Victoria's Secret обиди клиентките си, не се извини

Дами скочиха, че компанията налага нереалистични стандарти за красота
Обновена: 12 ное 2014 14:20 | 12 ное 2014 14:20,
29
Victoria's Secret обиди клиентките си, не се извини
Снимка: Twitter

Рекламна кампания на модната линия за бельо Victoria's Secret разгневи дамите и дори стана повод да се създаде хаштаг движение #Аз съм перфектна. Жените недоволстват, че компанията нездравословни и нереалистични стандарти за красота заради изваяните слаби тела на моделите в рекламата под надслов "Перфектното тяло".

Три британски ученички взеха на прицел рекламната кампания и в резултат на активността в социалните мрежи на потребителки Victoria's Secret промени мотото на кампанията си, но така и не се извини на дамите, пише Би Би Си.

"Рекламата на този сутиен увековечава ниското самочувствие сред жените, които нямат толкова минималистични мерки", обясняват трите жени, които започват акцията срещу компанията.

Според тях модният бранд трябва да поеме отговорност за това послание, вместо да предлага "нездравословни и нереалистични стандарти за красота".

Според протестиращите посланието не отразява невероятното разнообразие на женските тела, а обявява само един тип женско тяло за перфектен.

Негодуващите събраха над почти 30 хил. подписа и изискаха рекламата да бъде свалена и дамите да получат извинение от компанията.

Разбира се, конкурентна фирма за бельо също се възползва от случая да представи своя версия на рекламата за "перфектното тяло" и представи разнообразието на женските тела. Тя показа снимка, на която има десет жени, които изглеждат по съвсем различен начин - има слаби, както и много пищни модели.

"Victoria's Secret е трябвало да предположи, че ще засегне някаква част от своите потребители", казва Джери Уинд, професор по маркетинг. "Има основно правило, че компанията трябва да уважава клиентите си. Щом публиката реагира негативно, значи има липса на респект", допълва той.

И така, Victoria's Secret промени само мотото на кампанията си в онлайн рекламата. Старото, обидно за жените послание обаче остана в магазините. А извинение няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Милена преди 9 години
За да имаш хармонично, красиво и апетитно тяло,не е нужно да си кльощава и анорексична,все пак дългите крайници са и даденост по ген,но не става само да седиш и тъпчеш боклучива храна.... Трябва си спорт и усилия... Хората, които непрекъснато тръбят, че "пълнеят от въздуха ",че"дрехите са с мерки за анорексици "просто искат само да стоят и да слабеят без усилия.. А това не е възможно, защото красивото тяло е не само слабото тяло,а и стегнатото такова.Уважавайте повече себе си,и резултати ще има
21
2
 
1
 
! Отговори
пича преди 9 години
*** комплексарките - искат и да плюскат и да са красиви - е не става - за да си във форма трябва тренировка и ограничение - да не мислите че на мен ми е лесно 6 дни в седмицата да тренирам за да съм ОК, да не ям мазно и да спазвам режим - но като се съблеча и ме гледат и цъкат с език - а най ме кефят тия дето викат "ако тренирах щях да съм по-добре от тебе" - е да, ама АКО е голяма дума....същото е и при жените, но мен лично най-ме кефят огромните закръглени дупари, не кьощавите....
20
3
 
5
 
! Отговори
Феликс преди 9 години
Жените с леко занижено самочувствие са по-сговорчиви, - благодарско на Виктория Сикрет :-)
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименАнорексията възниква в резултат на психически проблем и е тъпо да обвиняваш някаква реклама за това. Просто някои хора са лабилни и това все на някъде избива, ако не е в анорексия, ще е в нещо друго.
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всъщност моделките трудно влизат в някакви критерии за красота - едно заради това, че са кльощави без женски форми и второ заради това, че главите им изглеждат огромни на фона на кльощавото им тяло. Изключенията са малко.
17
1
 
11
 
! Отговори
Истината преди 9 години
Прави са жените - не може жени с нормално тегло, да се причисляват към "дебелите", а с "перфектни" тела да са някакви кльощавелки и анорексички.
16
2
 
