Психари - много. В книжарниците вече е и българският

Книга за почитателите на по-твърдата и динамична литература
Обновена: 24 сеп 2012 09:03 | 24 сеп 2012 08:45, Петя Славова
5
Психари - много. В книжарниците вече е и българският
Снимка: Колибри

Психари – много. Но Андрей Велков разказва историята на българския. С книгата си авторът ще зарадва почитателите на по-твърдата и динамична литература със своя сюжет, стил, чувство за хумор и реализъм.

Книгата напомня за най-добрите представители на жанра, но ефектът е многократно усилен от факта, че действието се развива в България и разглежда родната действителност без капчица жалост и без да спести нищо.

Сюжетът описва трансформацията на едно добро момче в лидер на водеща престъпна групировка.

Петър е най-обикновено момче от улицата. Умен и амбициозен младеж, който силно вярва, че когато излезе от казармата, го очаква нормален и спокоен живот - следване, бачкане, кариера, пари, семейство, деца...

Оказва се обаче, че е объркал времето и най-вече мястото за такива планове. От учене тук вече няма никаква полза, а с работа можеш едва да свързваш двата края, при това живеейки като мишок.

Разбрал, че по стандартния начин няма да постигне нищо, Петър спира да играе по правилата и от дребен квартален играч се превръща във всяващ страхопочитание бос на подземния свят.

Андрей Велков показва суровото лице на прехода и последствията от това за цяло поколение, а промените, които се случват в социален и икономически аспект, служат за фон на повествованието.

“Български психар” може да намерим в книжарниците от 24 септември. Дебютният роман е “брутална приказка за пораснали деца”, отбелязват издателите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ха ха ха.Всичката руска и българска мафия е била под закрилата на разни държавни структури и организации.Създадене е била от тях за да могат разни политици и партийни функционери да забогатяват а други да вършат черната работа.От дребен квартален "играч" ако си много умен и отворен в един момент те карат в багажника на луксозна бавария в красивата местност "Камбаните"Еднопосочно.Но книгата си е книга.Реалността си е реалност.
3
0
 
6
 
! Отговори
Асен Блатечки преди 11 години
Портокал с часовников механизъм...
2
0
 
10
 
! Отговори
no преди 11 години
българската БригадаДано поне я е адаптирал добре, а не само копи пейст
1
6
 
8
 
! Отговори
421 преди 11 години
тази книга ще е интересна