Какво предлага Бордът по туризъм в кризата?

"Има необходимост от субсидиране на авиокомпаниите у нас"
17

От Националния борд по туризъм са подготвили пакет от антикризисни мерки. Какви са предложенията им?

"Подготвихме комплект от мерки, които представихме на премиера и на министри. За нас е важно да се преразгледат разпоредбите с визите за туристи от Русия. Ние предлагаме те да паднат", каза за "Денят ON AIR" изпълнителният директор на Националния борд по туризъм д-р Полина Карастоянова.

Тя допълни, че пандемията е променила отношенията в света и политическите съображения вече са други.

"България е загубила до този момент 32-ма наши сънародници, толкова хора губят в Италия за час. Доскоро подкрепата от държавата, за който и да е сектор от икономиката, се приемаше за нещо отвъд рамките на ангажиментите ни. ЕК обаче излезе с позиция и насърчи да се подкрепи тези сектори от икономиката, които имат необходимост", изтъкна д-р Карастоянова.

Според нея има необходимост за субсидиране на авиокомпаниите в България.

"Туризмът и авиоиндустрията първи бяха покосени от кризата с коронавируса. Призоваваме за подкрепа на Bulgaria Air и на българските чартърни авиокомпании. Наложително е да бъдат преразгледани летищните такси. Важно е да се намери форма за субсидиране на български авиокомпании и туроператори", обясни Полина Карастоянова в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите й, за да вървим към връщане на икономическите изражения от миналата година, е необходима авиационна инфраструктура.

"Последната мярка от антикризисния пакет от мерки е - концесионерите обслужват цялата плажна зона, но ползват 50% от нея, а останалите 50% са за свободно ползване. Нуждата от социална дистанция ще се запази и след Ковид-19", отбеляза още д-р Карастоянова.

Предложението е внесено в петък, днес АИКБ, БСК са подкрепили предложението по време на Тристранния съвет днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Няма значение какво предлагат, герб си правят каквото искат, така им е удобно в извънредно положение, широко им е около врата. Безконтролно харчене на средства. Съдът и прокуратурата работят само по заявка. От ЕС никой не ги пита какви ги вършат, няма и парламентарен контрол. Мислят само как да няма бунтове, което за сега успяват с глоби и заплахи..
8
0
 
13
 
! Отговори
Каракочев преди 4 години
Какво разбира тази патица от туризъм?
7
1
 
14
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
Туристите докараха вируса в Банско.От там по цялата страна.Тази какво иска, да дойдат от Русия, където в единия и край не знаят какво има на другия, и да ни опрашат отново?Всички новозаразени в Китай идват от гр. зони с Русия.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Време е да сложат такса туризъм на летището та хотелите да не укриват приходи от туристи. Също така хотелите и туроператори да плащат фонд Липса на Туристи.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е това вече е наглост! Концесиите са за 20години! Една година няма да ги срути на смешноте цени, на които са наети плажовете! Хотелите и концесионерите да си теглят кредитите и с правилен маркетинг да си намерят клиенти. Щото на българина му е писнало от кочините по черноморието. Зад всички авиокомпании стоят банки и смятам че е излишно да се коментира финансирането, но в никакъв случай да не се намесва държавата!
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е това вече е наглост! Концесиите са за 20години! Една година няма да ги срути на смешноте цени на които са наети плажовете! Хотелоте и концесионерите да си теглят гредитите и с правилен маркетинг да си намерят клиенти. Щото на българина му е поснало от кочините по черноморието. Зад всички авиокомпании стоят банки и смятам че е излишно да се коментира финансирането, но в никакъв случай да не се намесва държавата!
3
8
 
3
 
! Отговори
Олд преди 4 години
Туризма е като Феникс , ще се измъкне и от тази ситуация.
2
2
 
14
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 4 години
Хайде стига вече сте наливали парите на данъкоплатците в тоя келяв нежизнеспособен сектор!
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На всички безвизови руснаци ще осигурим 14-дневна карантина и двоен PCR тест за собствена сметка.