на сто. Със сигурност на пето място с 8% ще е БСП.

"Български възход" и ИТН на Слави Трифонов засега са под бариерата с по 3% всяка, показват данните на "Политико".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
5
 
! Отговори
До до 7 преди 1 година
Изкривяват го. В България има настроения, които са основателни, че не трябва да гласуват, и защото са турци. Моята теза е, че това в без значение. И българин да си, ако си от 20-30 години в чужбина или роден там, не следва да гласуваш. Някакви тийнове от Щатите, които са родени там и са идвали два пъти при баба си, защото да имат право да гласуват? Каква представа имат те от България, камоли от политическият й живот? Шест месеца минимум да си живял тук. Тогава е ок.
24
5
 
3
 
! Отговори
? преди 1 година
Странно е, но това е моят избор - да не гласувам. Докато има корпоративен вот, гласуване без ценз понеже нарушаваме права аз отказвам категорично да гласувам. Щом така ще се цакаме. Абсолютно никаква воля в обществото да се спре да се гласува за едни и същи под мотото, че избираме по-малкото зло. Не казвам, че моя подход е най-правилиен , защото е ясно, че ще ми преразпределят гласът. Остава ми, типично българската черта да се спасявам индивидуално и да помагам на хората около мен.
23
6
 
8
 
! Отговори
До 18 преди 1 година
Херсон и цяла УкСрайна ще бъдат унищожени, ясно ли ти е Американски лапнипишковец. Слава на Русия. Да живее България. Черевейо ядите отивайте да ви убиват за УкСрайна.
22
0
 
3
 
! Отговори
До 5 преди 1 година
Големият вот наесен викаш, ама замисли ли се как ще го преброят? Първо злоупотреби и подправен вот чрез протоколите в комисиите ще бъде на макс и второ, ако обявят финалните резултати поне в рамките на седмица и половина, пак добре! Но по принцип си прав, който държи властта в общините, той реално командири и в държавата.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИЗБОРИТЕ СА ВАЖНИ В КОНТЕКСТА НА ПРОКСИ ВОЙНАТА САЩ- РУСИЯ. ОТ 1 СТРАНА Е ВАСАЛА УКРАЙНА, ОТ ДРУГА - ВАСАЛА РУСИЯ.
20
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 2, хах, копейко, това Изхождане дето щяло да има много повече, го слушам още от ноември 2021г. - помниш ли там покрай сертификатите, разправяхте че Изхождане щяло да удари 15 и не знам колко си процента, а те едва вързаха 4! Същата работа беше и октомври 2022г. - щели да са втора политическа сила, близо 20%, не знам какво си, а те едва се докопаха до четвъртото място
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доказано е че съвременните българи са с малко количество акъл.Затова са толкова лековерни и доверчиви.Мозъка им е като пластелин.Достигнаме до нивото на една от най глупавите нации в световен мащаб.Естествено българина се мисли за умен а пък цял свят му се подиграва.
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герб и ДПС са едно цяло , ако загуби герб / не е в управлението / то губи и ДПС , тъй като ДПС използва герб за СЛУГИ , а в държ. структори гъмжи от високи постове на герб които се използват от ДПС на 100 % !
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АЛО ДРУГАРА, ТИ ДЕТО СИ СРЕЩУ ВОЙНАТА? ТАЯ НОЩ СТЕ БОМБАРДИРАЛИ ХЕРСОН, МИРОЛЮБЦИ! Я СИ ВИЖ РУСКИТЕ САЙТОВЕ - НИКАК НЕ СТЕ МИРОЛЮБИВИ= БЪЛВАТЕ САМО ОМРАЗА И ЗЛОБА! НЕ НИ ВМЕНЯВАЙТЕ ГРЕХОВЕТЕ СИ, КИТАЙСКИ СЛУУГИ!
16
4
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Който не ходи да гласува,ще...върне Тиквуня от Банкя в МС и ще станем за смях на...целия свят.
15
1
 
5
 
! Отговори
До 7 преди 1 година
А според тебе тия дето са родени в Турция,но пак гласуват за нас,по-добър вариант ли са от българите в чужбина и не изкривяват ли повече вота,щото сме им дали такава възможност?
14
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бяха питали шефа на Възраждане по националната телевизия защо прави реклама основно в Американска Компания youtube.Той се оправда и каза,че нямало друга.А има разбира се. Питаха го защо парите му и парите на партията му са им в Евро и той не можа да каже ,че има друга валута и просто замълча.Нещо подобно се случи с ваксините срещу Ковид,всички политици от Възраждане бяха ваксинирани,а разпространяваха пропаганда срещу ваксините!!!
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахахахахахаха няма по п рост народ от българския. Няма по кухи *** от нас българите. Няма по заспала нация от българската. Няма по големи предатели, продажници и г ъзо лизци от нас. Няма по застреляна нация от българската. Гнус ме е че съм българин.
12
1
 
6
 
! Отговори
Нононо преди 1 година
Бог на пази България!Гласувайте хора иначе "честито на печалившите"
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Бг сме царе на стъкмистиките . Всички държавни структори ,... само статистики !
10
2
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ПОЛИТИКО НЕ ПРАВИ НИКАКВИ ПРОУЧВАНИЯ А САМО УСРЕДНЯВА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ДРУГИ СОЦИОЛОГИЧЕСКИ АГЕНЦИИ ! ПОЛЗАТА ОТ ПОЛИТИКО Е 0
9
4
 
7
 
! Отговори
До 2 преди 1 година
Израждането говори това, дето искат да чуят недоволните от всичко и всеки българи!
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха,ха,ха!Голяма прогноза!Това ние си го знаем още след предишните избори.Тия много ни изненадаха.
7
5
 
7
 
! Отговори
Така ще стане преди 1 година
Забравилите българския от чужбина ще върнат промената пак. Както избраха славчо. Те тук не живеят и не им пука кого ще ни натресат. Смятат, че тези некадърници като са завършили в чужбина са специалисти. Засега единствено по измами и лъжи. За България не знаят нищо, бъркат Шумен с Враца, но това за избягалите е без значение. Те също не различават Пловдив от Русе
6
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ППДБ и ГЕРБ ще направят коалиция на войната.Честито.