Милиардерка ядоса австралийците, учи ги как да забогатеят

Джина Райнхарт съветва работниците да не пият, а да работят
31 авг 2012 22:10, Елка Василева
193
Милиардерка ядоса австралийците, учи ги как да забогатеят
Джина Райнхарт. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Лейбъристкото правителство на Австралия осъди изявленията на най-богатата жена в света, която твърди, че сънародниците й били "мързеливи работници, които прекалено много пият и се забавляват", предаде ДПА.

Направилата милиарди от минодобива Джина Райнхарт предизвика тази седмица скандал, казвайки пред списание, че всички могат да натрупат милиони, ако просто работят по-усърдно и прекарват по-малко време в пиене с приятели.

Вицепремиерът Уейн Суон каза, че Райнхарт е обидила австралийските работници, казвайки им: "излезте от кръчмата и вървете да правите милиарди".

Според бившия министър-председател Кевин Руд Райнхарт е допуснала грешка и призивът й за орязване на минималната заплата нямало да намали безработицата, защото "животът е по-сложен".

Здравният министър Таня Плиберсек каза, че Райнхарт трябва да види как се живее с минимална заплата и тогава да предлага намаляването й.

Петдесет и осем годишната Райнхарт е най-богатият човек в Австралия. Състоянието й се оценява на 28 милиарда щатски долара. През 1992 г., когато тя поела семейния бизнес, фирмата разполагала само с няколко договора за наем на мини. Компанията се разраснала благодарение на няколко умни решения за създаване на смесени фирми, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
0
 
! Отговори
Yoda преди 11 години
This Woman Totally Looks Like Jabba the Hutt!!!Just Use the Force...
157
0
 
3
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
живял съм и във фашистка България и в "Развитото социалистическо общество " и сега живея в " Демократична пазарна икономика" - ВСИЧКО Е ЕДНИ Л**** ! :)
156
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бях се обосновал за маркс но коментара е изтрит. Истината боли. Капитализма е на изкуствено дишане от всякакви финансови институции.
155
0
 
0
 
! Отговори
2 част преди 11 години
"Я говорю,настанет время,и будем мы жить вот в таких райских садах, в таких вот чудесных маленьких городках с бассейнами, а вокруг сосны столетние, а дальше яблоневые сады. А еще лучше вишневые.Вишневый сад!!Оня: Дурак ты, устало ответил он, дурак, а еще танкист. Это почему же я дурак? возмутился я. Нет, ты постой, это почему же я дурак?Оня: А кто ж, по-твоему, *** в коммунизме таскать будет?? " Край на цитата !!Който разбрал-разбрал!А гов*а има и в Австралия,милардерски в чов.вид!!
154
0
 
1
 
! Отговори
1 част преди 11 години
до 179 дето още сънува стария,остарял Маркс,ей ти на важен диалог от една книга за "живота" през комунизма какъв щял да бъде(говорят автора и друг войник,когато са натирени да ринат лай*ата на комун.големци край вилите им: "Авторът: Слышь, артиллерия, вот тяжело нам сейчас, а придет время, будем и мы жить в таких вот райских условиях, в коммунизме. Вот жизнь-то будет! А?Оня: Как жить? С носилками *** в руках? Да нет, я не про то, огорчился я такой душевной черствости. Я говорю...
153
0
 
4
 
! Отговори
още по-така преди 11 години
Към редовия човек и народ(99%) от населението се изтропала че трябвало да строи и инвестира?! Народът,който я критикувал! И не мирясва,а тича срещу народа,срещу мнозинството от 99%,прави се на засегната,а и НАГЛЕЕ и дава изродски акъли?!налапала 500кв.км залежи наготово,по наследство,цял живот си промивала мозъка с пачки и долари..какво друго да изтропа публично,пред хората?! И какво яко,*** и голямо го е изтропала- прилича й,я какво прасе е не само по вид външен,но и вътрешен такъв!! АДИО
152
0
 
3
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
пък аз е съветвам , да не яде
151
0
 
2
 
! Отговори
най-така преди 11 години
хахах,не били милионер-милиардери като нея- защото пиели , пушели и излизали ,ахах! а тя не пие ,не пуши,стои в небостъргача-бърлога само и затуй стана милиардер?? ей я долу биограф. й справка,знае се,и 177ми я каза пак !!Хората не че нямат пари(2000 евро мин.заплата е в АУС),а просто виждат че такива като теб за безбожни луди,смахнати на тема милиарди кратуни,които на всичкото плащат само частица на тия работници техни,дето можело милионери да бъдат,хаха!!Към редовия народ казала да строи и ..
150
0
 
