Путин предупреди за спиране на доставките на газ тази зима

Меркел се срещна с него и Порошенко на Азиатско-европейския форум
Обновена: 17 окт 2014 14:04 | 17 окт 2014 07:22, Анисия Иванова
163
Путин предупреди за спиране на доставките на газ тази зима
Снимка БТА

Германският канцлер Ангела Меркел се срещна с украинския президент Петро Порошенко и с русия му колега Владимир Путин като част от дипломатическите усилия на европейски лидери за уреждане на кризата в Украйна, съобщи ДПА.

Разговорите бяха проведени в кулоарите на Азиатско-европейския форум (АСЕМ) в Милано, където Путин и Порошенко се очаква да преговарят тази сутрин с лидерите на Германия, Франция, Великобритания, Италия, Великобритания и с високопоставени длъжностни лица от ЕС.

Меркел и Порошенко изразиха съжаление, че мирният план в Източна Украйна не бе приложен напълно, посочи говорител на германското правителство.

Путин пристигна със закъснение на срещата на върха в италианския град. Телевизионна камера засне руския лидер да влиза в залата, където участниците във форума бяха на вечеря, докато председателят на Европейския съвет Херман Ван Ромпой изнасяше реч за "добре дошли", посочи Асошиейтед прес.

След това Путин и Меркел обсъдиха споразумението от Минск и уреждането на конфликта в Украйна, както и газовия въпрос, съобщи прессекретарят на руския президент, Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

На Азиатско-европейския форум се събират представители на около 50 страни от Европа и Азия, за да обсъдят икономическото сътрудничество и търговията, но тази година атмосферата далеч не е спокойна, отбеляза Франс прес.

Още преди идването си Путин предупреди европейците, които вече са загрижени заради борсовата криза, че може да бъдат прекъснати доставките на газ тази зима. Ръководителят на Кремъл нажежи атмосферата, като предупреди в Белград, че доставките далеч не са гарантирани. Има големи рискове за смущение на доставките на газ тази зима заради липсата на споразумение в газовия конфликт между Русия и Украйна.

Основните индекси на водещите европейски борси отчетоха големи загуби в сряда заради притеснения, свързани с Гърция и застоя в еврозоната.

Френският президент Франсоа Оланд отдаде тази борсова криза в Европа на стагнацията на континента и международната несигурност. Италианският премиер Матео Ренци заяви, че трябват повече инвестиции за растеж и по-малко фискална дисциплина.

Но в кулоарите на срещата на върха в Милано вниманието на всички е привлечено най-вече от идването на руския президент и срещите, в които той ще вземе участие. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
3
 
3
 
! Отговори
Граовец преди 9 години
Като си споомня ембаргото на ОПЕК през 1973. Ккъв го ядоха после арабите. Направо ми става жал за Руснаците.
104
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинците като нахално заявиха,че ако нямат газ ще спрат газта на Европа.Така,чеЕвропа се замисли и когато им заявиха,че Украйна най-после трябва да си плати решиха ще плати Европа с нашите пари.Само,че на нас това ни го спестяват за да не недоволстваме.А също така е поставен ребром и въпросът за ,,Южен поток" без който южна Европа наистина може да остане без газ,ако продължава да слуша американците.
103
0
 
6
 
! Отговори
боли ме куро преди 9 години
на дърва съм
102
13
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Тая зима на Путин ще му спрат газта, кофти...
101
2
 
4
 
! Отговори
ОФ преди 9 години
Разбира се, не новината спомага за намаляване на себестойността, а реализирането на замисленотоот "Росатом"
100
21
 
2
 
! Отговори
Вова преди 9 години
Да живей Руския колониализъм и дружбата между народите!
99
1
 
9
 
! Отговори
даммм преди 9 години
До ОФ Това не го знаех,благодаря за инфото.Росатом е много сериозна структора с огромен бюджет и сигурно не им е проблем.
98
4
 
24
 
! Отговори
даммм преди 9 години
До NoxЕстествено,много си прав.Пътувам много по света,и мога да кажа,че Европа след създаването на Е.С. бавно,но сигурно върви надолу в социялен и политически план,а за морален и ценностен да не говорим.Е.С. се оказа най-голямата измама в европейската история и дори в световната.Просто е недупостимо държанието и решенията на Брюксел-като,че ли живеят на друга планета....
97
1
 
30
 
! Отговори
Nox преди 9 години
"Путин предупреди за спиране на доставките на газ тази зима"Това за мене не е никаква новина. Това хората, които следят геополитика го предсказаха преди месеци, сега просто е... как да кажа, официално."Френският президент Франсоа Оланд отдаде тази борсова криза в Европа на стагнацията на континента и международната несигурност."А аз отдавам, че Европа е стагнирана от Еврогйският съюз, който тегне като тумор над Стария континент и потиска отделните държави, за да защитава интересите на САЩ.
96
0
 
