Canon обявява победителите в "Снимка на годината"

Показват най-добрите творби с изложба на 4 юни
Спонсорирано съдържание | Обновена: 2 юни 2015 10:34 | 2 юни 2015 10:30, Александър Попов

Снимка: Диляна Кирякова/Canon Bulgaria

На 4 юни ще бъде открита официално изложбата и ще бъдат обявени наградите от конкурса "Снимка на годината – България 2014". Събитието ще бъде от 18:30 часа в Националната галерия в София.

В тазгодишното издание на конкурса това издание участваха 294 автора с 2751 единични творби, съобщиха организаторите от Canon Bulgaria.

Жури в състав Иво Хаджимишев (председател), Максим Минчев, Георги Лозанов, Гергана Костадинова, Иван Кюранов и доц. Петър Абаджиев, подбра 66 единични снимки и 16 фото-есета, които ще бъдат подредени и изложени в залите на Националната галерия от 4 юни.

Журито номинира за награда в раздел „Репортажна фотография” творби на Тихомира Методиева, Борислав Трошев и Ладислав Цветков. В раздел "Фото есе" победителят ще бъде избран измежду Диляна Кирякова, Сергей Антонов и Неделчо Хазърбасанов. В раздел “Художествена фотография” пък са номинирани снимки на Денис Бучел и Благой Кирилов.
 
Canon Bulgaria и Националната галерия организират фотоконкурса "Снимка на годината", за да стимулират заниманието с фотография като изкуство и да създадат условия за обогатяване на фонда на галерията с творби на съвременната българска фотография.
 


Още от
Спонсорирано съдържание