Nasimo в търсене на съкровището

Българската стрийт и графити арт гордост с трета самостоятелна изложба
Обновена: 9 мар 2011 11:01 | 9 мар 2011 11:01,
2
Nasimo в търсене на съкровището
Снимка: Галерия 1908

От 9 до 28 март в галерия 1908 ще бъде третата самостоятелна изложба на street и графити артиста Nasimo (Nast, Naste, Naster).

Експозицията е със заглавие „V.I.T.R.I.O.L.” и за нея авторът споделя: “Често се чудя слепи ли сме, или просто материалното е толкова силно, че загубваме представата за себе си, за същността си... Как така толкова много години оставаме слепи за истината и заблудени от реклами, излъскани витрини, изкуствени усмивки, празните обещания на политиците, дебело напудрените PSD красавици...”.

Заглавието на изложбата всъщност е абревиатура на латинската поговорка Visita Interiora Terrae Rectificando Invenies Occultum Lapidem, означаваща “Изучи вътрешността си и ще откриеш скрития скъпоценен камък”.

Авторът започва да рисува още в средата на 90-те години и остава в историята като един от първите графити артисти в България.

Завършва изобразително изкуство във Велико Търново и освен с графити започва да се занимава и със стрийт арт.

С годините организира множество български стрийт арт изложби и събития. Паралелно с това взима участие в редица международни фестивали.

През 2007 той издава заедно със Списание 1 Napalm Graffix – първата българска книга с графити арт. И до днес той често бива определян от медиите и публиката като „най-добрия” стрийт артист в България.

Още по темата

Последните му изложби в България са Scratching Instinct и Love You и бяха рекордно посетени, като продължиха извън границите на България.

Галерия 1908 е на ул. "Ангел Кънчев" 1.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
кой ли се е заинтересовал?...дразня се от такива рекламни статии на новите изкуства и "артисти"...поне да бяхте написали художник...или човек на изкуството...
1
0
 
2
 
! Отговори
mm преди 13 години
сайта е уникум - nasimo dot org