16
 
! Отговори
ОФ преди 9 години
даммм, ТОДОР ХРИСТОВ, още една новина, която спомага за намаляване на себестойността на продукцията: "Росатом" е готов да обезпечи стопанските обекти и възстановяването на военните бази в Арктика с помощта на мини-АЕЦ.
95
0
 
33
 
! Отговори
даммм преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВСебестойността на руската нефт даже е и по-малка-зависи от сезона.Цената може да варира от 28-35 долара.С новите технологии и "улавянето" на попътния газ(факела който гори на сондата)цената му пада още.Но освен енергоносителите,руснаците добиват още много ископаеми които немогат да бъдат заменени от никой друг в тези си количества...така че фалитът на Русия са просто мокри сънища за евроатлантическите ***.
94
0
 
33
 
! Отговори
даммм преди 9 години
Тоше,а новото е,че от Артика има вече реални проби на нефт с добро качество...В момента се определят точките за работа и тръгват поръчките.Това значи че тези месторождения,ще бъдат работени на 100% и влиянието на руснаците в този бранш ще нарасне много.А и запасите от нефт ще се увеличат с поне 25 години.Бях в България и отново съм разочарован от ставащото там--безумието е тотално.Нима хората не виждат какво се случва???Че то в Африка има народи които живеят по-добре...жал ми е......
93
0
 
7
 
! Отговори
до ЧЕРНОМОРИЕТО преди 9 години
Да не забравите и нас. Живеещите до линията Видин - Петрич все сме към черноморието.
92
0
 
24
 
! Отговори
даммм преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВТоше,цялата тази паника с цената на нефта е смешна--обяснявам.Понеже голямите руски фирми са държавни,могат да си позволят по ниска цена--просто ще увеличът добива и за сметка на количеството ще "останат на върха".Още-ще направят някое и друго военно учение,я с Китай,я с Индия и там ще намерят реализация на увеличения добив.В Русия в момента няма паника от цената на нефта или от курса на рублата-проектите си вървят,руснаците си плащат и ще бъдат спокойни до цена 45-61долара...
91
3
 
34
 
! Отговори
до чевясалия шоп преди 9 години
ШОПЕ НИЕ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО УСИЛЕНО ИЗУЧАВМЕ РУСКИ И ЗАЕДН О УСИЛЕНО РРАБОТИМ ЗА РЕФЕРЕНДУМ И ПРЕМИНАВАНЕ КЬМ РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ А ВИЕ В ШОПЛЬКО АМЕРИКАНЦИТЕ ПАК ЩЕ БОМБАНДИРАТ СОФИЯ И ОТЯ ПЬТ ЩЕ ИЗБИЯТ 300 ООО ДЬРВЕНИ ГЛАВИ КАКТО ВИ БОМБИХА ВТОРАТА СВЕТОВНА И БАНКЯНСКИЯ ШОП БУДЕВ ЗА БЛАГОДАРНОСТ НАПРАВИ ПАМЕТНИК НА УБЙЦИТЕ БОМБАНДИРАЛИ СОФИЯ. ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ! ДА Е ЖИВ ПУТИН И ДА НИ ЗАЩИТИ ОТ ГЕНЦИДА НА ЕС И НАТО.
90
1
 
12
 
! Отговори
даммм преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВТоше остави го Шопа вече,че почнаха стърготини да хвърчът из нета.....тотално го окастри....
89
23
 
5
 
! Отговори
Българин преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВНяма шанс никога да сме с тази агресивна държава. Затова сме и винаги против нея и то забележете - не защото я мразим, а защото тя никога не е правила нищо добро за нас. Това определя и нашето поведение и това е пряко свързано с нейните приоритети. Така, че не мога се съглася с това, че "не сме цвете за мирисане". Просто няма как сме съгласни да и сме подвластни. Това руснаците ще го разберат по трудния начин. Но можете да сте сигурен-не е далеко момента на края и в тоя и вид.
88
1
 
19
 
! Отговори
това ми хареса преди 9 години
"през зимата ще ви ес тудено", и за "българската върхушка",про всякаква.
87
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никога Русия не е защитавала България в конфликтите и с когото и да е...О, неразумност болгарская и болшая глюпавиня! Не ми е ясно "конфликтите" кой ги започва? Русия е братски славянски народ, докато българската върхушка винаги е била продажна - провизантийска, протурска, прогерманска, днес проамериканска. Например "великият" държавник Стамболов е предлагал на султан Абдул Хамид турската армия да окупира България през 1894 г.
86
15
 
4
 
! Отговори
Българин преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВВие може и да не сте съгласни но преглед на историята показва друго. Никога Русия не е защитавала България в конфликтите и с когото и да е, точно обратното - Русия е помагала на всички за да съсипят България. Моля проследете действията на Русия в нашето освобождение, Съединение, Илинденско-преображенско въстание, Балканска война (единствения против влизането на БГ армията в Цариград - Николай 2), Междусъюзническа война (особено тук генезиса на войната и кой ги насъска срещу БГ)