Защо отделяме 3 млрд. часа седмично за видеоигри

Хората търсели "идеалния аз"
7 авг 2011 18:56,
26
Защо отделяме 3 млрд. часа седмично за видеоигри
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Известно е, че хората по света отделят общо 3 милиарда часа седмично за видеоигри, но досега оставаше загадка за специалистите какво ги задържа толкова дълго време пред екрана, съобщи "Сайънс дейли".

Според изследване на учени от университета на Есекс, Великобритания, хората играят и се наслаждават на видеоигрите, защото те им дават възможност да "изпробват" различни характеристики в търсене на "идеалния аз".

"Играта става по-забавна, когато човек получи шанса да наподоби идеалната си същност и да действа според представите си за нея.

Привлекателното във видеоигрите е, че можеш да си представиш каква роля искаш да изиграеш и след това да го направиш", пишат изследователите в сп. "Psychological Science", цитирани от БТА.

Авторите на проучването са установили, че когато на играчите се даде възможност да приемат нова самоличност - на индивид от различен пол, герой или злодей, това ги кара да се чувстват по-самоуверени и по-позитивни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: проучваневидеоигри
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Deathstalker преди 12 години
Едно време цъках до припадък Duke Nukem, редувайки я с Warcraft I и II, сега минах на спейс-трейд симове - X3:Terran conflict и Evochron-Mercenary.
24
0
 
1
 
! Отговори
Боцко преди 12 години
Откакто видях как Лара, срещнах идеалния себеси! Силикон и 2 (два!) пищова.
23
0
 
4
 
! Отговори
Кирчо преди 12 години
Ей тея от днес.бг 'ква седмица имат само ... 3млрд. часа!!! И за 3млрд. часа как не можахте един главен редактор да си намерите беее хахаха
22
0
 
5
 
! Отговори
Wow преди 12 години
Dnes.bg откриха Америка... това не е новина.. знае се от години и го има на всякъде из мрежата... но не е проблем.. очаквам след 2-3 години статия тук, че са откирили 3D телевизията...
21
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 12 години
Хората търсели "идеалния аз" Голям тероризъм имам във вътре обичам шутърите :DDD
20
3
 
15
 
! Отговори
portal2 преди 12 години
Игрите са полезни! Развиват куп качества, развиват рефлекси, съобразителност, стратегия и още много неща. Насилието е вродено, ако не го разтоварваме с игри и филми реалността ще е 100 пъти по кървава. Психолозите са ***.
19
1
 
1
 
! Отговори
hah преди 12 години
Игрите са ви виновни за всичко... в книгите и филмите има не по-малко насилие. Всъщност най-бруталните сцени са точно в книгите , тъй като и при филмите и при игрите, препоръчителния рейтинг на крайния продукт се планира още в началния статии на продукцията, т.е. гледат да се впишат в възможно най-нисък рейтинг, предвит таргет-а си,за да си нямат проблеми с определени, по-консервативни, пазари. При книгите ситуацията е малко по различна, тъй като са доста по-отдавна съществуваща медиа.
18
0
 
2
 
! Отговори
Discovery преди 12 години
До спорещите:Че статията си е "шитня" си е такава, че *** си е *** си е ***. Номер 12 му го обясни точо!!! Заглавието е написано така, за да привлече внимание, журналистически стил му се вика(подвеждане)... Игрите, се превърнаха в изкуство, забавление и развлечение от много отдавна... игрите ти предлагат да се потопиш в един различен свят, да направиш невъзможното възможно :) и да забравиш за миг проблемите!!! Друг е въпроса, че някои хора прекаляват тотално, номер две се изрази точно!!!
17
0
 
0
 
! Отговори
келеша преди 12 години
а ти как би определил статията?
16
1
 
4
 
! Отговори
до КЕЛЕША преди 12 години
Това "шитня" явно е някой много моден жаргон. Продължавай да го използваш, само показва колко си умен и "раЗСъдлив" :D
15
0
 
4
 
! Отговори
келеша преди 12 години
и все пак днес.бг са такива некадърници и толкова често преписват грешно, че е по-близко до акъла, да са преписали грешно заглавието отколкото то да е истинското с вметната уловка, признавам си, мързеше ме да чета и ги обидих този път журналята(от днес.бг) незаслужено
14
4
 
1
 
! Отговори
келеша преди 12 години
до 10: дели се на 365,25 това е най-точното, годината има 365 и четвъртинка денонощиядо 12: ахах голямата съобразителност, нали това ти казвам,че статията е шитня,в началото даже не си правих труда да я чета, после прочетох,все тая, еднакво *** е, но поне е имало какво твоя мозък да съобразява
13
0
 
0
 
! Отговори
Ило преди 12 години
Идиотозавър си еиййй, точно си го е сметнал човека
12
1
 
7
 
! Отговори
koko преди 12 години
До номер 2Ами пич, ако се научиш малко да мислиш, преди да пишеш, може да си спестиш някой и друг бан. 3млрд. часа седмично се отделят не от един човек, а от всички взети заедно. Вярно, че не е написано малко подвеждащо, ама колко трябва да си "несъобразителен", за да не се сетиш. Май имаш нужда да поиграеш на някой "пойнт енд клик" или пъзелче, за да размърдаш суроватката, която наричаш свой мозък...
11
3
 
6
 
! Отговори
Нанев преди 12 години
"Наблюдавай един човек, как се забавлява по време на игра и ще научиш повече за него, отколкото ако разговаряш с него цяла година."
10
2
 
3
 
! Отговори
Промитаци преди 12 години
До номер 4(***). ***, научи се да смяташ!3 000 000 000/24=125 000 000 денонощия.Оттук 125 000 000 го раздели с "елката" на 365, айде и на 366, ако искаш го раздели. Как, обясни ми как получи това, което си получил? Стига бе ман и с калкулатор ли не можеш. Лошото, е че не си само ти.
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми да отделяме ги. И какво лошо ли е? Все едно да напиша "Защо отделяме 3 млрд. часа седмично за дискотеките". Защото е забавно заради това. Игрите са нещо което отчасти формира характера. И не бих казал че го формират към лошо. Игрите били виновни за насилието. Човека по природа е зъл и би използвал възможност да нарани друг по-слаб човек. (Това доколкото знам е по Макиавели ама истиския не този от форума въпреки че и втория е прав в доста свои коментари). Прав ли съм Machiavelli или греша.
8
2
 
15
 
! Отговори
мразя ЦИГАНИ преди 12 години
Много е яка ! Аз лично много и се наслаждавам нямам търпение да излезе Heart of the swarm
7
0
 
11
 
! Отговори
бобето преди 12 години
"когато на играчите се даде възможност да приемат нова самоличност - на индивид от различен пол, герой или злодей, това ги кара да се чувстват по-самоуверени и по-позитивни."- същото си е мислил и янето, когато обърнал резбата!
6
3
 
22
 
! Отговори
келеша преди 12 години
"Привлекателното във видеоигрите е, че можеш да си представиш каква роля искаш да изиграеш и след това да го направиш, пишат изследователите в сп. "Psychological Science""Никога нямаше да се сетя затова, ако не бяха пичовете от сп. псайхолоджикал сайанс, признавам си!Сега си цъкам старкрафт 2, какво мислите, супер игричка, а?

Спонсорирани публикации