Взеха се!

Принц Уилям и Кейт Мидълтън си казаха "Да"
Обновена: 29 апр 2011 14:47 | 29 апр 2011 13:30,
583
Взеха се!
Щастливата булка Кейт Мидълтън Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Сватбата, която подлудява целия свят месеци наред, се случи. Британският принц Уилям и неговата избраница Кейт Мидълтън си казаха заветното „Да“ в Уестминстърското абатство в Лондон.

Двамата си размениха брачни клетви. Брачната халката е една и беше сложена от Уилям на пръста на Кейт. Той самият избра да не носи халка по примера на дядо си, Единбургския херцог.

След това бяха обявени за съпруг и съпруга от духовния глава на Англиканската църква – Кентърбърийския архиепископ Роуан Уилямс.

Днешният ден в Лондон се определя като най великия за британската монархия от 30 години насам.

Очаква се, че церемонията е приковала пред екраните над 2 милиарда зрители в целия свят, 8 хиляди журналисти отразяват събитието. Хиляди британци и туристи от няколко нощи са заформили палатков лагер около Бъкингамския дворец в очакване на кралското бракосъчетание.

Списъкът с гостите е впечатляващ микс от приятели на кралското семейство, спортни звезди и знаменитости. В него има 1900 имена, присъстват дори двама диктатори. Сред поканените са футболистът Дейвид Бекъм и съпругата му Виктория, музикантът Елтън Джон и актьорът Роуан Аткинсън, изиграл емблематичната роля на Мистър Бийн.

Още по темата
Британското кралско семейство е поканило и бившия премиер на България и роднина на английската кралица Симеон Сакскобургготски заедно със съпругата му доня Маргарита Гомес-Асебо.

Десетте камбани на лондонското Уестминстърско абатство ще бият повече от три часа след венчавката. Сватбата се охранява от 5000 служители на реда.

Младоженците ще почерпят с две торти – традиционна сватбена плодова торта и любимата шоколадово-бисквитена торта на Уилям.

Кралската сватба ще струва над 5 милиона лири на данъкоплатците. 

Принц Уилям и Кейт Мидълтън получиха титлите херцог и херцогиня на Кембридж. Принц Уилям, който е втори поред за наследяване на трона, ще стане също граф на Стратърн и барон на Карикфъргъс.

Кейт съответно ще стана графиня на Стратърн и баронеса на Карикфъргъс след сватбата в Уестминстърското абатство. Булката автоматично ще стане и "принцеса Уилям Уелски".  

Протоколът обаче не предвижда тя да стане "принцеса Катрин" или "принцеса Кейт", защото няма благородническо потекло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


583
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
425
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Никъде не виждам, че споменаването на думичката "***", "админчето" и т.н. води до нарушаване на правилата на сайта.А колко изтривания на коментари и бан-ове отнесох заради това... А реално нямате право!
424
0
 
1
 
! Отговори
Правилата на сайта преди 13 години
УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА УСЛУГАТА ЗА КОМЕНТАРИ В DNES.BGDnes.bg e новинарски сайт, предоставящ услуга за публикуване на коментари под статия. Ползването на услугата не изисква регистрация за потребителите и е безплатна. За да публикувате коментар под статия в Dnes.bg, е необходимо само да въведете код за сигурност.Публикувайки коментар в Dnes.bg, Вие се съгласявате, че няма да публикувате текстове с порнографски характер, подтикващи към насилие, етническа и/или религиозна нетърпимост, думи с обидно съдържание и всякакви материали, които са в разрез с българското законодателство (вкл. Закона за авторското право и сродните му права) и правото на Европейския съюз. Вие се съгласявате също така да не публикувате каквито и да е материали или връзки с други уеб сайтове, чрез които се нарушава правото на интелектуална собственост.Авторските права върху коментарите в Dnes.bg принадлежат на техните автори, като Dnes.bg си запазва правото да използва публикуваните коментари в Dnes.bg за свои нужди, включително с рекламна или друга търговска цел.Потребителите на Dnes.bg се съгласяват, че Dnes.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в сайта коментари.Dnes.bg си запазва правото да изтрива коментари, които са в противоречие с настоящите Общи условия, както и коментари, които са написани на латиница.Трябва да знаете, че IP адресите, от които са направени всички коментари, се записват и могат да бъдат използвани в определени случаи за разкриване самоличността на лицата, които са публикували съответните коментари, в нарушение на настоящите Общи условия. Dnes.bg си запазва правото да уведоми и окаже пълно съдействие на компетентните държавни органи, включително прокуратурата, следствието и полицейските органи, за всеки коментар, който нарушава законодателството на Р България и правото на Европейския съюз.Dnes.bg не носи каквато и да е отговорност в случай на загубена информация или на невъзможност за запазване на информация, въведена с коментарите на сайта.Публикуването на коментар в Dnes.bg означава, че сте запознат с настоящите Общи условия, съгласен сте с тях и се задължавате да ги спазвате.
423
9
 