5
 
! Отговори
по-така преди 11 години
прод. на цитата:"Станете един от тези хора, които работят здраво, инвестират и строят, и в същото време създават работни места и възможности за другите. Австралия има нужда от такива хора. Абс.кретенщини дума наглата!Хах,всеки да станел милионер,всеки да прилапал като нея по наследство милиарди и т.н.?! ама как да стане това с всеки??Па и не всеки е такъв наглец,прилапвач и с основна матрица в главата да трупа луди милиони?!Ако всеки инвестира и милионер е-кой ще чисти л*йната на милионерите?!
149
0
 
3
 
! Отговори
ТАКА преди 11 години
ТОЧНО,ТОВА СА ФАКТИТЕ,177-МИ!! И СЛЕД КАТО СЕ ЗНАЯТ ОТ ВСИЧКИ ТАЯ НАГЛА НАГЛО ПРЕД ВСИЧКИ РЪСИ Л**** СЛОВЕСНИ !!"Трябва да окуражим хората да инвестират и да строят. Няма монопол над правото да станеш милионер. Ако завиждате на тези с повече пари, недейте да седите и да се оплаквате, направете нещо, за да изкарате пари и вие прекарвайте по-малко време в пиене, пушене и излизане и повече време в работа. "
148
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
en.wikipedia.org/wiki/Social_creditВ цивилизацията само образованието и мисълта е сила. Защото цивилизацията се гради на тях. И накрая ще разберете че освен Маркс друг истински икономист няма, другите само се опитват да докажат че капитализма е жив и има бъдеще - като мислят разни цикли и банкови стратегии за да държат системата на пазарите жива.
147
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами не всеки става за бизнесмен. Както не всеки става за щангист или математик. Просто някои хора са си посредствени и няма какво да протестирате срещу Господ.
146
2
 
17
 
! Отговори
свинска наглост преди 11 години
"Джина се ражда като дъщеря на минния магнат Ланг Ханкок. Омъжва се млада и се отдава на семейството си.Сама майка на четири деца тя успява да спечели съдебната битка с мащехата си и през 2001 година поема тоталния контрол над империята на баща си."Я виж ти колко интересно,значи ако не беше наследила кинтите на татко,щеше да бъде една редова дебела и запусната домакиня.И тази свинка има наглостта да съветва хората как се става милионер.Да беше почнала от нулата,ок,ама при това положение...
145
1
 
11
 
! Отговори
да е жива и здрава преди 11 години
Не ми изглежда много щастлива с нейното богатство. А и едва ли повечето от нас искат милиарди или дори милиони евра. Искаме нормален, човешки живот, работа и добро и справедливо заплащане на труда си. Важен момнент е обаче, че тя все пак е НАСЛЕДИЛА БИЗНЕС и до го е доразвила. Ако не беше така сигурно щеше да шие в някой шивашки цех /би и подхождало/ Така че- като има пари- нека даде старт /начелен бизнес/ на 100 човека, а не съвети- и ще направи добро дело!
144
2
 
4
 
! Отговори
Посетител преди 11 години
Туй да не правим онуй да не правим ... а вие да може да си правите всичко. Даже и престъпленията са позволени на богатия ... стига да може да си го позволи. А 90% от всичко може да си го позволи... някоя глоба.... някой съдия ... Тая ще ме учи мене ... Алоооо от работа се става гърбав не богат. Така е във България. Нищо няма срещу трудът ти. Всичко е измама хора... Има 2 вида хора... сещайте се ..... А за вярващите, че някой ще накаже богатия измамник ... блаженни са вярващите ;)
143
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много хора правят или са опитали бизнес но не са богати. Да правиш бизнес не значи че ще станеш богат. Много хора се издържат чрез бизнес и целта им не да станат богати а да живеят щастливо. И много работници изкарват повече от много бизнесмени, работата също е бизнес - това е занаят в който си инвестирал.
142
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само лошите хора са богати и в Библията го пише. Да не говорим че мотото на богатите и икономистите които ги обслужват е че алчността и егото са най-големите ценности.
141
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Работниците на кого ги дават парите? А тя от къде ги взима парите. Ако работниците не изкарват нищо и бизнеса няма да изкарва нищо. Що не и съборят бизнеса с метода на късите позиции.
140
6
 
5
 
! Отговори
Богат преди 11 години
Всеки, който има достатъчно мозък, може да разбере, защо работника си остава цял живот работник. Повечето плювачи ще си останат на това ниво, което са сега и на смъртния си одър. Богат, човек им казва какво да правят, та нали всички си мислят, че искат да станат богати. Да, ама богати става само тези, които го искат истински. Онези с илюзиите само плюят, завиждат и се оплакват цял живот. Народа отдавна го е казал "На каквото си постелеш, на това ще легнеш".
139
0
 
2
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
АМИ ЗАЩОТО АКО НЕ ПИЕХА КАКО..И МИЛИАРД МИЛИАРДА ДА СИ НАКРАЛА..НЯМА ДА ИМА КОЙ ДА ТИ ГО СЛОЖИ..ГРОЗЕН МУТАНТ