Bon Jovi прибраха 205 млн. долара през 2013 г.

Американската група с най-мащабно турне тази година
16 дек 2013 12:58, Александър Попов
2
Bon Jovi прибраха 205 млн. долара през 2013 г.
Снимка: Reuters

Американската група Bon Jovi, която изнесе за първи път концерт и в България, е с най-мащабното световно турне за тази година, сочи класация на Billboard.

Музикантите са свирили пред повече от два милиона фенове на 90 концерта, като са прибавили към банковите си сметки 205 милиона щатски долара. Bon Jovi оглавяват годишната класация за трети път. Бандата, чиито солист е Джон Бон Джоуви, беше с най-печелившо турне през 2008 и 2010 година.

Тазгодишната им световна обиколкa под надслов "Because We Can" започна през февруари и свършва в Брисбейн, Австралия, на 17 декември.

На второ място е Цирк дю Солей с посветения на Майкъл Джексън спектакъл, а третата позиция е за Пинк.

Четвърти са Брус Спрингстийн с приходи от 147 милиона долара от 53 концерта. Пета е Риана, която е пяла пред 1,5 милиона фенове и е спечелила 137 милиона британски лири.

The Rolling Stones са най-челно класиралите се британци с шестото си място. Рок легендите са изнесли 23 концерта и са забогатeли със 126 милиона долара, пише БТА. Единственият класически музикант в класацията е холандският цигулар Андре Рийо. Той е на 20-о място с почти 50 милиона долара от 70 концерта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Bon Jovi
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Мушморин Великии преди 10 години
Ех това мазно и набедено еврейче,дукато има прости хорица къде да правят оборот на *та ще събира.
1
2
 
3
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
Значи, ако си дръпна нещо на Джоувито от Замунда, няма да го разоря?Значи да не го мисля?P.S.Изтеглих си "Всичко на Криско" и "Всичко на Джъстийн Бийбър" (общо 11.35Mb...) и сега ги дебна с една тръбица 1" зад хладилника, ама не идват, да ги ***...