Ще има ли предизборен дебат в София преди балотажа?

Манолова иска да е лидерски, Фандъкова - с екипите
Обновена: 30 окт 2019 19:59 | 30 окт 2019 19:40, Анисия Иванова
51

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Предизборен дебат между кандидатите за кметове на столицата Йорданка Фандъкова и Мая Манолова засега не се очертава.

В началото на седмицата ГЕРБ и СДС, които стоят зад Йорданка Фандъкова, предложиха на претендента Мая Манолова да се изправят очи в очи "на неутрална територия" заедно с екипите си. Независимият кандидат се съгласи, но при условие, че сблъсъкът ще е лидерски.

Днес темата отново бе дискутирана от двата предизборни щаба.

От ГЕРБ-София заявиха, че те и партньорите им от СДС-София са отправили покана за дебат преди балотажа между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова, заедно с техните екипи по важни теми за развитието на София.

Още по темата

"Категорично изразихме позиция, че дебатът трябва да се проведе на неутрална територия и с възможност да бъде отразен от всички медии, които искат това. Получихме покана за организирането му от БНТ, които поеха ангажимента да организират и да осигурят достъп на останалите медии. Обществената медия е естествен домакин на този дебат.

Г-жа Мая Манолова отказа участие в дебата за София, който предложихме, и който обществената медия беше готова да организира. Г-жа Манолова продължава да крие както лицата на хората, които стоят зад нея, така и произхода на средствата, с които финансира кампанията си. Това са много важни въпроси, от които тя продължава да бяга и не дава отговори. Категорични сме, че вече е време, заедно с кандидатите за кмет, да дебатират и екипите им, които ще носят отговорност за изпълнение на предизборните програми", завиха те.

Според независимия кандидат за кмет на София Мая Манолова предложението на БНТ е ясно и то не включва екипа на Йорданка Фандъкова.

"Нека ГЕРБ бъдат коректни и да кажат, Мая Манолова не приема условията на ГЕРБ. Да, не приемам условията нито на ГЕРБ, нито на г-жа Фандъкова, нито на нейния екип" каза на пресконфернеция Манолова във връзка с твърденията на ГЕРБ, че е отказала дебата в БНТ.  

"Имаме покана за дебат, организиран от БНТ, който сме приели, но щабът на г-жа Фандъкова, екипът на г-жа Фандъкова, искат да управляват и медиите, искат да им наложат техните правила, искат да диктуват условията", каза Манолова. 

Относно твърденията на Бойко Борисов, че той е я направил омбудсман, Манолова каза, че Борисов си приписва свръхестествени възможности. "Очаквам, след като ме направи омбудсман, сега да ме направи и кмет, но не с купен и контролиран вот", коментира тя.

По думите й две трети от гласувалите граждани са гласували "протестно". "Аз съм на страната на тези две трети, които гласуваха за промяна на модела", посочи Манолова. "Съгласна съм, че съм само средство - инструмент на промяната в неделя, ако гражданите пожелаят", коментира още тя.

Относно разликата от близо 10 процента, при обработени сто процента от изборните протоколи, Мая Манолова каза: "Разликата между мен и г-жа Фандъкова е 8,5 процента. Това са 38 хиляди гласа, които в София от един милион и петстотин хиляди, са абсолютно преодолима преднина, ако столичани излязат и гласуват в неделя".

Всеки истински глас убива един купен глас. Това е моето послание, хора излезте и гласувайте, това е глас за бъдещето, свободата и демокрацията, каза Манолова.

Манолова заяви в началото на пресконференцията, че в момента цялото статукво е впрегнало ресурса си, за да запази властта и е мобилизиран целият подземен свят. Минчо Спасов, който е в Инициативния комитет, подкрепил Манолова, заяви че ще сезира главния прокурор за купен вот в ромските квартали на столицата.

