Ключовите места от Пловдив в албум

В книгата има богат илюстативен и снимков материал за древния град
Обновена: 13 сеп 2012 07:32 | 13 сеп 2012 07:16, Петя Славова
1
Ключовите места от Пловдив в албум
Снимка: Хермес

Още една книга за Пловдив излиза на книжния пазар у нас. След  "Забравеният град: Записки за Пловдив", идва ред и на “Филипопол” - албум, който представлява едновременно документ за историческото минало на древния и вечен Пловдив и един необикновен поглед към отминалите епохи.

На страниците му може да видим възстановки на много ключови места в античния град: Източната порта, Античния театър, Римския стадион, акведуктите, жилищните сгради и храмовете с техните впечатляващи мозайки. Пресъздадени на базата на археологическа документация и литература, на хилядолетните артефакти е вдъхнат нов живот.
Албумът „Филипопол“ представя една красива и убедителна картина на древния град – не застинал в студените каменни форми, а прероден чрез образи и истории от миналото.

Още по темата

Богатият илюстративен и снимков материал ще плени въображението ви и ще ви поведе из лабиринта на вековете, а подробната информация за археологическите обекти ще повдигне завесата на времето и ще ви разкрие тайните на Античността.

Книгата излиза на 14 септември в три езика – български, английски и руски. Негови автори са Елена Кесякова и Димитър Райчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Trqbva i ne nemski da go ima, ruskiq i taka i taka- te shte go chetat na bg, no nemskogovorqshtite ne sa malko!