Гага година

Тя е Изпълнител на годината според Билборд и света. Припомни си защо!
Обновена: 14 дек 2010 15:53 | 14 дек 2010 15:53,
73
Гага година
Снимка: Getty Images/ Guliver

Преди година сп. "Билборд" избра Лейди Гага за изгряваща звезда на 2009 г. Дванайсет месеца по-късно ексцентричната поп певица е обявена за Изпълнител на годината от авторитетното издание.

Лейди Гага жъне не само професионални успехи, тя се радва и на огромна популярност сред обществото, което я превръща в музикалното и социално явление на 2010 г.

В интервю от 2009 г. за в. "Дейли телеграф" 24-годишната Лейди Гага казва: "Винаги съм била известна, но вие просто не го знаехте".

Авторът Нийл Маккормик определя певицата като "поп сензацията, която светът очакваше", и твърди, че с нея "се възроди бляскавият поп и тя се превърна в най-интригуващата личност от новото поколение поп изпълнителки".

Мнозина сравняват младата певица с Мадона, но изследователите на съвременната култура, като Матийо Дефлам (университета на Южна Каролина) я сравнява по-скоро с личности като Франк Запа, Принс, Джими Хендрикс и изследва уникалното явление в курса си "Лейди Гага и социологията на славата".

И 2010 наистина бе наситена откъм новини за изпълнителката.

Още през януари тя спечели наградата "Изборът на публиката" за пробив и се нареди сред изпълнителите с най-много продадени дискове през 2009 г.

През февруари ексцентричната певица доминира на музикалните награди БРИТ и чукна рекорд за най-много продадени песни в историята на интернет магазина iTunes.

През март Лейди Гага се пребори със звезди от ранга на Бийонсе и Уитни Хюстън за награда "Ехо" за най-добра международна изпълнителка.

Заради звученето на песните й, визията, гласа й и таланта й на текстописец, продуцентите на следващия филм от поредицата за Джеймс Бонд й предложиха за запише тематичната песен.

Певицата посрещна месец април като изпълнителя с най-гледан видеоклип към парчето й Bad Romance в сайта YouTube.

Още по темата

През май Лейди Гага триумфира на Световните музикални награди в Монте Карло с пет отличия, а през юли се нареди сред най-печелившите изпълнители в класация на сп. "Форбс".

През септември Лейди Гага измести брит поп иконите Oasis и бе вписана в Книгата на рекордите на Гинес за продължително присъствие в британските музикални чартове – цели 154 седмици.

През същия месец Лейди Гага стана големият победител на видеонаградите на MTV, спечелвайки осем отличия от рекордните 13 номинации. 

Октомври я превърна в първия изпълнител в света, чиито клипове са били гледани в YouTube над един милиард пъти.

През ноември Лейди Гага триумфира на Европейските музикални награди на MTV.

Не по-малко значими са социалните успехи на певицата. През изминалата година тя дебютира в класацията на сп. "Форбс" за най-влиятелните знаменитости на 2010 г.

В социалната мрежа Фейсбук броят на феновете й надхвърли този на почитателите на президента на САЩ Барак Обама. 

През август ексцентричната певица отне короната на Бритни Спиърс за най-търсена знаменитост в Туитър. Преди броени дни в музеи на Мадам Тюсо в света бяха представени осем различни восъчни копия на Лейди Гага. 

2010 ще запомни и доста ексцентрични изцепки на изпълнителката – роклята от месо, лудите пари, похарчени по фобията й от духове и фенове, опасността за здравето, която създава за феновете си, които я имитират.

След всичко това едно е сигурно: тя запълни липсата на големите звезди от миналото десетилетие и вероятно сътвори нов вид световен идол. Колко ще продължат славата и успехът й, предстои тепърва видим...
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
5
 
! Отговори
peo преди 13 години
Ако ГАГА се беше появила през 70-те и 80 -те години единствено можеше да се изяви в клуб или кръчма.Шокиращо е,че пробиха такива "певици"като Мадона ,Гага,Мага и пр.с посредствени музикални възможности.Но времената са други-очаквам скоро да се появи и звезда,която изобщо да не може да пее-кавър версия на Мадона.Ще има само ритъм,танц и ужасяваща екстравагантност....
48
3
 
3
 
! Отговори
до 44 преди 13 години
Приятелю, абе то може да има и по- добър от Меси като футболист..от 7 милиарда души на тази земя, но това са само догадки, щом този анонимник не се подвизава на футболния терен и никой не го е забелязал. По- твоята логика така звучи.Смешно е, разбери!
47
1
 
16
 
! Отговори
БАНяджия преди 13 години
Що не се вземат с Азис???Прекрасна двойка ще бъдат!Направо да ги изпращат в космоса с Вояджър - 3!
46
3
 
2
 
! Отговори
от 47 преди 13 години
.. да допълня- тази песен съм я слушал първо на касетофон и си казах че този човек е уникално завладяващ с гласа си. Изпълнението на тази песен, затвърждава моето мнение,че по- осъвършенстван глас от на Фреди няма, няма и да има.Пак те моля ако можеш ми дай само едно име което да затвърди тезата ти, че има човек ,от 7 милиарда души който да е наравно с Фреди в гласова надареност.
45
4
 
