Абитуриентска тъпотия: Хилядарки за три минути слава

Родители в яростен спор: Кой е по-красив и изхарчи повече?
Обновена: 31 май 2016 14:00 | 31 май 2016 11:22, Александър Попов
175
Абитуриентска тъпотия: Хилядарки за три минути слава
Каролина-Клер на бал в "Ролс Ройс". Найс, а?

Често медиите и социалните мрежи са обвинявани, че използват абитуриентските балове за "храна". Май е месецът, в който завършващите и тоалетите са основна тема. Възниква обаче спор, кой е най-атрактивният на бала, чий тоалет е най-скъп, чии родители са се бръкнали най-много, за да изпъкне детето им.

Много е тъпо да се плюе по децата за техния избор и външен вид, за поведението им, за музиката, която съпътства празника им. Защото всичко това е продукт на възпитанието, най-вече в семейството. Хейтът по тях е хейт по нас самите, защото те са такива благодарение и на нас.

Медиите също не носят някаква глобална вина, защото самите абитуриенти държат да попаднат в тях. Видяхме мома на кон, която бе съпътствана от камери, които няма как да бъдат там, ако не са информирани предварително. Други се хвалят, че са отишли на празника си с каруца, с носия или пък някакъв друг отличаващ ги тоалет, атрибут или возило.

Има една категория, която пък държи да се покаже колко са заможни и как са пръснали хилядарки за бала.

Заформя се челен сблъсък – коя е девойката, привлякла най-много внимание със скъпата си рокля. Момчетата, както обикновено, са на заден план. Тази година никой не се похвали с чепици и костюм за над 10 000 лева.

Медийните фаворитки за принцеса на бала тази година са две. 

Вече всички се запознаха с абитуриенката Габриела Якуб. Тържеството й бе удостоено и с огромно медийно внимание, а самата Габи сподели, че е имала 3 рокли за вечерта и се е подготвяла за този ден цели 2 години. Твърди, че известността й се дължала на нейната красота, ум и упоритост.

Снимка: Facebook

"Не може без завист и злоба. Типична народна черта е. Тъжното е, че тези озлобени хора живеят в заблуда, че ако имаха тези възможности, щяха да са по-различни. И да, от 12-годишна ежемесечно си плащам за PR на всичките 32 медии, които ме спрягат, баща ми ме подготвя за продан, в Дубай ходя за същото, а за произхода ми да не говорим. Цялата съм в корекции и силикон и се чувствам много нещастна, защото съм емоционално празна барби кукла, която едвааам е завършила училище. Та за това празнувам така и живея така, както вие не може да си позволите! Не за друго, а защото сте злобни и завистливи! И само да питам-гроздето кисело ли е?...", демонстрира самочувствие Якуб.

Момичето допълва, че има най-грижовните родители, които не спират да се трудят, за да задоволяват всяко нейно желание, но също така обяснява, че никога не е злоупотребявала с това. Но пък не отрича, че славата я радва.

Ето тук е разковничето - хем искат да са известни, хем после се сърдят на негативните коментари. Богатството не е порок, но да го демонстрираш самоцелно няма как да се хареса на всички. Всъщност не би трябвало да се харесва на никого. Изцепките на задоволените отвсякъде момичета никога не са гледани с добро око. Не за нещо друго - защото се хвалиш с пръснати на вятъра пари, а всъщност нито си ги изкарал с пот, нито имаш заслуга за тях.

Родителите явно имат нужда от показ и нереализирани свои мечти да са известни и сега наваксват с децата си. Ако цялата двегодишна енергия на Якуб бе насочена да дари 1/10 от изхарчената сума за някоя връстничка, която няма с какво да отиде на бала - тогава би била поздравена.

Само че Габриела Якуб си има конкуренция - Каролина-Клер. За нейната известност се грижи нейната майка на принципа "нашето гардже е най-хубаво".

По думите й, момичето е участничка в редица конкурси за красота и не излизала от тройката на конкурси като "Мис Вселена България 2012" и "Кралица на Балканите 2012".

Ето я и Каролина Клер с дизайнерските й рокли. Всички снимки са изпратени от майка й

Вижте визитката-мечта на Клер, която надмина всякакви наши очаквания.

"Каролина-Клер е жив пример за това, че красивата жена може да бъде умна, класна, стилна, изискана, с ясни цели в живота, изпълнена с добродетели. Любовта и към животните датира от малка. Отглеждала е говорящ папагал, сърничка, опосум, маймунка, а кучето и котето са нейни постоянни спътници. Надарена с интелигентност, Каролина-Клер с лекота усвоява чужди езици. Стремежът й е да учи международни отношения и да бъде независима жена! Като момиче, което винаги знае какво иска, тя сама се свърза с арабските дизайнери Марлан и Халед.