2
 
! Отговори
еи преди 9 години
гласувам за този стандарт ,направо в БДС
15
2
 
12
 
! Отговори
Дама 170/62 преди 9 години
Не се чувствам дебела и според възрастта и литературата по темата за теглото, съм в нормата. Все пак подкрепям протеста, защото, наиистина, се налага модел за подражание анорексично момичешко тяло. Не зная що за кучета харесват тези скелети, но на подрастващите, определено, влияе зле. Подкрепям и борбата с наднорменото тегло.
14
2
 
9
 
! Отговори
Монархист преди 9 години
Здравето ви зависи предимно от това как и с какво се храните. Не можете да очаквате, че ще набивате нон-стоп фаст и джънк фууд и ще сте здрави и красиви. Яжте повече плодове, приемаите повече течности, повече свежа храна, по-малко млени меса или мазни храни и ще почувствате разликата.Опитвайте се да се движите повече, също помага за това да се чувствате по-добре. Вместо да използвате асансьор, качете се по стълбите, вместо да ползвате градския за една спирка - повървете малко.
13
2
 
11
 
! Отговори
Напълно преди 9 години
откачиха тия хора с правата им всякаквите брадати лели/чичковци и т.н.Даже някъде четох, че има подписка в САЩ до Дисни следващата принцеса в анимационен филм да е дебела .....
12
8
 
26
 
! Отговори
Tina преди 9 години
Комплексарски дивотии!...Какво извинение искат?Да се извинят, че някой не се чувства добре в кожата си? Манекенките се използват са реклама, за да привлекат вниманието.Ако имаше дискриминация - щяха да произвеждат само в 2 размера - XS и S...Доколкото знам има размери за всички...Все едно някой да се комплексира, че в клиповете постоянно налагат "перфектните негърски зад.ници" тип Джей Ло и Ники Минаж...
11
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Познавам две момичета, които се бореха с анорексия точно поради такива "послания" в рекламите. За щастие успяха да се преборят, но все още живеят с ужаса и не знаят кога болестта отново ще се завърне. Както наднорменото тегло, така и анорексията са нещо ужасно. Не знам, кое е по-малкото зло. Но като чета коментарите излиза, че е по-добре да умреш от анорексия от колкото да си с наднормено тегло. И другото което нека някой да ми обясни, защо само за жените се налага такъв модел за "подражание"?!
10
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До 11Така е и едната и другата крайност водят до тежки последици. За това трябва да се търси златната среда. Както не е нормално да си 30 кг, така не е нормално и да си 130.
9
5
 
30
 
! Отговори
До 11 преди 9 години
А, ти знаеш ли колко имат високо кръвно, диабет и куп други заболявания, заради наднормено тегло? Да заблуждаваш дебело дете, като му казваш, че е перфектно е престъпление.
8
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хора не е смешно! Малко ми момичета умряха от анорексия заради фотошопираните образи по рекламите. Защото някой им втълпи, че трябва да са 30 кг и да не ядат с дни за да са красиви. Така, че не знам как изглеждат тези момичета, които са почнали кампанията, обаче в нея има доста повече смисъл отколкото се вижда на пръв поглед.
7
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Който не му харесва - да не си купува... някои спортуваме и сме в норми!
6
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
прасета, грух-грух
5
3
 
23
 
! Отговори
циника преди 9 години
Тези момичета да си направят справка какво означава понятието "идеал". Идеалът затова е идеал, защото е труднодостижим или дори недостижим. Що за идеал би бил този, който е лесен за осъществяване и следователно осезаем за всеки един мързеливец.А през Ренесанса са харесвали закръглените жени, защото са ги смятали за по-здрави, по-жизнени и най-важното - по-плодовити. Това е.
4
5
 
13
 
! Отговори
Мариела преди 9 години
Много чувствителни станали тия американки бе, пфуу. Голямата работа!
3
6
 
34
 
! Отговори
tarbuh преди 9 години
Не е хубаво жена да е прекалено слаба, но това не значи, че ако има паласки или 20 кила чувал около пояса, трябва от криворазбрана коректност да й се казва, че и така е идеална и красива. Който си обича жената, ще я обича каквато е по характер и на външен вид, но за непознати хора това не важи.