2
 
! Отговори
..... преди 13 години
ТАЯ ДАЛИ ЩЕ Я ДУМНАТ КАТО ОНАЯ ДАЯНА ????
422
5
 
3
 
! Отговори
.... преди 13 години
Дреме ми на .... че са се взели.Толкова много внимание за една сватба.
421
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Напълно съм съгласна с коментарите от 1 до 460.Интересни,впечатляващи и абсолютно изчерпателни.Похвално е ,че може да споделиш мисълта си свободно
420
5
 
2
 
! Отговори
бръмбЪЪЪр преди 13 години
ако на тия дванмата лигльовци им се струва че целия свят се върти около тях значи им се вие свят!!!! а на кои му пука за тях? в Бг всичко е ок та и тях да ги мислиме става ли пръстена след пръстена друго ще стане ли ? :Д аман от лигльовци
419
2
 
4
 
! Отговори
qqqq преди 13 години
голем праз че са се взели колко хора се взимат и не го пишете ся пък голяма работа стана и те са хора като всички останали ама малко по *** и разглезени ;)
418
3
 
17
 
! Отговори
ТЯ преди 13 години
Да са живи и здрави младоженците!толкова красота и любов отдавна не бях виждала!щастливци!!!
417
1
 
8
 
! Отговори
cenzura преди 13 години
Dnes bg,za6to triete komentarite na horata. Nali ima svoboda na slovoto? Ili ste ot starata gvardia?
416
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Онея пръднаха,а нашите журналисти се ***!
415
10
 
9
 
! Отговори
Сад_Съм преди 13 години
гОлема работа като са се взели ! После ще пишете : Разделиха се !
414
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо се трият коментарите?! Хората откровено не ги вълнува! Това натрапване на сватбата нон стоп е нормално да ги е изнервило! Какво очаквате?! Да се радват като само им се навират всякакви ненужни подробности за тия двамата ли? Ами на мен хич не ми пука, че на Кейт не й ставал пръстена или била дебела! Повярвайте ми! На никой НЕ МУ ПУКА!!! СПРЕТЕ ВЕЧЕ!! Още повече, че това НЕ Е българска кралска сватба, а английска!
413
7
 
9
 
! Отговори
darling преди 13 години
защо пък да бълваме злоба? мен най- откровено просто не ме вълнуват и не ми е приятно да ми се натрапват някакви чужди идеали и фалшиви новини.. на хората отдавна им омръзна от тази празна показност... то не бяха гладуващи да идат на сватба, плачещи, готвещи, шиещи..е и?
412
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да живеят данъкоплатците! Днес те (и овцете) отново имаха шанс да сложат на кантар собствените си възможности с възможностите на високите търтеи. Но... А короната на англия отново се напиняше и нагля в глобални мащаби с всички свои сили, зъби и нокти и с всичко грабено и завличано от всички краища на света, заливайки световните медии с мухлясали амбиции да доказва и предоказва колко безпреходна и вечна е мощта Й. И колко непреходно владее ТЯ целия свят. Слънчевата система дори. Дали? О, Боже...
411
0
 
3
 
! Отговори
да да преди 13 години
Имаше един подивел кон,но всички коментатори се направиха,че не го виждат как препускаше .
410
1
 
7
 
! Отговори
ha ha преди 13 години
Какво се случва тук, някаква масова чистка май. :)
409
7
 
11
 
! Отговори
бачкатор преди 13 години
Глеай сега с какви рабути занимават бългринът-кралски сватби и принцеси ! Ама какво общо има той с тиа капиталистически експлотатори и ***, че да им обръща толкуз внимание и да му отклонявате интересите с тях, за да не може да се концентрира за посрещането на предстоящият дългоочакван всенароден празник на всички трудещи се-1 МАЙ!Я бърже му пуснете една масовка за първомайска манифестация,ей така за тонус и да му се подобри настроението!
408
0
 
11
 
! Отговори
не цензурирайте! преди 13 години
АБСОЛЮТНО ПОДКРЕПЯМ 482! ТАКОВА СЛУХТЕНЕ И *** НА СВЕСТНИТЕ,НО КРИТИЧНИ КОМЕНТАРИ,ДОКАТО ГАДОСТИТЕ И ПОМИЯТА СЕ ТОЛЕРИРА.*** ДА НЕ Е ДРОГИРАН.ДЪРЖИ СЕ НЕАДЕКВАТНО.НЕ МОЖЕ ДА ОПАЗИ, ЗНАЕМ КОЙ *** ОТ НАРОДНАТА "ЛЮБОВ"
407
2
 
8
 
! Отговори
SAW преди 13 години
Някой знае ли дали е вЕрно, че и дедо Мони бил поканен? Само да пазят, че тоя ще открадне нещо!!!
406
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Изтритите коментари са страшна гледка. Влизах тук, за да ги чета.