"Електронна цигара" стана дума на годината

Употребата й се е удвоила за една година
Обновена: 18 ное 2014 20:24 | 18 ное 2014 20:24, Камелия Цветанова
12
"Електронна цигара" стана дума на годината
Снимка: Ройтерс, архив

Оксфордският речник на английския език избра думата "vape", която означава електронна цигара и пуша електронна цигара, за дума на 2014 г., съобщи Ройтерс.

Употребата на думата се е удвоила за една година и сега тя се среща 30 пъти по-често отколкото преди две години. Тази честота се обяснява не само с по-голямата популярност на електронните цигари, но и с дебатите за тяхната безопасност.

Думата "vape" се е появила в статия от 1983 г., която описва още неизобретените електронни цигари. Тя става популярна чак през 2009 г.

Пикът на употребата й е през април тази година, когато в Ню Йорк забраняват пушенето на електронни цигари на закрито, а във Великобритания започва работа първото вейп кафене.

През 2013 г. дума на годината стана селфи - автопортрет, направен със смартфон. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Николай преди 9 години
Аз пък вече 4 години си карам само на електронни. Рядко на места, където е забранено пушенето, но в кина и заведения си я ползвам. Като изключим едно потапяне в морето, не съм имал проблеми с устройствата. Такива обикновено имат хора, които имат трудност да научат и копчетата на дистанционното си. Не съм искал да откажа цигарите с нея, просто ги замених, понеже е по-малко вредно и не смърди. Подигравките подминавам, обикновено са от ***, които си дават половината заплата за пиене и тютюн.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До насила пушачТи нямаш никаква представа какво е нормален човек бе , *** !
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В развитите страни отдавна вейпинга е нещо нормално и обикновено го практикуват хора с над средното ниво на интелигентност. Само в България все още си мислим, че сме много готини, като пушим тютюневите ***, които убиват милиони хора всяка година, а още толкова пращат в болница, където им съдират кожата за лечението. *** народ сме и и това си е, а после имаме претенции - няма как да стане само с искане, а трябва и акъл!
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименТова може да го каже само един полуинтелигентен човек... Каквито жителите, такава и държавата. Не случайно сме на това дередже... :D
6
2
 
1
 
! Отговори
До вейпър №5 преди 9 години
Този съвет да опитат на децата си го давай! ***
5
8
 
1
 
! Отговори
насила пушач преди 9 години
Електронната цигара е бизнеса на някой тарикат, който успя да си направи рекламата. А овцете вкупом блеят и купуват, че да са електронни и модерни. Хайде няма нужда! Скъп ***. Нормалните хора знаят кое е цигара и кое е електронно лай-о.
4
1
 
7
 
! Отговори
вейпър преди 9 години
Пълен *** са нормалните цигари с електронкасъм от година.Разликата е страхотна едва ли бих пушил пак тютюн.Кафа е в началото после е върха.Важно е много как ще си направиш изпарителя каква течност ще изпаряваш и др дребни нещица.Бях пушач над 30г.Един съвет от мен -пробвайте.
3
2
 
7
 
! Отговори
Jamaica преди 9 години
А електронен коз от къде можем да си набавим?
2
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз пък не съм виждал почти хора да пушат електронни цигари, още повече да говорят пък за тях. :-) В наше село или си пушач и пушиш отвън заведенията или си непушач. Това с електронните цигари ми е много грозно..
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато "кожена пура" стане дума на годината, ще съм заинтересован ;)

Спонсорирани публикации