Bonobo Live Band идват през май

Известният продуцент от Ninja Tune ще представи у нас песни от цялата си дискография с група на живо
Обновена: 30 мар 2011 12:26 | 30 мар 2011 12:26,
2
Bonobo Live Band идват през май
Снимка: Bushmills

На 10 май за своя първи концерт в София пристигат британските величия Bonobo Live Band.

Българските фенове ще се насладят на завладяващото им шоу за втори път, след като бандата гостува у нас на първото издание на Spirit of Burgas.

Макар зад името Bonobo да стои един-единствен човек, а именно Саймън Грийн, името винаги предизвиква първо асоциации за лайв бенд най-вече заради красивия, мелодичен и много концертен заряд на всичките му творения.

Родом от Великобритания, Bonobo е известен за голяма част от меломанската гилдия като "новия даунтемпо пионер".

През 2003 става част от семейството на известния лейбъл Ninja Tune. Тогава излиза и албумът Dial ‘M’ For Monkey, а междувременно Bonobo се фокусира над диджейската си дейност и разбива клубовете с прекрасна смесица от хип-хоп, фънк и дръм енд бейс в цялото Кралство и Европа.

В този период достига апогея си с издаването на микс албума Solid Steel: It Came From The Sea.

През 2006 излиза Days To Come, където Грийн клони много повече към лайв звученето и за тази цел започва да прослушва музиканти за бенд, с които да вдъхне концертен живот на музиката си.

Открива правилната формула и Bonobo Live Band се превръщат в любимци на публиката, а концертите им препълват всички зали и клубове, в които гостуват.

Същата година слушателите на Gilles Peterson избират Days To Come за албум на годината.

Случайностите обаче не са случайни, защото именно на въпросните награди той се запознава с Андрея Триана, с която създават не само едно трайно и много силно приятелство, а великолепен творчески тандем.

Негов плод е съвместно парче в новия му албум Black Sands.

В момента Bonobo е един от най-класните, купувани и търсени артисти в каталога на Ninja Tune с регистрирани над 16 милиона слушания в LastFM.

Затова и концертите на Bonobo Live Band са истинско щастие и празник за всеки меломан. Именно на това автентично и завладяващо преживяване ще се насладим на 10 май в Sofia Live Club.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.