Алтернатива ли е Манолова на Фандъкова?

Според Тома Биков - не
17 окт 2019 22:50, Нели Христова
92

Изборите за местна власт са почти пред прага ни. Битката за София и вероятният балотаж между двете дами - Мая Манолова и Йорданка Фандъкова е може би една от най-интригуващите теми.

"Не смятам, че софиянци трябва да се превръщат в заложници на политически стратегии, свързани с друг тип избори и цели", заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в студиото на Bulgaria ON AIR.

По думите му опозицията има право да иска управлението да падне, но когато става въпрос за местни избори, особено за град като София, би трябвало да има повече отговорност към тези хора и да се предложат алтернативни решения.

Биков коментира, че Манолова не предлага нищо по-различно от Фандъкова. Той беше категоричен, че няма гаранция, че бившият омбудсман ще работи по-прозрачно, нито че ще го прави по-добре.

"Не виждаме радикална алтернатива. В края на кампанията виждаме кандидатът на БСП да не е в състояние да отговори на основни въпроси", посочи Биков.

Според него кампанията на Манолова е била изначално погрешна.

"Не може да станеш кмет на София, само защото си се ядосал, само защото работата ти като омбудсман нещо е зациклила. Трябва да имаш друга мотивация. Истински полезното кандидатиране щеше да бъде, ако тя е очертала основни проблеми в столицата, които не са видени от другите", каза още депутатът от ГЕРБ.

Той бе категоричен, че Манолова дължи на софиянци конкретни мерки, каквито предлагала Фандъкова.

"Фандъкова е максимално искрена с избирателите. Тя ще формира политиката си, подкрепена от общинските съветници от ГЕРБ, СДС и коалиционни партньори. Има ясна програма", изтъкна Биков.

Депутатът от ГЕРБ коментира и прозрачността на обществените поръчки.

"Ако няма обществени поръчки, означава кметът директно да посочва някого, който ще извърши конкретен проект. Те по принцип са начин да осигуриш прозрачност и конкуренция", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И все пак, бившата комунистка у дъщеря на Активни борци Фандъкова е доста по-противна от Манолова, която е само бивша комунистка.
43
9
 
13
 
! Отговори
Дедо ти преди 4 години
КОМУНИЗМА е бъдещето, но още не го знаеш
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да сме повече от Duran Duranнашият девиз за изборите ще бъдеРабота Работа Работа,казали от ГЕРБ
41
14
 
11
 
! Отговори
Баба ми преди 4 години
Не е!! Нищо що е свързано с БСП / БКП не може да е алтернатива!!!
40
10
 
22
 
! Отговори
НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ преди 4 години
Комунизма е добра алтернатива след 15 г власт на мафията. Поне знам, че ще гният в Белене 2. И това би ме радвало
39
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом при демокрацията немци и южнокорейци строят заводите, трябва и кметовете да са южнокорейци или немци, не може хора дето не са забили и един пирон да искат да са кметове. По-скoро ще гласувам за някой овчарин или магарe отколкото за гробажиите. Туй дето комунистите го построиха не можаха да го боядисат и за туй гледат да го откраднат.
38
10
 
11
 
! Отговори
акуд преди 4 години
НИКОГА повече комунизъм, без значение под какво прикритие е
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зоната се управлява от Мрежатар която контролира системата. Банкерите си печатят пари от въздуха, a вие давате просдукта си труд или стока срещу пари напечатани от въздуха. Само, защото се вярва, че парите са равносилни на продукта наречен труд или стока. София е едно бунище все едно кой ще я управлява-краде.
36
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпросът в заглавието е изначално сгрешен и много глупав - точно каквото може да се очаква от тапирите, работещи в тази *** медия. Въпросът е коя от алтернативите е най-добра, а такива има две. И нито една от тях не включва Фандъкова или Манолова. *** селски лелки без грам принос към обществото ни.
35
2
 
19
 
! Отговори
уточнение преди 4 години
Вижте биографията на Тома Биков-професионален близач на задни части.Мнението му струва колкото мнението на Деса Поетеса
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хвани едната, удари другата.
33
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е голяма хитрост да замениш една блондинка с друга...
32
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен до 26 преди 4 години
София Ервопейски град ??????###### И как София със каруците и конете по улиците можеш да я наречеш Европейски град ? София е много далеко от истината. Селски поразходи се в истински Европейски градове и столици и тогава си пиши комиксите.
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Реално погледнато не е алтернатива, защото знаем #KOЙ стои и зад двете (както и зад самия Биков), но същия този ня#КОЙ май е решил да поразбърка картите...
30
1
 
14
 
! Отговори
ТОМА БИКОВ преди 4 години
един неуспял актьор, който си намери амплоа да е говорител на ГЕРБ защото говори ясно и с фасон на убеден в приказките си. Говори спокойно, аргументирано, не скача от стола с вик "Убий комуистите". Обаче това би го правил за всеки, който плаща. В случая ГЕРБ. Утре щее някой друг. А това, което говори въобще не е вярно. От всички какдидати по-лош от Фандъкова е само ДЖАМБАЗКИ. На ОДС кандидата е страхотен, харесвам го. Но ще гласувам за Манолова. Тя е човекът, който ще разтури Мафията в София
29
7
 
2
 
! Отговори
DW преди 4 години
Мрежата, която управлява БългарияВ България формално на власт е коалиция от ГЕРБ и т.нар. "патриоти". Реално обаче страната се управлява от Мрежата. Резервната стратегия на Мрежата е да кооптира г-жа Мая Манолова, която се позиционира като политическа алтернатива на ГЕРБ. Мрежата има основание да счита Манолова за един от "своите" с временно замразено членство: в крайна сметка политическата кариера на "червеното острие" тръгна нагоре с Костинбродската афера и управлението на Орешарски. Нещо повече, и след падането на Орешарски Борисов "възнагради" Манолова с омбудсманското място в опит да я
28
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Биков ,Главчев,Антон Тодоров и останалите шайкаджии са най-гнусната и арогантна част от бандата ГЕП.
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гошо *** ти оправи Ловеч и Зе акъл да даваш верно си умен
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък нищо не разбрах за кой да гласуваме щом не може за дамите и са били се изчерпали, Биков джендер *** се гръмни бе.
25
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандъкова ще бие още 10 години защо ли гледали за тия години това което е София е един европейски град а Манолова какво направи през тия години Зе да бори монопола и зе та се отказа защо бе госпожо оставихте тия да ни смъкнат кожите с пари и некъдърна работа къде мислите за тия хора а случайно ако ви изберат да знаете София нее България