Доц. Кунчев: България вече навлезе в нова COVID вълна

Той призова здравните власти да вземат мерки
8 юли 2022 09:24, Петя Славова
80
Доц. Кунчев: България вече навлезе в нова COVID вълна
Снимка: БГНЕС

Въпреки топлото време се наблюдава скок на регистрираните случаи с коронавирус в страната. В момента ги няма и безплатните тестове, така че малко хора дават пари за тестове, а безплатните вече ги няма. Затова и експерти вярват, че заразяването е на по-високи нива.

"Очевидно започна вълната. Има значителен процент скрита заболеваемост. Здравните власти трябва да вземат мерки за разпространението на коронавируса сега, за да не се стигне отново до препълнени болници. Това каза пред Нова тв доц. Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор.

Още по темата

По думите му е важно тестването да стане по-достъпно за да имат властите по-добър надзор над процента заболели.

"Апелирам Здравната осигурителна каса също да прояви разбиране и да позволи на личните лекари да правят тестове. Новозаразените са поне 4-5 пъти над официалната бройка. Виждате какво става във Франция, Гърция. Очаква се, че в средата и края на август да достигнем максимални стойности на заразените за тази вълна", допълни Кунчев.

По думите му засега вирусът протича по-леко отпреди, но и ние сме в началото на вълната, докато в други страни като Гърция и Франция случаите са много повече. По негова прогноза в средата или в края на август ще има най-много новозаразени.

"Мерките трябва да се заемат, за да не напълним пак болниците", допълни лекарят. Той обясни, че в момента са много по-малко интензивните легла, както и персоналът, който обслужва болните, защото няма COVID отделения.

"Фактът, че ЕК удължи срока на зелените сертификати с още една година обаче, показва, че и те са притеснени. Строги мерки засега не се налагат", каза още доцентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
албърта преди 1 година
До до 67 Вярно е,видях снимка.
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кунчо бустера
61
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И да не ви харесва, вълната е факт. На всеки 3 месеца ще има нова вълна. Колко висока и колко опасна, зависи единствено от нивото на ваксинацията. В интензивните в целия свят са 99% неваксинирани.
60
1
 
9
 
! Отговори
до 67 преди 1 година
Монумента в Албърта, щата Джорджия скрижалите на сатанистите за депопулация до 500 милиона е взривен и демонтиран. В САЩ се е проявила съпротива.
59
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кунчо, навлезе в на МТП. Тая пандемия ще ти е последна, още малко разгневи хората и ше ти намажат въжето със съпуна
58
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България отново навлезе в помийната яма на Световната Злобна Организация на сатанистите. Със специалното участие Кунчев и бандата на добре платените човекомразци.
57
2
 
7
 
! Отговори
КукунчеФ преди 1 година
навлезе в орбитата на Юпитер...
56
1
 
13
 
! Отговори
Вълни дози и ваксини преди 1 година
Увеличаване на случаите на SARS-CoV2, хоспитализациите и смъртните случаи сред ваксинираното население в напреднала възраст по време на вълната от варианти Omicron (B.1.1.529) в Обединенот кралство Предпечатна научна статия с 11 автора. "Не се забелязва ефективност на ваксината сред населението на възраст по-малка или равна на 18 години, ваксинирано с трета доза, от началото на скока на варианта Omicron." https://doi.org/10.1101/2022.06.28.22276926
55
2
 
23
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
Психопата под мене,говори небивалици....вервай си,на приказките!Добрата новина е че останахте шепа ненормалници които вярват в Дядо Коледа!!!Измамата Ковид вече издиша,хората не ви вярват ,вкарате ли откачените мерки,ще висите по диреците!!!
54
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бебетата след раждането веднага ги ваксинират с 3 вида ваксини. До 3та година имат вече над 12 ваксинации и реваксинации. И какво? Тренират им имунитета. На това се дължи спадането на ранната детска смъртност. Преди ваксините до 1 годишна възраст са оцелявали само 1 от 10 бебета.
53
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Ваксините тренират имунитета. Колкото повече, толкова по- добре. Все едно да кажеш, че тренировката е вредна, а да лежиш на дивана пред телевизора е полезно." - Такава тъп_отия скоро не бях чел хахаха Щом колкото повече ваксини, толкова по-добре, тогава защо не изпиеш примерно един кашон аналгин за 10 минути да видим какво ще ти стане хахаха Според мен много добре си направил, че си се ваксинирал. Такива като теб задължително да се боцнат за доброт на човечеството!Даже всекидневно да се бодете!
52
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Ха ха, хипохондрици! Още ли вярвате на руската пропаганда против западните ваксини! Айде бягай в Раша за спутник! Ха ха ха" - Аз не вярвам нито на руската, нито на западната пропаганда, така че както няма да се боцкам със западни ваксини против Ковид, така няма да се боцкам и със Спутник. Хипохондриците сте вие ваксърчетата. Поне да бяхте прочели листовките на ваксата преди да се бодете. Пише си, че е експеримент и още доста неприятни неща, но за теб е късно вече, затова няма да ти ги споделям.
51
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ваксините тренират имунитета. Колкото повече, толкова по- добре. Все едно да кажеш, че тренировката е вредна, а да лежиш на дивана пред телевизора е полезно.
50
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха ха, хипохондрици! Още ли вярвате на руската пропаганда против западните ваксини! Айде бягай в Раша за спутник! Ха ха ха
49
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Спокойно, ковид има за всички, не се блъскайте, не се пререждайте. Има, и то за по многократно боледуване. Който иска да си го кара леко, се е ваксинирал. Който иска тежко, не се е ваксинирал." - Който иска да има прецакана имунна система се е ваксинирал, който има глава, а не телевизор на раменете не се е ваксинирал. Спокойно, колкото и да пишеш няма да подмамиш и останалите хора да направят тази груба грешка. Тя си е твоя и ще си носиш последствията. Честито!
48
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спокойно, ковид има за всички, не се блъскайте, не се пререждайте. Има, и то за по многократно боледуване. Който иска да си го кара леко, се е ваксинирал. Който иска тежко, не се е ваксинирал.
47
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"На мангъровци не им харесва новината . Ами нова вълна е, факт. Имунитетът е краткотраен. Факт. Ваксините спасяват живота ви. Факт" - Имунитетът на ваксинираните е краткотраен - факт. И това е така, защото в листовката на Модерна примерно пише, че има голям шанс да ти скапят имунната система - факт. Ти естествено не си я чел, защото вярваш на телевизора - факт. Ваксините прецакват имунни системи - факт. Ваксинирани умират от тромби и какво ли още не - факт. Излъгаха ви - факт. Хайде жив и здрав!
46
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На мангъровци не им харесва новината . Ами нова вълна е, факт. Имунитетът е краткотраен. Факт. Ваксините спасяват живота ви. Факт
45
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя още ли е на свобода
44
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-ваксинираните държави с най-много заразени и умрели. Какво да коментирам повече. Подарявам всичките 368 ваксини предвидени за мен на такива като Кунчо и феновете му. Да си ги ползват със здраве и да не занимават хората с глави на раменете с проблемите си.