Да живееш в измислен свят

"Роуз и къщата на магьосника" излиза у нас на 29 юли
29 юли 2013 15:13, Петя Славова
0
Да живееш в измислен свят
Снимка: Колибри

Първата книга от поредицата за тейнейджъри "Роуз и къщата на магьосника" излиза у нас на 29 юли. Романът разказва за едно сираче с необичайно способности и е за читатели, харесващи и книгите за Хари Потър.

Неин автор е Холи Уеб, която разказва как всичките приятелки на Роуз прекарват неделите си в измислен свят, в който те са отдавна изгубените дъщери на благородници, пристигащи в каляски с впрегнати четворки коне, за да ги върнат в законните им владения.

Роуз не се отдава на подобни „сладникави“ мечти, нито притежава реликва, около която да си създаде илюзии за бъдещето. Затова пък е много любопитна и когато постъпва на служба при знаменития алхимик господин Фонтейн, много скоро открива, че е „собственик“ на магьосническа дарба!

Холи Уеб е родена и израснала в Лондон, понастоящем живее в Рединг със съпруг, три деца и две твърде разглезени котки. В течение на няколко години пише за различни младежки издания, докато не превръща литературата в своя официална съдба. Любовта й към животните обяснява произведения като „Кучешка магия“ и „Котешка магия“, а в поредицата за Роуз има пръст и детската й страст към историческите четива.

Романът "Роуз и къщата на магьосника" излиза у нас в превод на Стоянка Илчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари