Сензацията 2Cellos с първи концерт у нас

Тежък рок на две чела на 9 декември в НДК
Обновена: 26 сеп 2014 09:57 | 26 сеп 2014 09:57, Александър Попов
5
Сензацията 2Cellos с първи концерт у нас
Снимка: Loud Concerts

Младите челисти – словенецът Лука Сулич и хърватинът Степан Хаусер, обединени в дуото 2Cellos, пристигат в София по покана на Loud Concerts на 9 декември.
Концертът ще се състои в зала 1 на НДК, а зрителите ще видят впечатляващи интерпретации на две чела на класическа, филмова, поп и тежка рок музика.

Билетите за концерта са в продажба от днес, 26 септември, в мрежата на Еventim, като цените са от 45 до 90 лева. Има ограничен брой и ВИП места от 120 лева.

2Cellos направиха своя пробив през 2011 година, когато версията им на парчето на Майкъл Джексън Smooth Criminal предизвика фурор в YouTube. В резултат на това подписват сделка със звукозаписна компания и издават дебютния си едноименен албум. Той е с кавъри на U2, Gun N’ Roses, Nine Inch Nails, Стинг, Coldplay, Nirvana, Muse и Kings Of Leon и влиза в Топ 100 в класацията за албуми на Билборд.

Същата година получават покана от Елтън Джон да го придружат на световното му турне.

Дуото е с класическо образование и всеки един от двамата е носител на пристижни награди от международни конкурси. Зад гърба си имат вече няколко разпродадени турнета в САЩ, Япония и Европа, както и колаборации с Red Hot Chili Peppers, Queens of the Stone Age и Джордж Майкъл.

Вторият албум на музикантите IN2ITION излезе през януари 2013 година, в който като гости участват Елтън Джон, Стив Вай, Дзукеро, Ланг Ланг.

В началото на тази година дуото пусна в YouTube своя версия на парчето на AC/DC Thunderstruck. Само за първите две седмици видеото е гледано над 10 милиона пъти, а до този момент - над 25 милиона пъти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: концертндк2Cellos
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
Хохо преди 9 години
Тези двамцата са жестоки, май ще се ходи на концерт.
3
2
 
6
 
! Отговори
бг преди 9 години
Невероятно талантливи момчета, следя ги от 2011, какво удоволствие е да се слушат...
2
2
 
8
 
! Отговори
Райна преди 9 години
Невероятни! Само в суперлативи мога да говоря за тях.
1
2
 
7
 
! Отговори
/// преди 9 години
Пичовете имат страшни парчета, макар и повечето да са кавъри