Манолова каза, че събраните дарения до момента са 150 хил.лв. от 168 дарители и информацията за тях е достъпна на сайта й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 43 трябва ти по широк кръг приятели и познати Матряла на позитано 20 неструва
44
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че за какво ни е ? Да слушаме как Мая един час блее общи приказки Още повече че е и бита карта
43
5
 
1
 
! Отговори
хахахахаааааа преди 4 години
Та манолова има ли екип. Тя скача от легла на легло
42
6
 
4
 
! Отговори
София е синя преди 4 години
*** и комунистка никога не е ставала кмет на София и никога няма да стане. Мая Манолова е и *** и комунистка т.е. никога не може да стане кмет на София.
41
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще видим дали няма шанс. Всичките ми познати и приятели се готвят да гласуват за Манолова. Време е за як шут в празните, крадливи, гербави кратуни!
40
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво ни интересува това ?
39
8
 
5
 
! Отговори
Мая няма шанс преди 4 години
В София Мая няма никакъв шанс. Майчето бе употребена от БСП в местните избори и след загубата им ще бъде захвърлена в забрава като по този начин хитрата *** ще реши в своя полза лидерския си проблем в БСП ...
38
5
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
"Столичани в упадък",знам,че повечето от вас си немат и представа какво са ИСТИНСКИТЕ софиянци,но..поне ..проявете малко себеуважение!Хем сте недоволни от слугинажа на Белчинската даскалица по руски език,хем...ви е страх да я елиминирате....От каво се страхувате?..Че София "ще престане да съществува" ако даскалицата се махне?..Че парите ще секнат?..Че София ще стане "Видин" ..?..Боже,Боже!..Или просто ви харесва "Факултето" да определя битието ви?..СТОТИЦА на глас!..Да живей труда на ци
37
4
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
за каъв "дебат" става въпрос?Та тия ЗА ПРЪВ ПЪТ ли ше напинят в "политиката"?Софиянци са пределно НАЯСНО какво може да им предложи фъндъчката!!Защото тая вече толкова години показва на какво е способна.Та как така сега,в няколко минути тая ще се опита да се изкара "нещо друго",различно от това,с което се е ДОКАЗАЛА до сега?Или тя /фъндъчката/ разчита в такъв момент на това,с което мазно се поклони на Тиквун ,когато я "избраха" за "кмет":-"Надявам се да ми помагате,госин Бориссофф!"те това
36
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Време за промянавЕрно ли? хихихихихихииииииии
35
5
 
13
 
! Отговори
Време за промяна преди 4 години
Няма вечни кметове. Ако Мая Манолова стане кмет София ще има прозрачно управление и софиянци няма да плащат за ремонти на ремонтите като този на Графа. Разбира се общинските съветници от ГЕРБ ще се опитват да и пречат по всякакъв начин, но ако гласуват за корупционни сделки след това ще трябва да обясняват защо. Тъкмо това Фандъкова не може да направи, защото е параван за едно корумпирано управление.
34
3
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Вица на...седмицата: - Параванът на Боко,за 4-ти път...избран за кмет на София. Както Боко...казва -Параван да...посоча и той ще стане...кмет,защото го...харесват хората.
33
4
 
6
 
! Отговори
Вие в преди 4 години
Софиянци докарахте едно зло демокрация американска,заради вас, ще теглят много хора.
32
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Таа Фандука купи пейки за по 10 000 лева бройката на графа.. Айде СТИГА ТОЛКОВА
31
4
 
11
 
! Отговори
А-Бе преди 4 години
Сменяйте ги вече стига са крали по 10 пъти правят един *** ремонт.
30
9
 
5
 
! Отговори
Мая лъже и маже преди 4 години
И какво се оказа сега Мая Манолова сама си лепила неразлепваемите стикери за да обвинят конкурентите и(има снимки за това в лявото вестниче 19 минути). Лъжлата си е лъжла - като се започне от Костинбродската и лъжа, та и досега. Кръвта вода не става - бивш комунист няма...
29
6
 
11
 
! Отговори
Фандъкова преди 4 години
Два мандата се крие зад екипа си. Половината и заместници са разследвани за да корупция, тя е краде като за последно, но винаги в бяло. Руския език е на мода, да си го преподава
28
7
 
10
 
! Отговори
Данка преди 4 години
Ще дойде с тия от ФскултетО,които обгрижва два мандата.
27
7
 
13
 
! Отговори
Да,б е преди 4 години
БНТ е толкова неутрална,колкото и Референдум.А нсй-неутрслна е водещата Чешмеджиева.ГЕРБ им налива милиони от нашите данъци,но те обслужват само управляващите.
26
14
 
9
 
! Отговори
София не забравяй... преди 4 години
Софиянци не забравяйте, че Мая Галева(Костинбродска) гласува за избора на Пеевски за министър на МВР по време на правителството на Орешарски и след това плюеше и злобно обиждаше цяла година справедливите протести на софиянци срещу комунистическата мафия. Самото кандидатиране на тази семпла провинциална комунистка за кмет на София е голямо нахалство и обида за софиянци. Да я накажем и отстраним от политиката завинаги !