Пленена от съвършенните модели на дизайнерите тя с лекота си избра два от тях. След като получиха нейна снимка, по техните думи, за тях стана удоволствие и приоритет да изработят рокли не само за красива българка, но и първите в България! Очаровани бяхме от факта, че за избора на цвят, Марлан и Халед поискаха Каролина-Клер да им изпрати снимка от цвета на кожата и косата в близък план! Цветовете на роклите бяха избрани измежду пъстра палитра от разцветки. Както аз, така и дъщеря ми сме възхитени, очаровани и благодарни на изключителните арабски дизайнери на световно ниво Марлан и Халед, които от разстояние с изпратени мерки и без нито една проба успяха за минимален срок от три седмици, да сътворят не само шедьовър в дизайнерското изкуство, качествено и в минимални срокове, но и същите тези модели изработени с такова огромно желание да прилепнат съвършенно по фигурата на Каролина.

Единственото разочарование, което получихме с Кери, беше на нашата митница, където не само те отрупват с такси, но и си изгубихме времето в продължение от повече четири часа в попълване на документации, прехвърляне от гише на гише, от сграда в сграда и дори ни подложиха на съмнение, че пратката ни е с рокли, защото тежала много. Наложи ми се да обяснявам, че това е така, защото роклите са ръчно изработени с камъни и перли".

Шах и мат! Обясняваш в два реда, че щерка ти е умница и още десет за премеждията на роклята. Допълнението пък показва цялото безумие на абитуриентската надпревара.

"Незабравимият ден беше допълнен от професионален фризьор и гримьор, професионален фотограф, който неотлъчно беше до прекрасната абитуриентка през целия ден, "Ролс Ройс" в цвят кралско синьо и личен шофьор, известен ресторант и много позитивни емоции. Аз, мъжът ми и обичаните от нея хора се погрижихме за финансовия комфорт на дъщеря ми. Сумата, надвишаваща 15 000 лв., в този незабравим ден оправда напълно сeбестойността си и нашите очаквания. Всичко беше стилно, класно и на ниво", хвали се майката.

Не става ясно дали на самата Клер й е било забавно на бала. Камъните и перлите допринесли ли са за доброто й настроение? Съучениците възхищавали ли са на дизайнерските й рокли, които са освобождавани от митницита над четири часа?

Съжалявам, ама този родителски напън е вреден. И за Габриела, и за Каролина-Клер. Когато обясняваш пред медиите, че дъщеря ти е красива, умна, и едва ли не всичко се дължи на нейната упоритост, старание и каквото още се сетите - нещо куца. Ако го обясняваш сам, значи се чувстваш недооценен и се бориш с някакъв комплекс.

Ако тези момичета притежават тези качества, ще си проличи в техния живот, който тепърва предстои. Сега са на 18 години и трябва да се забавляват. Не да стават медийни герои.

И не обвинявайте медиите, че отразяват и тази реалност в нашия живот. И да, смятам, че децата носят по-малката вина за тази безсмислена показност. Трябва да се замислят родителите, защото ни набиват в очите само една скъпа външна обвивка, зад която не знаем какво стои. Вижда се само ненужна амбиция да покажеш, че имаш много пари. И ги хвърляш за един ден, за няколко минути слава. Нищо, че тези рокли повече няма да бъдат облечени и перлите ще хващат прах в гардероба.

А и хвалбите е редно да бъдат сведени до роднинския кръг, защото такива като Габриела и Каролина-Клер сме ги гледали минали години, а сега са в графата "малки медийни котета". И хвалбите им увиснаха като прани гащи на простор за левче. А това едва ли се вписва в родителските амбиции...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още по темата: абитуриентски бал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
0
 
! Отговори
Конфуций преди 2 години
Скоро гледах клип в YouTube с това момиче. Заглавието започваше така: "Playboy model..."
138
0
 
5
 
! Отговори
Nona преди 7 години
Пропуснах "статията"!Само заглавието е достатъчно да прочете човек.Само се чудя кой е по-***-абитуриентката ,заедно с родителите си или медиите,които и дават възможност за "изява".Ако някой знае,много моля да ме осветли защото всъщност това ме интересува,а не какви са тоалетите и колко струват
137
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голяяям праз!
136
1
 
7
 
! Отговори
@@@@ преди 7 години
....Сумата, надвишаваща 15 000 лв., в този незабравим ден оправда напълно сeбестойността си и нашите очаквания...Себестойност - пазарна цена - абсурди!
135
0
 
20
 
! Отговори
възмутен преди 7 години
избихте си комплексите чрез собствените си деца, сега се избийте помежду си некадърни *** такива !!!
134
1
 
