Сусана Бака – в търсене на Африка

Афро-перуанската певица ще представи с концерт у нас новия си албум Afrodiaspora
12 апр 2011 10:47,
1
Сусана Бака – в търсене на Африка
Снимка: Джаzz+

На 18 май афро-перуанската певица Сусана Бака ще представи своя нов албум Afrodiaspora у нас.

Певицата идва у нас за четвърти път.

В десетия си албум носителката на награда "Грами" Сусана Бака се впуска в изследване на африканското присъствие в Америките и отпечатъкът, който то оставя върху културата на Латинска Америка.

Afrodiaspora е крайъгълен камък в цялостната работа на Сусана, чийто обичани албуми отразяват стремежът й да съхрани афро-перуанското наследство и да покаже красотата на своята култура на света.

Тя го прави по толкова вълшебно красив начин, че успява да докосне душата на съвременния човек от което и да е кътче на тази земя.

Музиката в албума отразява бунтарския и поетичен дух на Сусана, която се впуска из пътешествие из Боливия, Колумбия, Венецуела, Бразилия, Куба, Мексико, та чак до Ню Орлийнс в САЩ и представя африканското наследство в Америките, погледнато през нейните очи.

Още по темата

”Чувствам музиката на Куба, Колумбия, Еквадор, Аржентина и Пуерто Рико като че са моя традиция в същността си, както и барабанистите от Гуатире от Венецуела сякаш говорят на душата ми и макар да не съм оттам, го чувствам като част от мен. Пътувала съм по много места, където има наследници на африканската култура в Латинска Америка – някои от тях са бедни и забравени от хората места, занемарени, изоставени от всякакви правителства – но там, където шества забравата от обществото, стои буден духът и се усеща африканското присъствие. И аз пея песни от тези места, макар и да не са съхранени много. Опитвам се да покажа как африканското присъствие е оставило отпечатък върху Латинска Америка.”

Тя пее нежно и меко с едва доловима дрезгавина в гласа, със съвършена фраза - елегантно и точно и веднага се долавя майсторското присъствие на големия артист.

Албумът е замислен като празненство на африканското музикално наследство. Пиршество на ритъм и мелодия, безкраен празник!

С този албум Сусана Бака ще вдигне на крака и своята публика в София на 18 май, когато африканския ритъм, получил своята трансформация в Америките, ще се влее в Sofia Live Club ot 20.00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: сусана бакаafrodiaspora
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
E преди 13 години
Оригинална музика от страхотен изпълнител. Гласът й е толкова мелодичен и младежки, сякаш е на 20. А движенията й са повече от елегантни и грациозни. Получавате 2 в 1 - и песни, и танци :)