$14 000, свалени от стените: Дарението на един бар за жертвите на "Дориан"

В бара има традиция: Клиентите поставят банкноти по стените
2 окт 2019 17:00,
1
$14 000, свалени от стените: Дарението на един бар за жертвите на "Дориан"

В бар Сиеста Кий от години има една и съща традиция - клиентите залепват банкнота от по 1 или 2 долара за стените. Така парите служат за временна декорация на бара в Сарасота, Флорида.

През последния месец обаче служителите в бара са прекарали доста време, сваляйки от стените на бара банкнотите. Всичко това е направено с една цел - да се помогне на пострадалите от урагана "Дориан" на Бахамите.

Управителят на заведението Кристин Хейл във вторник е занесла пачките в банка за преброяване. Така сумата, събрана буквално от стените и тавана на бара, е била преброена. Сиеста Кий са събрали 13 961 долара от стените си.

"Видеата започнаха да излизат и видяхме колко ужасно е положението, обяснява пред Washington post Хейл. - Това, което се е случило с тези хора е необяснимо".

На служителите им отнело един месец да свалят банкнотите от стената, защото те са закрепени с телбод и трябвало да внимават да не разкъсат парите.

Традицията клиентите да искат от служителите на бара телбод, с който да закрепят пари по стените, датира още от преди 16 г., когато барът е започнал работа.

Служителите обясняват на клиентите, че това е стара рибарска традиция - рибарите оставяли по един долар в бар преди да излязат в морето, и така били сигурни, че когато се върнат ще имат пари за поне едно питие.

Дали това е така няма никакво значение, защото е забавна история.

На всеки няколко години собственичките на бара, сестрите Джил и Бет, заедно със съпрузите си, свалят банкнотите и ги даряват за различни благотворителни каузи. В повечето случаи "приходите" отиват за организации, които подпомагат каузите на жени и деца.

Тази година, когато клиентите разбрали, че банкнотите им ще бъдат дарени за пострадалите от урагана "Дориан", започнали да "даряват" доста по-често и повече. Някои от банкнотите били двайсетачки.

Така сумата набъбнала до почти 14 000 долара. В повечето случаи събирали около 7-8000 долара от стените.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
На пръв поглед, прочетох, че даренията са за жертвите от ДоЙран, и си помислих, че и след 100 години помнят какво направи там генерал Вазов....

Спонсорирани публикации