31
 
! Отговори
Елица преди 7 години
Как пък един не написа статия, кой абитуриент се облякъл с най- малко пари...
133
0
 
12
 
! Отговори
Ови преди 7 години
Ей , Абитюрентове , заповядайте в реалността, добре дошли в риъл уърлд-а , дано да успеете в новата джунгла. Успех.
132
0
 
25
 
! Отговори
Л. К. преди 7 години
Дотам я докарахме, че младата абитуриентка и майка й бяха на гости по Нова Тв. Водещите се чудеха какво да ги питат. Пък тя младата абитуриентка една красавица, за чудо и приказ!
131
0
 
8
 
! Отговори
88 преди 7 години
Повечето момичета посещават гимназия само заради бала!То там и без това няма какво да получат!
130
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За много хора не е проблем да извадят 15-20 хиляди и да ги профукат за някоя глупост, но не го правят, или ако го правят не се хвалят за това в и-нет, но в конкретния случай не момичето е виновно, а нейните родители. Страното в случая е, че и това момиче, както и онова от Пловдив си мислят че им завиждаме, лично аз не им завиждам, съжалявам ги, защото имат много сериозен психологически проблем
129
0
 
11
 
! Отговори
Хд преди 7 години
Кой не е успял да... не, кой е успял да не схване, че коментар 63 е подигравка?63. Една секси мацка 16 17 преди 2 дниСпрете да завиждати! Простаци такива! Медийте говорят само за такива красиви и умни хора, а не за ваз! Нишо не разбирате от стил и класа! Балгарите като видят че някой има пари веднага злобеят ама нищо неразбирати!Подпис:Приятелкъ на Гани Якуб
128
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каролина-Клер Минчева !!!! Хахахахахахаха... Това изби рибата.Само това е достатъчно да разбереш ,що за индивид е майка и.Не е нужно да се чете по-нататък.
127
0
 
1
 
! Отговори
Ядрен физик преди 7 години
До Горан ( 103)Всичко е относително, колега ...
126
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Една арабска поговорка гласи: "Не възпитавай детето си, защото рано или късно то ще заприлича на тебе. Ако не харесваш нещо в детето си, първо го промени в себе си." Какво очаквате от тази абитуриентка? Погледнете нейната майка. Нямам съмнение, че ще завърши външно- икономически отношения, ами после? Опазил господ България от такива специалисти.
125
0
 
35
 
! Отговори
Сериозен преди 7 години
На едната кифла майка й платила на телевизията да се покажат, а пък другата кифла твърди, че била известна, защото от 12 годишна плащала на ПР ... Горките, дори не разбират колко са кухи, но което е по-тъжно родителите им също не могат да зацепят каква представляват отрочетата, и може би точно в родителите е проблема.
124
2
 
6
 
! Отговори
някой преди 7 години
До Една секси мацка,По-добре не пиши, че се излагаш с изключителната си неграмотност!
123
0
 
23
 
! Отговори
МИЛЕНА преди 7 години
Запозната съм с цените на роклите на Марлан и Халед. Червената рокля струва по-малко от 1000$, другата е малко по-скъпа. 15 000 лв.?!?! Много болни мозъци има явно, за да лъжат по този начин. 15 хил. вероятно е цената за целия бал на момичето.
122
0
 
23
 
! Отговори
nasko преди 7 години
Метода на изказване е адски дразнещ хората. До тук няма положителни коментари за Вас! Можеше да го направите къде къде по-интелигентно и да си спечелите подходящата публика.Моята дъщеря е по по най.Саморекламата няма да помогне на малката госпожица в предстоящите партита и коктейли да открие несметно богатият си бъдещ съпруг.Не съм впечатлен от сумата за роклята, а от метода на разсъжения и какви създания започват да ни обкръжават!Щях да се впечатля ако дъщерята беше изкарала сама сумата и да беше си закупила сама роклята, но на днешните жени манталитета им е мъжа да купува, а тя да кифлее
121
0
 
33
 
! Отговори
24 преди 7 години
Симпатични млади хора, но много насериозно се взеха, все едно са направили животоспасяваща операция, че им давате трибуна. Забравихте за важните и стойностни хора на деня. Жалко за родителите, които са виновни за тази пошлост. А за тази Якуб ли е , каква е не знам, голям срам за баща и с тези думи, които демонстрират арогантност и надменност. Има много хора с големи възможности, работейки честно, но обичат да живеят скромно, както и аз между другото. Хайде със здраве 1
120
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А, сега сравнете тези две недоразумения с децата, които отидоха на бала с тениски и дънки и спестените пари дариха за благотворителност. Ама който няма акъл се гордее със скъпи дрехи и коли.