Русия пред разпад във фантастичен роман

Евгений Лукин ни пренася в алтернативна реалност
11 сеп 2013 16:25, Петя Славова
2
Русия пред разпад във фантастичен роман
Снимка: Колибри

В света на фантастиката отново ще ни пренесе Евгений Лукин. Неговият нов роман "Младостта на магьосника" може да намерим от 16 септември.

Действието в „Младостта на магьосника“ се развива в измислената област Суслов, в една алтернативна реалност, в която Съветският съюз отдавна не съществува, а Русия е на прага на тотален разпад.

Магьосниците от малкото градче Баклужино водят кротка, но постоянна битка с противниците си от областния център и местните политически опоненти – православни комунисти и комсобогомолци. Авторът ни среща с младия магьосник Глеб Портнягин, бъдещ президент на селището, и ни потапя в уникалния свят на отвъдното и Астрала, но съвсем не самоцелно – тъжната му ирония се взира в „предизвикателствата“ на постсоциализма...

Евгений Лукин е популярен руски писател-фантаст, роден през 1950 г. в Оренбург. По образование е филолог. Любопитен е фактът, че в продължение на двайсет години твори съвместно със съпругата си Любов Белоножкина. Литературният дует се изчерпва през 1993 г., оттогава Лукин пише сам и вече има в актива си над 30 книги, преведени на различни езици.

Сред най-известните му творби са сборниците с разкази от „Баклужински цикъл“.

"Младостта на магьосника" излиза у нас в превод на Владимир Райчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ама надали
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
A, DAHO