Боксофис инвазия

Екшън фантастиката "Битка Лос Анджелис: Световна инвазия" е филмът с най-високи приходи този уикенд в САЩ
Обновена: 14 мар 2011 16:42 | 14 мар 2011 16:42,
4
Боксофис инвазия
Снимка: Sony Pictures

Филмът "Битка Лос Анджелис: Световна инвазия" с Арън Екхарт и Мишел Родригес зае първо място в северноамериканския боксофис през премиерния си уикенд, с приходи от продажбата на билети в размер на 36 млн. долара.

Екшън фантастиката на режисьора Джонатан Лийбсман, в която се разказва за сблъсък на човечеството с извънземни, беше представена едновременно в 33 страни.

Тя събра приходи от прожекциите си по света в размер на 16,7 млн. долара, с което общите постъпления от лентата възлизат на 53 млн. долара.

В България премиерата на лентата, нещо средно между "Блек Хоук" и "Денят на независимостта", е на 18 март.

Победителят от миналата седмица, който се възкачи на върха на класацията в дебютния си уикенд – анимацията "Ранго" сега е на второ място. Приходът му за уикенда възлиза на 23 милиона долара.

Трети е трилърът "Червената шапчица" на режисьора Катрин Хардуик, който през премиерния си уикенд тази седмица е с постъпления от 14,1 млн. долара от продажбата на билети. В лентата, чиято премиера в България е на 18 март, участват Гари Олдман и Аманда Сийфрид.

Две позиции по-ниско от миналия уикенд пада романтичната ешкън драма "Агенти на съдбата" с Мат Деймън и Емили Блънт, приключващ втората си седмица на екран с 11,4 млн.

Челната петица се завършва от още едно новата анимационна комедия "Майло на Марс", чиито бюджет възлиза на колосалните 150 млн. долара.

Още по темата
21 фев 2011 21:30
0

Шесто и седмо място заемат съответно комедията с Оуен Уилсън и Кристина Апългейт „Ергени за седмица“ и модерната интерпретация на „Красавицата и звяра“ - „Звяр“, с участието на Ванеса Хъджинс и Алекс Петифър.

На осма позиция е отново комедия - „Жена на заем“, следван от рекордьора на Оскарите и в боксофиса - "Речта на Краля".

Последното място в челната десетка е за анимационната романтична комедия "Гномео и Жулиета", спечелила 3,5 млн. долара през почивните дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПОРЕДНАТА ХОЛИВДСКА БОЗА
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
много кашлям последните няколко дни