Отрязани криле: Тъжната гледка на хиляди приземени самолети заради COVID-19

Малки и големи летища се превърнаха в авиопаркинги
Обновена: 14 апр 2020 10:50 | 14 апр 2020 10:34, Камелия Цветанова
69

Снимка: БГНЕС

Заради строги мерки за борба с разпространението на коронавируса по целия свят, хиляди самолети бяха приземени.

От големите авиокомпании като American Airlines и Lufthansa до по-малки като CSA Czech Airlines, всички те ппаркираха самолетите си на много големи и малки летища, пише airlineratings.com.

От летища като Тулса до летища като Франкфурт, авиокомпаниите използват всички възможности, които могат да намерят, за да съхраняват своите самолети.

Това видео от Ishrion Aviation улавя някои приземени флоти.

 

 

И Лондон Станстед пусна уникални кадри от дронове, показващи как се справя с предизвикателството да намери паркоместа за почти 100 самолета, които са били наземни след пандемията COVID-19.

 
Намаленото движение на това, което обикновено е четвъртото най-натоварено летище в Обединеното кралство, означаваше, че дронът на полицията в Есекс, базиран в Станстед, беше в състояние безопасно да изстреля и заснеме гледката от птичи поглед на летището в момент, когато при нормални обстоятелства е пикът на летящия трафик. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано никога не излетят отново всичките.Тези дето си веят задниците по самолетите едва ли са тръгнали да вършат нещо полезно за някого, освен да си разнесат пръдните на шопинг.То не са частни самолети, джетове, хеликоптери и фАшкии...Аман от изтънчени разбиратели...
48
0
 
4
 
! Отговори
м...да преди 4 години
Планетата диша
47
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като отминат блокадите си купуваме самолети а баламите само ще цъкат отстрани.Хайде стига толкова пролетариат заливал места които нито са му по джоба нито има капацитета да им се наслаждава.Пътуването става лукс.това е положението.
46
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре за въздуха.
45
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази статия да не би да ни подтиква да ревем. Милиардерите ни тровеха въздуха с милиони тонове керосин. Вижте откакто летящите щайги ги приземиха заваля сняг през Април. Прородата се върна 60 години назад. Въздуха се изчисти температурите са пролетни. А летящите щайги ни бяха вкарали в Ада. Дано никога повече не излетят. Бог си знае работата.
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чак пък тъжна
43
9
 
10
 
! Отговори
Край преди 4 години
Венеция, Малдивите, Париж, Флоренция, Барселона бяха преди нискотарифните компании - Който е ходил преди и сега добре вижда разликата. Който не е ходил - закъснял е.Край на достъпния самолетен транспорт. Идва края на достъпния транспорт изобщо.И Асан от Столипиново иска на самолет и Мънки от Найроби и Патлиджан от Пакистан също.Няма как да стане.
42
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега плеймейтките ще ми ходят на шопинг на дедовия.
41
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, чак тъжна...Много е добра гледката.
40
1
 
14
 
! Отговори
Crash landing преди 4 години
Ако беше Юрданка да им тръсне една синя зона на тези самолети, както са се напаркирали където им падне.
39
5
 
14
 
! Отговори
сигурно преди 4 години
90% от хората които ползват самолети са туристи -хора без работа , решили да видят как живеят робите !
38
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега както са се напаркирали да ги ударят малко градушки с големината на футболна топка и до там с авиобизнеса.П.П. Авиото ФАЛИРА тотално.
37
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много се натъжих.
36
7
 
14
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
Тъжно е да чакаш на опашки за да се събличаш, събуваш и да те облъчват с скенер, след това да те опипват тук таме, после да чакаш пак за да ти ровят в чантата като за световно, като през цялото това време ти се карат за нещо. Преди това са те разпитвали с строг поглед къде-какво си правил и накъде си тръгнал. После се домъкваш до гейта и почваш да стискаш палци скапаният, тесен самолет да излети, ако пилотите благоволят да се появят и стюардесата не ти се разсърди за нещо и те изхвърли. Тъжно!
35
2
 
11
 
! Отговори
Айдемир преди 4 години
Оня от Америка, дето пътувал всеки божи ден от вкъщи до работното си място (и умря от хеликоптер), баскетбоилстът някакъв си, при това, АЙДЕ ДЕ, нека си стоят самолетите, ЩО НЕ!
34
2
 
19
 
! Отговори
Самолет преди 4 години
Защо да е тъжно?Нима е весело да дишаш изгорял керосин?Хахаха. Всички до един сте загубили връзка с обективната реалност, и подчинявайки се на субективните възприятия отсъждате кое е добре, кое не. Предвид факта, че природата не поддържа капитализъм, нашата система от убеждения може да се приеме като грешна или ненужна и все така, тези самолети там да си седят и гледката да е красива, а не тъжна.
33
3
 
11
 
! Отговори
Fly преди 4 години
Докато не започнат да чистят климатиците епидемията няма да спре. Никой не чисти самолетите. Всеки път се разболявам от нещо, а последния път от корона . Едвам оживях .
32
2
 
14
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Ми то и ние сме паркирани вкъщи почти по същия начин 🤔
31
1
 
10
 
! Отговори
i'm преди 4 години
Не знам колко е тъжна гледката, но flightradar е на друго мнение. Като видиш колко самолета в момента летят по целия свят... някак си тази статия звучи крайно невярна. Сайта е със свободен достъп и всеки може да се увери за полетите в моента.
30
2
 
26
 
! Отговори
Мфакар преди 4 години
Най-хубавото е, че инфлуенсърките ще трябва да смучат на местна почва за стотинки. Няма да могат да раздават акъл с пълни шепи.