2
 
! Отговори
do 44 преди 13 години
Най-уникалната глупост която съм чел за Фреди- ако не е бил ексцентричен, а е разчитал само на гласовите си данни е нямало да бъде такава звезда? Примерно, ако не бягаше по сцената гол до кръста или не се обличаше като жена с прахосмукачка в ръка..нямаше да бъде същ звезда? Аз слушам гласът му, не гледам как се е облякъл и какво е сценичното му поведение.За пример ще ти дам най-великата му песен- The Show Must Go On!.Там само чувам гласа,понеже клипът е сбор от предишни негови клипове.
44
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
точно
43
8
 
0
 
! Отговори
От 10 преди 13 години
Червеи, замислете се колко ще ви хвалят в училище, като плюете по кака ви Гага. По-добре се замислете, струва ли си цялата тази помия от нейна страна.
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
40, съжалявам че сигурно си голям човек и харесваш рок музиката, а си толкова заблуден. Уникалното при Ф. М. далеч не е само гласа му, а комбинацията от поведенеи на сцена, присъствие, композиране, пеене и още разни неща, които ние не можем да проумеем. Глупаво е да си мислиш, че от 6-7 милиарда човека никой няма такива гласови данни. Но и да има такъв човек, това по никакъв начин не го прави звезда. Никой не е станал супер звезда, само защото е имитирал някого (може би освен Цецо Елсиса :))
41
2
 
9
 
! Отговори
killuminati преди 13 години
Мадона остарява и новия световен ред се нуждае от нейна заместничка.Честито на овците !
40
2
 
0
 
! Отговори
от 40... за 36 преди 13 години
... беше поста.
39
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гага простакиня
38
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти си ***, щом твърдиш че някой може да пее като него. Не по неговия начин и с неговия глас, а толкова божествено, без никакви забележки при изпълнение.Това ми беше мисълта на мен. С толкова съвършен глас като на Фреди няма да се роди човек повече ,запомни го приятелю! И като каза,че си сигурен че има много хора, които пеят като него, дай поне едно име,та да ти се посмея.
37
2
 
8
 
! Отговори
Гага-музикант????? преди 13 години
Много хубаво,че Лейди Гага е придобила световна слава и шеметна кариера!Но с цената на какво?Ексцентричност?Аз вярно,не харесвам ексцентрични неща,но при нея това е ИЗВРАТЕНО!Наистина е един женски Мерилин Менсън,доколкото може да се каже "жена"!Вярно е,че трябва да продаваш,трябва да показваш,да си интересен с нещо,но НЕ по този начин!При нея,аз не съм чула много за певческите й способности,колкото за външността й!А,все пак тя е МУЗИКАНТ!Ами думите й,че взимала наркотици и тнт?"Добър" пример!
36
1
 
3
 
! Отговори
фанта преди 13 години
Мадамата е много готина, но не зная защо се е погрозила с тия извратени украси? Но има една приказнка: луд, умора няма! В случая може и да е за шоуто? Те артистите си имат навика да ни взривяват с какво ли не?
35
3
 
9
 
! Отговори
Nqloi si преди 13 години
Лейди Гага = Баба Яга :D:D:D
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Глупчо 31,Никой не иска копие на Фреди Меркюри, вече имаше един такъв и е достатъчен. Казах само, че е време да се появи звезда от този ранг. Иначе, съм сигурен че има много хора, които могат да пеят като Ф. Меркюри, но това не ги прави нещо повече от имитатори.
33
5
 
6
 
! Отговори
vlady преди 13 години
Стига с тази грачеща гарга, без плейбек/аутотюн е пълна катастрофа. Нито има хубави песни, нито може да пее на живо. Има достатъчно стойностни албуми от 2009г : My Dying Bride - For Lies I Sire, Katatonia - Night Is the New Day, Novembers Doom - Into Night's Requiem Infernal, Paradise Lost - Faith Divides Us Death Unites us Hypocrisy - Taste Of Extreme Divinity и др. Започва записа на новия албум на Opeth, Anathema извадиха нелош албум през тази година - We Are Here Because We Are Here.
32
9
 
11
 
! Отговори
... преди 13 години
Колко много тролчета си имаме тука..... Много завист много нещо....
31
3
 
9
 
! Отговори
пак до 30 преди 13 години
А доста от тоалетите и ми напомнят на немската авангардистка школа където хората правеха инсталации от *** и поцинковани кофи, макар че според мен Гага е по-скоро безвкусна, отколкото кичозна.
30
5
 
2
 
! Отговори
до 30 преди 13 години
За мен, случката с Депеш Мод си беше дебелашка, безвкусна шега, признак на лош вкус и евтина провокация и по тази причина дори не съм опитвал да я оценя. Що се отнася до песните на Гага - не бих казал че са хубави, просто някои от тях наистина имат потенциал и при правилен аранжимент включващ дисторшън и малко крясъци може и да стане нещо от тях :)))))))