Учен с пояснение за COVID-19 при децата: Най-опасен е за малки до 3 г.

Според него усложненията от ваксинирани са съпоставими с преболедуване
4 сеп 2021 09:01, Петя Славова
31
Учен с пояснение за COVID-19 при децата: Най-опасен е за малки до 3 г.
Снимка: БГНЕС

Коронавирусът е най-опасен за децата до три годинки и за малки пациенти със съпътстващи заболявания, съобщи ТАСС, като цитира интервю на руския вирусолог Евгений Тимаков пред "Парламентарен вестник".

"Коронавирусът е най-опасен за деца до три години и за деца със съпътстваща патология, с наднормено тегло, с хронични заболявания. При останалите деца аз лично не наблюдавам усложняване на протичането на вирусната инфекция и в научните публикации, които виждаме, също не се описва", каза той.

Специалистът подчерта, че при някои деца инфекцията може да предизвика както усложнението мултисистемен възпалитене синдром или продължителна температура, а в единични случаи се стига и до смърт. Пост-ковидният синдром при децата се проявява както и при възрастните. Той влияе на централната нервна система и на червата. Той уточни, че не при всички деца има прояви на синдрома, предава БТА.

Според него възможните усложнения от ваксиниране на децата и от преболедуване са съпоставими и лекарят казва, че не вижда необходимост от масова имунизация на децата, защото те прекарват COVID-19 много по-леко от възрастните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
STOP CHLORINE TEROR преди 2 години
Традиционно мръсната мед мафия поразяваше годишно всички деца до 3 години с хлор токсични бойни отровни вещества образувани от смесване на тризон,белина,доместос с вода едно към гьоторен..Жертвите развиваха респираторни заболявания и след нагло престъпно неправилно лекуване много са осакатявани трайно с бронхити,пневмонии,астма,диабет,левкози,развалени зъби.ДА СЕ ЗАБРНАИ ПОЛЗВАНЕТО НА ХЛОРНИ ПРЕПАРАТИ ЗА "ДЕЗИНФЕКЦИЯ" ..Облаците остро токсичен газ се виждат в такив азасякохме ковид мутанти.
28
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горките деца , с такива родители видиотени фанатици. Ще боледуват и ще страдат с постковид, щото родителката е антиваксър.
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ядете дървото, ако пипнете децата, помнете ми думата.
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Опасността" при деца под 18 години беше нещо като 0.002% риск от смърт. И реално умрелите от ковид в тази възраст са със сериозни заболявания. Но затова пък рискът от миокардитче (което оставя доживотни увреждания на сърцето) е нещо като едно на хиляда при децата, супер е! Също и мултисистемен възпалителен синдром може да получат и от "ваксината". БОЦКАЙ!
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако искате детето да ви е здраво със здрава имунна система го запишете на спорт и спрете да го тъпчете с ***. Най- лесно е да му биете ваксини и да му давате лекарства за щяло и нещяло без да си мърдате пръста.
24
1
 
12
 
! Отговори
до 23 от славянин преди 2 години
Човечеството постоянно доказва, че НЕ ЗНАЕ какво прави - постоянно реже клона, на който седи и това е очевадно във всяка сфера на живота! Толкова за ''знаeнето'' на човечеството кое е добро и кое не за него!
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той уточни, че не при всички деца има прояви на синдрома . ~~~ това ми стига да разбера, че приноса на статията е нула, не почти нула, а е точно нула! Как може сериозен учен да твърди неща, за които няма проява/доказателство? Това e само в сферата на science fiction! Айзък Азимов Isaac Asimov е също бивш руснак, ама велик, този твърдо и кратко не!
22
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай, ОАЕ, Саудитска Арабия отдавна вакситира от 3 години нагоре. Куба почна от 2 години нагоре. Европа засега от 12 години нагоре. Никоя нация няма да направи нещо , което би навредило на децата й. Ясно е, че 6а безопасни ваксините , ясно е че са ефективни и необходими. Вие си мрънкайте още по форумите. После да не се чудите защо сме на изчезване.
21
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълни глупости. Искат на прокарат пропаганда за ваксиниране на бебета направо. 79 годишни изкараха ковида ви като настинка, малки деца се БИЛИ натръшкалЕ. *** и мизантропи. Някои си специалисти и учени. Децата даже не знаят, че има ковид.
20
9
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Тука има Тука Нема: Вируса мутира и се насочва към по млади групи (неваксинирани).Нормално :) Докато българина се прави на "умен" наред са децата. Вероятно следващата вълна ще е там. Дано няма голяма смъртност !
19
1
 
12
 
! Отговори
Шибил преди 2 години
Нямат чувство за мярка с това до каква степен вече се ГАВРЯЯТ и ПОДИГРАВАТ с хората, за да върви бизнеса с изтичащите по срок на годност ваксини. Едни ги даряват, други ги продават, трети пък ги предлагат за трета доза, има още излишък защо пък да не го турят не него на децата и на бебетата.
18
1
 
13
 
! Отговори
Тука има Тука Нема преди 2 години
Така е с тези проучвания. Преди твърдяха, че децата не боледували, нямо смисъл да ги спират от детски градини и училища. Едно сега, а друго утре ще измислят да ЛЪЖАТ хората.
17
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Куба започна ваксиниране на всички деца над 2 години! Браво!
16
1
 
5
 
! Отговори
Учен? преди 2 години
Бе къв е тоя учен бе? Ще го отуча аз него!
15
5
 
10
 
! Отговори
оффф преди 2 години
Учен недоучен
14
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
О, поредният платен мошеник. Не си струва четенето - пълна загуба на време!
13
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То само в единични случаи при децата се стигало до смърт бе, може да сме спокойни.
12
12
 
1
 
! Отговори
Борислав Кръстев преди 2 години
Руски доктор, който секунди преди това обяснява как при някои деца може да има ужасни последици. Логика.
11
21
 
2
 
! Отговори
Борислав Кръстев преди 2 години
Ваксините са одобрени от ЕАЛ за деца над 12 години, така че напротив - масова ваксинация.
10
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никаква ваксинация на лица до 18 г. Никаква.